Ключалки - пренареждане как?

Техническа и сервизна информация за Passat
GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Re: Ключалки - пренареждане как?

Мнениеот GVG » Сря 08 сеп 2010 13:46

На мен един автоключар ми пренареди патрона на ключалката на капака на багажника за 10 лв. преди няколко месеца. Намира се на Симеон, от Христо Ботев по посока Опълченска, на десния тротоар, в началото на улицата.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 08 сеп 2010 13:51

Аз си я правих сам тази процедура. Патрона се изважда и се слага ключа, който искаме да използваме пластините, които не стърчат се махат и на тяхно място се слагат по-дълги от някоя стара ключалка, после всички пластини се изпиляват да станат наравно с патрона и това е всичко. Ключалката я използвах няколко години без никакви проблеми, сега въпросната кола е на трупчета и я използвам за части, но все още се заключва идеално.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Сря 08 сеп 2010 20:44

moreg написа:Дайте адрес на ключар по възможност нескъпчия в София, защото имам 4 ри ключалки за пренареждане?

0887 740 536 Иван се казвам 10лв.за контакта и по 5 на врата/багажник/ ако са свалени ако не са , 5лв. на ключалка за сваляне и качване.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 08 сеп 2010 21:05

Какви са тия стряскащи суми дето ги говорите, не знам!? 5 лева струва пренареждането с ДДС и касова бележка - ключаря на Семинарията, СФ! Който взима 20лв. за пренареждане, просто иска да стане богат за 1 ден! :beat_butt2

Потребителски аватар
bnvp
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E 1991

Мнениеот bnvp » Сря 08 сеп 2010 21:39

Обикновено не пиша такива мнения ама този път направо ме убихте с тая тема.И аз като един колега малко по-горе сам си пренаредих ключалката и операцията си е направо елементарна.Само дето не съм много съгласен с него за начина-за да се върти патрона пластините на трябва да стърчат(при вкаран ключ)=> слага се ключа и пластините който стърчат се махат и на тяхно място се слагат тези от стария патрон като по необходимост се изпиляват леко.Процедурата ми отне 5-10 мин. и вече почти 2 години ключалката се отваря безотказно,а ключа влиза много по-мазно отколкото в оригиналния патрон.

Върни се в “Passat”