АBS-a не свети и други въпросчета... Passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

АBS-a не свети и други въпросчета... Passat B3

Мнениеот Lenks » Вто 07 сеп 2010 13:29

Здравейте, още от както имам колата си карам с нормални спирачки, макар да има ABS... Като дам на контакт, лампичката за въздушните възглавници светва и педала на спирачката "хлътва" (не знам как точно да го кажа), което мисля, че е нормално. Лампичката за АBS не светва. То ми е ясно, че трябва да се ходи на сервиз, но никога не е лошо човек да има някаква представа за какво може да иде реч... Като минах на контролен технически имах малък теч на спирачна течност отзад и смениха цилидърчето и се оправи. Но другото което е, че педала е по-мек отколкото на други коли на които съм се качвал, не знам дали може да е свързано, но и на хората в сервиза им направи впечатление, че педала е по-мекичък... Но искам да кажа, че колата си спира нормално, нищо, че педала е по-мек, като го натисна и направо ги заковава и почва да влачи :D А и хората и в сервиз и на техническия преглед не намериха нищо нередно и казаха, че си спира доста добре. Така си беше и преди и след смяната. Можеби трябва още спирачна течност? Другите ми въпроси са по-простички. Първо как да стигна до блока за ел.стъклата намиращ се под задните седалки? Свалям горната част, но не видях как да паднат напред цялите... Видях, че на 1 място са захванати с шестогран, там ли трябва да отвия? Другия ми въпрос е, не ми светят копчетата за габаритите и това за фаровете (от ляво на волата с врътка за силата на осветлението на таблото), крушките/диодите са изгоряли, те как се свалят, бутоните имам предвит?
Колата е Passat B3 TD 93г комби.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: АBS-a не свети и други въпросчета... Passat B3

Мнениеот vasilb » Вто 07 сеп 2010 20:43

За мекия педал - щом си спира нормално няма проблем - и при мен единият с перце да го натиснеш и спира здраво, а другият трябва малко повече натиск.
За блока - облегалката не я пипаш, а само си мушкаш ръцете между облегалката и седалката, хващаш здраво седалката и я издърпваш нагоре. Там, където си видял шестограмите в краката на пасажера, са пантите на седалката, а ако отвиеш болтовете ще я свалиш изцяло.
Копчетата и контролера за силата на осветлението се свалят лесно - с ръка или с отвертка от единия край (горен или долен) се подхващат и се изкарват към теб, но внимателно, за да не се счупи пластмасата, защото е стара и чуплива! Кабелите са захванати с букса отзад на копчето - просто я откачаш, като натиснеш зъбчетата пак с отвертка, за да се освободят. С нейна помощ разглобяваш самото копче пак внимателно заради чупливата пластмаса и най-вече, че може да изхвърчи някоя пружинка от вътре! В копчето за фаровете има две лампички на 12V - едната за символчето лампичка, което светва, когато навън се стъмни, а другото, че фаровете са включени, но свети само на габарити или на изгасен двигател. Може да се заменят със същите лампички - 20-30ст./бр. или с диоди със съответните резистори.
Успех! :wink:

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Re: АBS-a не свети и други въпросчета... Passat B3

Мнениеот Lenks » Вто 07 сеп 2010 21:36

Meрси колега, точно тези лампички дето светят в тъмното да се вижда бутона са изгорели... А за седалката говорех за 1 други шестограни, отстрани на седалките, паните долу са ми ясни :) Утре ще видя какво ще направя.

Върни се в “Passat”