Здравейте,
искам да ви попитам, ако някой разбира, да ми обясни става или не този двигател. Читав ли е, понеже съм набелязъл едно голфче от 1992 с газово на 180 000км (+- 300 000) запазенко изглежда като цяло, но нищо не знам за този двигател. Малко ми е странен понеже имах голф 2 90 коня и беше доста стабилен, но за този нямам никаква информация, ако може да ме просветите.
golf3 1.8mi 75 bhp ?
- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: golf3 1.8mi 75 bhp ?
Брутално здрав ! Вечен мотор
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
doko написа:Брутално здрав ! Вечен мотор
Меко казано...

Доказан с годините двигател с мегаааа голям ресурс и малко проблемни детайли....

Взимай смело и си ти...

- Petko_GTi
- Автомобил:
- Двигател:
Днес гледах колата и я покарах и останах доволен.В други ден ще я взема и ще я покарам по-стабилно, ще споделя впечатленията.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Върви една идея по-малко от 90 коня, гори същото и е толкова (че и повече надежден и корав)!
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Ти си човека 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Все пак ако можеш качи някоя снимка и кажи за ккави пари ти я дават. явно моторът е добър (не го познавам) но на тези години конкретният екземпляр е по-важен от мотора.
- Petko_GTi
- Автомобил:
- Двигател:
Моторът е добър, но в момента претърпява шлайфане на главата и подменяне на всички гумени оплътнения. Когато двигателят работи прави въздушна възглавница в охлаждащата система, колата губи вода и бързо вдига температура. Това го установихме естествено след като закупих автомобила...
ще кача снимки малко по-късно днес
ще кача снимки малко по-късно днес
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Честито! Не познавам мотора, но от всякъде чувам хвалби за него. Ако не е тайна на каква цена взе колата? Пожелавам ти лек и ремонт, и физически, и финансово 

- Petko_GTi
- Автомобил:
- Двигател:
Ето малко снимчици от сегашното й състояние.
- Petko_GTi
- Автомобил:
- Двигател:
Още малко.
- Petko_GTi
- Автомобил:
- Двигател:
Това са снимките за сега.
Значи двигателя махнахме главата, сменяме всички гумени съединения и уплътнения. Двигателя е в много добро състояние, почистихме го с нафта и бензин при нови течове да се знае от къде е. Буталата не мърдат като ги натиснеш отгоре, главата мина на шлайфане, взели са 0,173 от милиметъра после мина и през пароструйка. Колата беше с оригинална гарнитура. Що се отнася до двигателя ще изкара още ако не 20 то поне 10-15 години. От вътре колата е много запазена, със сиво табло и светлосива тапицерия, в бг е карана една година, но като гледам не е много поддържана, взех я с 4 различни гуми... хубавото е, че поне не е настъпвана. Купих нови прагове и бая ламарина за дъното, праговете са датски и ще ги ползвам от ръбчето надолу. Дъното от дясно има изгнило, а от ляво направо има 2 дупки, в които си пъхам раката и повдигам тапицерията. Стъклото е пукнато от дясно до малко над средата аз си намерих чисто ново с уплатнения ще ми направят отсъпка. Сигурно ще има още неща, които да изкочат на "новият" ми 18 годишен голф
, но все пак няма как. Цената беше 2200 и въпреки нещата, които трябва да оправя си мисля, че сделката е добра, с ремонтите може да мине малко под 3000, но това е в реда на нормалното.
Имам един въпрос към вас, в хидравликата на волана има масло, но въпреки това той издава шум, казаха ми че е нормално за голф 3 и венто, но нз.Това опасно ли е и колко може да изкара така без да се подменя?
Значи двигателя махнахме главата, сменяме всички гумени съединения и уплътнения. Двигателя е в много добро състояние, почистихме го с нафта и бензин при нови течове да се знае от къде е. Буталата не мърдат като ги натиснеш отгоре, главата мина на шлайфане, взели са 0,173 от милиметъра после мина и през пароструйка. Колата беше с оригинална гарнитура. Що се отнася до двигателя ще изкара още ако не 20 то поне 10-15 години. От вътре колата е много запазена, със сиво табло и светлосива тапицерия, в бг е карана една година, но като гледам не е много поддържана, взех я с 4 различни гуми... хубавото е, че поне не е настъпвана. Купих нови прагове и бая ламарина за дъното, праговете са датски и ще ги ползвам от ръбчето надолу. Дъното от дясно има изгнило, а от ляво направо има 2 дупки, в които си пъхам раката и повдигам тапицерията. Стъклото е пукнато от дясно до малко над средата аз си намерих чисто ново с уплатнения ще ми направят отсъпка. Сигурно ще има още неща, които да изкочат на "новият" ми 18 годишен голф

Имам един въпрос към вас, в хидравликата на волана има масло, но въпреки това той издава шум, казаха ми че е нормално за голф 3 и венто, но нз.Това опасно ли е и колко може да изкара така без да се подменя?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Честито, колега. Още с покупката си похарчил едни 1000 лева по кола, чиято реална цена е около 2000-2500 лева (но само за читава с минимални ръжди). Важното е да си фен и да не се отказваш
По описанието на изникналите проблеми на първо четене, според мен НЕ е добра тази сделка, ама вече е факт, както се казва да си гледал, когато купуваш
Колкото до този шум, който го издава волана - според мен никой шум не е "нормален", както са ти казали, потърси специализирана помощ от някой, който да я погледне на място, не така през нета

Колкото до този шум, който го издава волана - според мен никой шум не е "нормален", както са ти казали, потърси специализирана помощ от някой, който да я погледне на място, не така през нета
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
И според мен са малко множко тези пари, но така или иначе за под 1700 никаква кола не можеш да вземеш, така че то и друг вариант няма. За хидлавликата - не трябва да мрънка, но почти всички го правят. Иди на майстор да г овиди, едва ли е проблем, ако звукът не е брутален. За пода... ми квото е това е. Слагаш тюнюке и се кефиш. Качи още снимки отвътре и отвън. Поне изглежда мног озапазена. Джамовете ел ли са или ръчка?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”