! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот ivo_555 » Вто 07 сеп 2010 8:50

Ако съм в насрещното ще псувам този който е срещу мен, щом не може да се прибере навреме, явно НЕ е преценил достатъчно добре ситуацията!

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 07 сеп 2010 9:03

ivo_555 написа:Ако съм в насрещното ще псувам този който е срещу мен, щом не може да се прибере навреме, явно НЕ е преценил достатъчно добре ситуацията!

Или някой умник не го пуснал да се прибере в колоната!!!!!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 07 сеп 2010 9:11

Само умници тръгват да изпреварват колони!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 07 сеп 2010 9:18

Колко точно е уцелена темата!
:lol:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 07 сеп 2010 9:36

doaiena написа:Или някой умник не го пуснал да се прибере в колоната!!!!!

Извинявай, колега, ама ти тъп ли си или :evil:
Всяко твое следващо мнение е по-малоумно от предното :roll:
Не съм длъжен да пропускам никой джигит, който е тръгнал да воюва по пътищата :!:
Като не си е преценил ситуацията - да си носи последствията :evil:
Аман от комплекси!

Предпочитам да съм "овцата" в колоната в твоите очи, но да стигна жив и здрав, без да застрашавам и чужд живот, отколкото да избивам тийнейджърски комплекси на пътя :не:

Вчера, на връщане по "магистрала" Хемус мой роднина предприема изпреварване в трета лента. Всичко е по правилник, докато не застига този пред него, който също изпреварва, но с видимо по-ниска скорост. Същевременно зад него се лепва вече популярното нарицателно "джип", присветкайки му да се "мръдне" от пътя на джипа :| Предвид некомфортното шофиране, когато някой се е лепнал зад теб със скорост на д 100 км./ч. роднината ми е пипнал спирачките, за да покаже на онзи умник да спазва дистанция - не е помогнало, затова в първия удобен момент, в който е имало пролука между колите в средна лента той се прибира вдясно, за да даде път на "господаря" на пътя. И... какви са последствията - джипът е претърпял ПТП малко преди влизането в София ;) За съжаление с друг автомобил, който може да няма никаква вина...
За тези от вас, който бързат - правете го с мисъл и толерантност към другите. В натоварен трафик е нужен само един такъв дебил, за да стане мазало...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 07 сеп 2010 9:39

Докато биострим казуса, от новините:
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 15 тежки катастрофи, при които са загинали 6 души, а други 17 са ранени, от които 2 с опасност за живота.

За района на София са станали 41 леки и 2 тежки катастрофи с двама ранени, съобщиха от Изпълнителна агенция "Пътища" и центъра за информация при направление "Пътна полиция".

Напълно подкрепям колегата преди мен!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 07 сеп 2010 10:58

Пренесохте войната по пътищата тук,във форума.Това не е необходимо.Всичко се решава с една технически изправна кола и малко дисциплина и самоконтрол.Говедата по пътя рано или късно сами влизат в кланицата,да не бъдем и ние говеда.

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Вто 07 сеп 2010 11:22

Smeagol написа:Не съм длъжен да пропускам никой джигит, който е тръгнал да воюва по пътищата :!:

Колега, искаш да кажеш, че ще оставиш на метър от теб да стане челна катастрофа или пък колата от насрещното да излезе извън пътя (надявайки се там да няма стълб), за да може да си отстоиш позицията, че не е разумно да се задминава колона. Дано не съм разбрал добре, защото това е абсурдно.

В предните ми две мнения в тази тема се оплаквах как 1 ТИР ме засече. Вижте какво се е случило вчера - http://www.vbox7.com/play:7a83000f, конкретно на 01:15.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 07 сеп 2010 11:26

Smeagol написа:
doaiena написа:Или някой умник не го пуснал да се прибере в колоната!!!!!

Извинявай, колега, ама ти тъп ли си или :evil:
Всяко твое следващо мнение е по-малоумно от предното :roll:
Не съм длъжен да пропускам никой джигит, който е тръгнал да воюва по пътищата :!:
Като не си е преценил ситуацията - да си носи последствията :evil:
Аман от комплекси!

Предпочитам да съм "овцата" в колоната в твоите очи, но да стигна жив и здрав, без да застрашавам и чужд живот, отколкото да избивам тийнейджърски комплекси на пътя :не:

Вчера, на връщане по "магистрала" Хемус мой роднина предприема изпреварване в трета лента. Всичко е по правилник, докато не застига този пред него, който също изпреварва, но с видимо по-ниска скорост. Същевременно зад него се лепва вече популярното нарицателно "джип", присветкайки му да се "мръдне" от пътя на джипа :| Предвид некомфортното шофиране, когато някой се е лепнал зад теб със скорост на д 100 км./ч. роднината ми е пипнал спирачките, за да покаже на онзи умник да спазва дистанция - не е помогнало, затова в първия удобен момент, в който е имало пролука между колите в средна лента той се прибира вдясно, за да даде път на "господаря" на пътя. И... какви са последствията - джипът е претърпял ПТП малко преди влизането в София ;) За съжаление с друг автомобил, който може да няма никаква вина...
За тези от вас, който бързат - правете го с мисъл и толерантност към другите. В натоварен трафик е нужен само един такъв дебил, за да стане мазало...

