! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Абе трябва тва, трябва онова. Форум е се пише тук, но един съвет към колегата с "30 годишната талига на газ". Колега опичай си акъла щото не караш реактивен самолет, и при подобно каране вероятноста да станеш герой от новините е голяма.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
black` написа:Поредния супер идиот с черен джиБ VW Tuareg, вчера-Петък 11ч. на Е79 посока кулата, преди село Марикостиново с номер СА нещо си селско... Изпреварвам дълга колона, а отсреща идват коли. Пускам мигач да се прибирам пред него, но той кара на 5 см от предната кола и няма място. Натискам го да отвори място, но въпреки това реши да свирка и да се прави на интересен пред мадамата на другата седалка. Да не би случайно да го одраскам.
идиот си повече ти отколкото той в случая, къде си тръгнал с тия мижави 72 коня да изпреварваш дълга колона като си знаеш възможностите на колата???
-
- Автомобил:
- Двигател:
maxpayne написа:идиот си повече ти отколкото той в случая, къде си тръгнал с тия мижави 72 коня да изпреварваш дълга колона като си знаеш възможностите на колата???
Защо, да няма ред някакъв - който е с повече коне или "черен джиБ" изпреварва пръв и другите го чакат? Или само който е над 200 коня може да изпреварва?
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:maxpayne написа:идиот си повече ти отколкото той в случая, къде си тръгнал с тия мижави 72 коня да изпреварваш дълга колона като си знаеш възможностите на колата???
Защо, да няма ред някакъв - който е с повече коне или "черен джиБ" изпреварва пръв и другите го чакат? Или само който е над 200 коня може да изпреварва?
като колата ти няма ресурс да направи цялото изпреварване и да се прибере навреме си седиш на колоната и чакаш, а не се пънеш като пале пред майка си. Това е типичния пример за "иска ми се, ама не мога".
Няма значение 72 или 200 коня са ни колите, такива неправилни изпреварвания убиват хора. Вижте на хемус какво стана - 5 живота.....,не ми се говори повече за такива убийци!!!
- cRoSsFiRe`
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: 2005
Ама много сте интересни някои тука. Ще кажеш, че вие никога не сте изпреварвали. Как така няма да пуснеш човека, след като е решил, че е по-безопасно да се прибере в колоната, отколкото да се пъне да изпреварва и последния. Въобще даже не трябва да се стига до такава ситуация - изпреварващия да те натиска да му правиш път, като виждате, че ви изпреварват, сте длъжни да осигурите дистанция, за да може, ако се наложи изпреварващия да се прибере, най-малкото от чувство за самосъхранение трябва да го направите. Нали ако стане беля, може да го отнесете и вие, че и всички в колоната. Дайте да се изтрепем сега заради едната гордост. Не си мислете, че оправдавам нагли и Шумахерски изпълнения, но в случая човека е казал, че не е имало коли и е тръгнал да изпреварва колона влачеща се зад камион(често срещана картинка), стига до половината и иска да се прибере, обаче няма къде, щото ей така никой не мисли за другия.
Напълно съм съгласен, че на първо място трябва да се прецени ситуацията и възможностите на колата, но и малко колегиалност не е излишна.
Напълно съм съгласен, че на първо място трябва да се прецени ситуацията и възможностите на колата, но и малко колегиалност не е излишна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
maxpayne написа:като колата ти няма ресурс да направи цялото изпреварване и да се прибере навреме си седиш на колоната и чакаш, а не се пънеш като пале пред майка си. Това е типичния пример за "иска ми се, ама не мога".
Точно заради такива разсъждения се образуват колоните от по 10-20-30 коли зад някой бавен. Не виждам защо да не изпреварвам колоната на порцийки от по 3-4-5 коли, стига да има възможност. Ако мога, изпреварвам цялата колона, но не винаги е възможно. И когато се появи кола отсреща, предпочитам да се прибера в колоната, отколкото да тествам възможностите на колата си и нервите на отсрещния.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
А колко често този който прави колоната ( камион,рейс или трактор ) отбива от пътя и я пропуска ??
Почти никога...

Почти никога...

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колега black`, не виждам с какво при самото си движение шофьорът на джипа ти е крив. Той не е длъжен да пропуска всеки идеот, тръгнал да изправарва, без да си е направил сметката
Като нямаш къде да се прибереш - къде си тръгнал?
И наистина - карай по-разумно, защото виждаш какво става по пътищата
Човекът си е карал в колоната и изведнъж някакъв джигит се появява от ляво, искайки да се мушне между него и предната кола - е, съжалявам но и аз да бях - щях да се издразня (не че не бих те пропуснал, защото е по-добре да те псувам, отколкото да те гледам размазан на пътя
).
Ако законът на джунглата важеше - нямаше да има останали "състезатели" по пътищата, но за съжаление често невинни хора стават жертва на подобни самоуверени безмозъчни същества, избиващи комплекси

Като нямаш къде да се прибереш - къде си тръгнал?
И наистина - карай по-разумно, защото виждаш какво става по пътищата

Човекът си е карал в колоната и изведнъж някакъв джигит се появява от ляво, искайки да се мушне между него и предната кола - е, съжалявам но и аз да бях - щях да се издразня (не че не бих те пропуснал, защото е по-добре да те псувам, отколкото да те гледам размазан на пътя

Ако законът на джунглата важеше - нямаше да има останали "състезатели" по пътищата, но за съжаление често невинни хора стават жертва на подобни самоуверени безмозъчни същества, избиващи комплекси

