Мнение за марката THUNDER

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за марката THUNDER

Мнениеот mania » Съб 04 сеп 2010 12:13

radi_nrj написа:
kingto написа:По скоро бих ви казал какво искам в едно радио и това са основно две неща USB и bluetooth, въпросът е че само на Thunder ги видях за по-малко от 200 лв. За китайци няма какво да си говорим всичко вече се прави там. Блаупункт са едни от най-качествените радиа това го гарантирам не знам защо ги оплюхте така. Радиото в пасата вече 7 години е LG, което чете мп3 и не е мръднало, затова съм добил някакъв респект към тази марка. Въпросът е, че няма друга марка радио, която под 200 лв да предлага така важното за мен Bluetooth...

Преди много години Блаупунк бяха купени от концерна Роберт Бош и запазиха само търговската марка като цялото производство на афтър маркет кар аудио го дадоха на други фирми, като после уредите само се брандират Блаупунк. Аудиото, което правеха за първо вграждане е мако друг филм.

Та и аз преди доста години си взех един CD/MP3 Blaushit и му се кафех докато не попаднах случахно на едно пак CD/MP3 Lenco (Фирмата направила един от най-добрите грамофони) и като го чух осъзнах колко ужасно свири Blaupinkt-а и го разкарах на момента.

Lenco-то го слушах с кеф 1 година докато не изтървах панела от доста и дисплея "роди". За съжаление сервиз няма и тогава направих същата грешка, която си на път да направиш и ти и си взех Elite ама те са сейм шит.

Имаше всички екстри за, които можеш да се сетиш за 130лв, но работеше ужасно. Транспорта му тропаше, въпреку, че имаше филтър на захранването от колконите се чуваше брум и също така моторчето на транспорта като сменяш песните се чуваше през колоните. Абе напразих се ама стиснах зъби и събрах 260лв за най ефтиния тогава Alpine и мирясах.

Та от горчив опит се опитвам да те предпазя и те съветвам да стиснеш зъби и да събереш още 100лв за това:
http://aval-bg.com/car-audio/kenwood/cd-mp3-players/kenwood-kdc-bt40u
Мисля, че в магазина на elecron.bg може да го чуеш ако са го отворили.

Точно пък за кенууд? Ако съдя по домашната ми система - по-добре си земи тъндъра. Най-некадърната техника, която съм виждал. Вади прекрасен звук, може би най-добрият от система за домашно аудио тип "консерва", но нито сд има нито касести. Аз от тогава за кенууд не искамч и да чуя. Не знам при автоаудио как са, но не бих рискувал. :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 04 сеп 2010 12:46

mania написа: Не знам при автоаудио как са...

Тогава е добре да се въздържаш от "компетентни" мнения.

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Съб 04 сеп 2010 13:25

mania написа: но нито сд има нито касести.
Toва не го разбирам нещо ... Иначе кенуд за нисък клас системи са си добре, тъндъра едно време беше добре евтина мощност, никакво качество - за малко пари ( при усилвателите поне ). Но вече има много други марки в тоя ценови диапазон, така че се губи смисъла. Сега ако дилемата е тъндър и блаупункт по-добре тъндъра, поне е по-евтиния "шит" :)

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 04 сеп 2010 13:50

kedlar написа:
mania написа: но нито сд има нито касести.
Toва не го разбирам нещо ... Иначе кенуд за нисък клас системи са си добре, тъндъра едно време беше добре евтина мощност, никакво качество - за малко пари ( при усилвателите поне ). Но вече има много други марки в тоя ценови диапазон, така че се губи смисъла. Сега ако дилемата е тъндър и блаупункт по-добре тъндъра, поне е по-евтиния "шит" :)

Говорех за домашната си уредба кенууд. ;) След опита си с нея не се доверявам на тази марка.

Потребителски аватар
jelevbg
Автомобил: Golf III
Двигател: AHU 1997
Контакти:

Мнениеот jelevbg » Вто 07 сеп 2010 13:05

kingto, колегата radi_nrj е много прав и аз ще те посъветвам а събереш още някой лев и да вземеш kenwood-а не се хвърляй на тея китайски боклуци, защото след 1-2 месеца като ти направи беля и ще съжаляваш, повярвай ми той ще направи! Другия вариянт е да вземеш нещо втора ръка аз вече втори плйър взимам така и съм много доволен :) От тук нататък си ти ;)

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 08 сеп 2010 16:46

ако ти трябва нещо да дрънка-става.ако ти трябва нещо да свири-не.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 08 сеп 2010 17:04

stanev11 написа:ако ти трябва нещо да дрънка-става.ако ти трябва нещо да свири-не.