Ти като си овца в колоната трябва да караш на достатъчно голям дистанция за да може който бъраза да мине пред теб и това не се отнася само за теб а и за останалите овце в колоната но е трудно да помислиш нали :) за това когато някой не ми прави място си го правя сам и това не е от комплекси :) просто не искам да карам за някой тир с 20 от боровец до софия примерно.А и най смешното е че колони се образуват от такива като теб които не пропускат "джигитите"

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 07 сеп 2010 11:31

bobocamaro написа:Пренесохте войната по пътищата тук,във форума.Това не е необходимо.Всичко се решава с една технически изправна кола и малко дисциплина и самоконтрол.Говедата по пътя рано или късно сами влизат в кланицата,да не бъдем и ние говеда.

Съгласен

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 07 сеп 2010 11:47

Мнението на doaiena няма какво да го коментирам :roll: Ако тази агресия и импулсивност я влагаш на пътя :No
bobocamaro написа:Пренесохте войната по пътищата тук,във форума.Това не е необходимо.Всичко се решава с една технически изправна кола и малко дисциплина и самоконтрол.Говедата по пътя рано или късно сами влизат в кланицата,да не бъдем и ние говеда.

Така е, но покрай собствената си глупост тези "говеда" застрашават и другите, които нерядко стават жертви именно на такива самоуверени шофьори.

ping23 написа:Ти като си овца в колоната трябва да караш на достатъчно голям дистанция за да може който бъраза да мине пред теб и това не се отнася само за теб а и за останалите овце в колоната но е трудно да помислиш нали :) за това когато някой не ми прави място си го правя сам и това не е от комплекси :) просто не искам да карам за някой тир с 20 от боровец до софия примерно.А и най смешното е че колони се образуват от такива като теб които не пропускат "джигитите"

Да, гледам да спазвам безопасна дистанция, но това не включва някой дебил да се намърда между мен и предната кола в завои или друго, което нерядко се получава ;)
И да, предпочитам да карам с 20 км/ч. зад някой камион, отколкото да го изпреварвам на завой без видимост в насрещното ;)

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 07 сеп 2010 12:52

Кой ми изтри мнението и ЗАЩО по дяволите?
Щом триете мнения искам да изтриете и това накарнява чувствата ми!
ТОВА МНЕНИЕ ПО МОЙ АДРЕС ИСКАМ ДА СЕ ЕЛЕМИНИРА!
""""Извинявай, колега, ама ти тъп ли си или :evil:
Всяко твое следващо мнение е по-малоумно от предното""""

Ако за някой модератор това не е обидно да си го взима за него това нарицание, но мен ме обижда и за това отвръщам подобаващо, но да се трие едно мнение а друго да се остава се казва двоен стандарт драги колеги и колежки!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 07 сеп 2010 14:03

Не аплодирам въобще да се изпреварва колона от 10 автомобила, даже никак.
Но главата ми не може да проумее, да не пуснете някой да се прибере, дори и при рисково изпреварване, бил той джигит, безумец и т.н. - това е жестоко и недопустимо, въобще не знам как да го нарека... :banghead: :evil:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 07 сеп 2010 15:11

nosex написа:Не аплодирам въобще да се изпреварва колона от 10 автомобила, даже никак.
Но главата ми не може да проумее, да не пуснете някой да се прибере, дори и при рисково изпреварване, бил той джигит, безумец и т.н. - това е жестоко и недопустимо, въобще не знам как да го нарека... :banghead: :evil:

Щом между мен и предната кола има една и половина дължина, дистанцията е нормална. Ако идиота се вклини между нас,дистанцията става малка и се създава аварийна ситуация. Аз трябва да натисна екстрено спирачка, създавайки стрес на този след мен. Предпоставка за авария.
Може да прозвичи цинично и е така, но предпочитам да се размаже в идващия отсреща, вместо утре в мен!
Съвременното общество е на база егоизъм, мисля първо за мен и семейството ми, не ми дреме за глупака, тръгнал да изпреварва колона без видимост. Така се осъщегтвява естествен подбор. Жалко, че страдат и невинни/

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Вто 07 сеп 2010 15:58

Ако изпреварващият подаде десен мигач навреме няма причина за рязко натискане на спирачката, че да го пуснеш, освен, разбира се, ако не се направиш и изчакаш малко да го попритесниш. :beat_butt2

Върни се в “Пътеводител”