Ония ден аз бях идиота на пътя, даже ме е срам да си признам и с всеки изминал ден си мисля за случката! Значи карам си по улицата с не повече от 40 км/ч на 3-та предавка, обаче зад мен се е залепил някакъв бус мисля че беше Пежо, или Ситруен, не помня точно! ТА тоя напира напира, и пуска мигач да ме изпреварва в същото време докато погледна в огледалото за задно виждане кво прай тоя с буса, пред мен на пешехода пътека направо излизат 3 жени с 1 детска количка, даже и не се оглеждат, направо рипам на спирачките колкото мога, а през това време ме изпреварва буса, спрях на 1 см от жената с количката а ония с буса профуча покрай мен като Ферари! Напрао имах чист късмет че не направих беля! С тоя си пост ви казвам колеги не шофирайте дори и с 40 км/ч в града шот няма как да спрете ако ви излезе някой пешеходец! Направо незнам как не направих белята! Седях в колата и не знаех какво да направя, неможах да погледна жената в очите само гледах количката до предният ми десен калник 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега black` не бъди толкова аругантен към колегите! Мога да те запитам къде си бързал толкова много като знаеш че след 1 минута стигаш до с. Марикостиново, а преди селото има ограничение 60км/ч (навлизане в населено място) и си изкарал късмет, защото точно след табелата винаги има Полиция! Аз не казвам че джипа е виновен но според мен и 2-мата имате вина! Ти за дето бързаш, ма незнаеш за къде! А тоя с джипа се лепи на пичи косъм от предната кола, и ако ония отпред му излезе някоя Овца, или куче, и нацепе спирачките става Шоуто на канала! Та според мен и 2-мата имате вина, и ако е станало нещо сте и двамата в кюпа! Давам ти съвет да шофираш разумно шот и аз патих тия дни и ти казвам не е приятно да видиш черният петър пред теб! А относно това кой каква кола шофира няма значение! Важното е да сме хора а не туземци! Най-лесно е да направиш лошо, трудно е да направиш нещо добро!
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Абе, вие луди ли сте кви'сте бе!
Човека казва, че е предприел изпреварване и някъв катил с нов джип не го е пуснал да се прибере в колоната, и вместо да съчувствате изкарахте момчето виновно, колега блек вслушай се в съвета на колегите друг път пътувай с изтребител бил той на 30г като миг31 примерно прелитай над колите и така ще имаш видимост!
Изкарахте човека крив понеже предприел изпреварване леле, леле до къде стигнаха нещата да защитават катила който го е каклещил и не го пуска, на всеки му се случвало подобно нещо и мога да ви кажа, че тръпката в този момент хич не е приятна!
Колега не се ядосвай и много ясно, че ще го удариш странично, ако става въпрос за живот!
Аз винаги намалявам като ме изпреварва някой и има рискова ситуация като коли в насрещното и виждам, че човека може да се удари челно, не ми пука и не си накърнявам достойнството като съм съхранил един човешки живот!
Човека казва, че е предприел изпреварване и някъв катил с нов джип не го е пуснал да се прибере в колоната, и вместо да съчувствате изкарахте момчето виновно, колега блек вслушай се в съвета на колегите друг път пътувай с изтребител бил той на 30г като миг31 примерно прелитай над колите и така ще имаш видимост!
Изкарахте човека крив понеже предприел изпреварване леле, леле до къде стигнаха нещата да защитават катила който го е каклещил и не го пуска, на всеки му се случвало подобно нещо и мога да ви кажа, че тръпката в този момент хич не е приятна!
Колега не се ядосвай и много ясно, че ще го удариш странично, ако става въпрос за живот!
Аз винаги намалявам като ме изпреварва някой и има рискова ситуация като коли в насрещното и виждам, че човека може да се удари челно, не ми пука и не си накърнявам достойнството като съм съхранил един човешки живот!
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Не обичам да се намесвам в такива спорове с огледалото но...кой от горе посочените участници в движението е карал с ограничението на скороста указано на пътя ? 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
doaiena написа:Аз винаги намалявам като ме изпреварва някой и има рискова ситуация като коли в насрещното и виждам, че човека може да се удари челно, не ми пука и не си накърнявам достойнството като съм съхранил един човешки живот!
В закона много ясно е казано! Че изпреварващото презовно средство трябва да изпреварва така че, да не накара останалите участници в движението да отбиват от скоростта си! В противен случай когато видиш че неможеш да изпревариш дадено превозно средство и то в колона не означава че трябва да здериш амута на колата само и само да си пред него, като знаеш че пред теб има още сумати коли! Просто това се казва " Рисково изпреварване"
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
IceHeart написа:В закона много ясно е казано! Че изпреварващото презовно средство трябва да изпреварва така че, да не накара останалите участници в движението да отбиват от скоростта си! В противен случай когато видиш че неможеш да изпревариш дадено превозно средство и то в колона не означава че трябва да здериш амута на колата само и само да си пред него, като знаеш че пред теб има още сумати коли! Просто това се казва " Рисково изпреварване"
А иначе казано всяко изпреварване в насрещното е рисково!!!!!
Има шофърска толерантсност на пътя която все повече в наши дни намалява, жалки типчета с ниско самочувствие като онзи катил!
Ако има дълга колона от 7, 8 коли и някой предприеме изпреварване не е длъжен да го направи от последната кола до първата изпрева няколко коли, задава се кола отсреща или идва зовой и човека се прибира в колонота като го пусне колата до него и след като премине опасността човека пак предприема изпреварване докато стане първа кола, в това няма нищо не законно или накарняващо другите участници в движението, но да се задава кола отсреща или идва завой без видимост и някой травестит/катил те заклещи ето така стават катастрофите ако ти си колата която е в насрещното в този момент я помисли така!