Дизел или Газ!?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Даи повече пари но си земи TDI.Не че TD не е добър мотор,но просто VW и дизелите изобщо направиха голям скок в технологиите с TDI.Ако си имаш няква идея от това ще разбереш че +15к.с. и -1л./100км. си е революция и почти мечта.Лошото на TDI е че запазените модели си даржат почти кошмарна цена за годините за които са.Та ако нямаш много средства си земи GTD ,но аз ако бях на тебе бих изчакал пък и вече избора на TDI е огромен.Внимаваи само дебитомера на въздуха да не си е отишал щото е доста коварен номер и въпреки че няма проблем да го смениш си е 300лв.За останалите неща които трябва да гледаш смятам знаеш.
- r3z0n4t
- Автомобил:
- Двигател:
Stefanoz написа:Харесай си кола на сърце,седни и карай..не мисли за сметки разни,колко гори и т.н.Аз като си помисля само колко пари съм дал и продължавам да давам за бяло Виктори...свят ми се завива![]()
![]()
Чудно ми е само едно
Защо си се спрял на Голф 3-ка
Що ли?!
Ми щото искам не много скъпа кола...с която да се воза постоянно и да не ми е скъпа за поддръжка..?!
И да питам само... голф 3 ТДИ само 1.9 ли има или и по-малък?!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Има и по евтин вариант 1.9SDI ама е куц и неефективен спрямо TDI.Митото се мери според конете ама се пак ако искаш да караш по сносна колица TDI пък и не излиза чак толокоз скапо щото е по д 100к.с. след тях и митото и данаците ти стават осезаемо по скапички.Има и 1.4 TDI ама е за по новите модили Polo ама ако сабереш за тях пари ще си екстра щото е малка икономична пак и по нова колица.
...
това с тди-90 коня, ми се вижда като- как да си закупим възможно най скъпо 90 коня кола,на която да не можен да сложим газ...
и колко годишно ще е това тди- дето му икономисваме мито ,,,определено с тези тънки сметки няма да е над 6-7 бона,,,което моментално го прави поне 8 годишно...но предполагам че ще е 95-95
само турбото му е 1000 лева...с тия 20 стотинки дето уш било по евтино от газта- ще си избива ремонта следващите 200 000км
не го лъжете човека,,,дизела си струва и съм фен и карам дизел,но когато разликата с газта му е 30%-40% процента...в момента е два пъти повече....на никой не му гори по малко от 6 градско,,,за какво да се хваща в приключения , да го мисли зимата дали да ходи на ски с приспиване и да не му върви колата...( ей сега ще скокнат с 130-150 кониовите версий да му обяснават колко върви и че пали зимата- и най добре е 90 коня)
това е смешно за 90 коня кола да научи и супердизел сервизите и турбо-сервизите вместо нещо евтино и просто на същия разход и вървеш,,,,
темата стана много безмислена,,,и човека ви е писал-ЕВТИНА ЗА ПОДРЪЖКА...вие го метате в дълбоки води...колко е една дюза за тди? преди три месеца си взех дизел когато беше на 1.55 ,а газта 094...от тогава всеки ден псувам като мина пред бензиностанция...
и е прав иска голф,,,аз за три месеца с поло мога да ви кажа какво съм сложил в колата ,колко съм дал,и колко струва за голф..
ако някой си мисли че всичко което е фолксваген -има части и са евтини-много се лъже
и колко годишно ще е това тди- дето му икономисваме мито ,,,определено с тези тънки сметки няма да е над 6-7 бона,,,което моментално го прави поне 8 годишно...но предполагам че ще е 95-95
само турбото му е 1000 лева...с тия 20 стотинки дето уш било по евтино от газта- ще си избива ремонта следващите 200 000км
не го лъжете човека,,,дизела си струва и съм фен и карам дизел,но когато разликата с газта му е 30%-40% процента...в момента е два пъти повече....на никой не му гори по малко от 6 градско,,,за какво да се хваща в приключения , да го мисли зимата дали да ходи на ски с приспиване и да не му върви колата...( ей сега ще скокнат с 130-150 кониовите версий да му обяснават колко върви и че пали зимата- и най добре е 90 коня)
това е смешно за 90 коня кола да научи и супердизел сервизите и турбо-сервизите вместо нещо евтино и просто на същия разход и вървеш,,,,
темата стана много безмислена,,,и човека ви е писал-ЕВТИНА ЗА ПОДРЪЖКА...вие го метате в дълбоки води...колко е една дюза за тди? преди три месеца си взех дизел когато беше на 1.55 ,а газта 094...от тогава всеки ден псувам като мина пред бензиностанция...
и е прав иска голф,,,аз за три месеца с поло мога да ви кажа какво съм сложил в колата ,колко съм дал,и колко струва за голф..
ако някой си мисли че всичко което е фолксваген -има части и са евтини-много се лъже