:да:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 08 сеп 2010 17:16

Колега,взимай,не е кой знае какво но става.Сега на рожен познай с какво озвучавах шатрата и не беше в колата а вънка с адаптер от агрегата.В петък пък беше на открито,цялото влажно но излезна куче марка.Моя модел е без блутут,но и го има и с блутут.Така че за цена от 100лв мисля че е добре,чете без проблем и от 4гб ми карта с памет.Направих тест с двата изхода за тивито,като им включих два телевизора,няма мърдане на картината.Ако искаш моето мнение,аз съм доволен от тъндъра,а и тъндара няма механика,няма какво да стърже mhihi

Потребителски аватар
ico5682
Автомобил: vw passat B3
Двигател: 1989

Мнениеот ico5682 » Сря 13 апр 2016 18:50

Ние на пасата имаме тъндър значи от 2009 година я зехме сега е 2016 и е работило около 6,7 години преди да я вземем,но от 2015 година взе да прави чалъми и от влагата през зимата нещо са развали дисплея и от време на време ту свети ту изгасва и е малко ш*бано,сега преди около месец и нещо не ще да усилва и да намалява от кълбото някой път и от дистанционното,да ви кажа обаче имам добри впечатления от него значи прави хубав бас,звука също е добре и във кви дупки сме минавали нето сече нито нищо върти си диска без проблем,само дет ся прави чалъми.

П.П. тъндъра го дадохме на ремонт и за 20 лв. му оправиха дисплея и сега свети,човека обаче каза че от вътре било окислено направо цялото зелено било и едвам го изчистил и дето е стояло така и не сме го дали по рано сега сегменти от буквите се губят и вместо БАС се вижда БАЛ :D иначе си работи само усилването прави малко чалъми ама нали има дистанционно и човека каза че пак е добре каза че модела е поне на 10-12 години и той го емайлира да не се окисли както преди иначе преди не е било емайлирвано и затова се е окислило иначе нямаше да е така

Последна промяна от ico5682 на Сря 18 май 2016 18:17, променено общо 1 път.

hsr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hsr » Съб 30 апр 2016 9:22

Много забавна тема :icon_lol
Аз примерно не знаех, че Дръндър правят плейъри, може би защото не ме интересува.
Усилвателите им ставали... Можете ли да ми кажете някой модел? Съвсем сериозно питам, понеже съм пробвал само един.
Уж сравнително нов модел, 4-канален, на 2 бриджа вадел 2х300 и нещо си, отвън добре изглежда, 3 предпазителя по 30А.
Вързвам го към двунамотков бас, 2 намотки по 4 ома на два бриджа (дето уж са по 300 и кусур вата),говорителя 190 вата на намотка, обще 380 на двете.
Отначало предпазливо, почвам да усилвам, нещо не ми харесва, въртя гейна малко преди макс-а, усилвам от плейъра-ами свири, ама не както трябва да бъде. Усилвам още от плейъра и по едно време гледам нещо пуши. Спирам всичко, гледам стъпалото 2 от 3-те предпазителя стопени :icon_lol
radi_nrj написа:
mania написа: Не знам при автоаудио как са...

Тогава е добре да се въздържаш от "компетентни" мнения.

:th_up

То и Сони правят хубави телевизори, ама за кар аудио....

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 30 апр 2016 17:46

Hsr, имал съм 4090серията и разпра говорител на Бошмен 12ска. Мой близък приятел е с Super4 от 2005-2006 година, и още кара пайнери 12ски чемпиън да се пръскат. Така, че за тия пари според моя опит с тия усилватели, нямат грешка.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 30 апр 2016 21:38

Super2 и Super4 бяха много културно направени стъпала. Ама май вече не ги правят такива :mhihi

hsr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hsr » Съб 30 апр 2016 22:32

radi_nrj написа:Super2 и Super4 бяха много културно направени стъпала. Ама май вече не ги правят такива :mhihi

Да, но понеже колегата по-горе спомена цени, виждал ли си какви пари им търсят втора ръка?
Ако става въпрос за бас, за сила, за качество, ами някой лев отгоре и ето ти един приличен моноблок :wink
Наскоро пробвах един моноблок и после споделих с човек малко по-навътре в кар аудиото.
Както каза: "Куха сила за кух напън"
Сила имаше доста, но откъм качество... :confused

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 30 апр 2016 23:13

Едно време имах 4090 и го пържех на 2 12-ки пайнер вързани всеки на по 2 ома на бридж.Беше страшно. :mhihi
После купих супер 4 А или както му беше името и с него ставаше дъндания,но съм чувал още тогава,че при повечко усилване усилвателя пускал прав ток към говорителя и от там той гори.И при мен намирисваха на изгорял лак,но не са ми горели.
Май само усилвателите им ставаха за нещо.Другото им е пълно дърво.

hsr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hsr » Нед 01 май 2016 6:42

Еййй ще ме накарате да се набутам за едно дрънчило, дано после има кой да го вземе :mrgreen

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”