! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот ivo_555 » Вто 07 сеп 2010 17:14

А аз не мога да проумея как може дори за миг да си помислите да защитавате неправилните изпреварвания, тръгнал да изпреварва колона, ами ако се падне странично да е камион, какво правим, кой ще му направи място. Спазването на дистанция е с цел да не се блъснеш в предния, а не с цел да има място някой "рацер" да се намуши пред теб и да създаде опасна ситуация, както спомена един колега по горе!

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Вто 07 сеп 2010 17:43

И аз не толерирам неправилните изпреварвания, НО къде според теб колегата сгрещи? Колона, прав път, видимост - ОГРОМНА!!! Колегиалност е думата!
Колега muns61 доста остри изказвания.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 07 сеп 2010 17:51

kofata написа:НО къде според теб колегата сгрещи? Колона, прав път, видимост - ОГРОМНА!!!

Ами кажи ти АКО можеш, защото аз не мога! Може отсреща някой автомобил да е приближил много бързо, но "с
видимост - ОГРОМНА", трябва да е било летяща чиния, другото което си мисля, че колата му е ТВЪРДЕ бавна, но тогава къде е тръгнал да изпреварва колона, има нещо което липсва в цялата случка според мен! Както и да е, за мен това си е рисковано изпреварване, пък вие ги защитавайте такива, дано никога не се окажете срещу тях, когато те няма къде да се приберат изпреварвайки колона!!!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 07 сеп 2010 19:35

Онзи ден се качвам на Цариградско от колелото на 4-ти км, престроявам се в средна лента, всички коли са на по 50м зад мен някъде. Карам си аз с ~60 посока Окръжна болница, като са минали не повече от 3-4 секунди откакто последно съм погледнал зад мен. Изведнъж както си говорим с един приятел някакъв моторист ме задминава от ляво с огромна скорост, поне 120 (най-вероятно и повече), пред мен минава в дясно и задминава другата кола през лентата за автобуси, после продължава със слалома напред. Возеше някаква девойка отзад по къси панталонки. Пък после "пазете мотористите" - какво да ги пазя, като те самите не се пазят :screwy

И двама паркирали идиоти от софийските мол-ове от този уикенд (имаше още, ама не съм ги снимал. Обещавам да се поправя:-)

Да не го одраскат случайно:
IMAG0137.jpg

Къв е тоя тротоар тука, я бързо да качим количката отгоре:
IMAG0138.jpg

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 07 сеп 2010 20:07

ivo_555 написа:А аз не мога да проумея как може дори за миг да си помислите да защитавате неправилните изпреварвания, тръгнал да изпреварва колона, ами ако се падне странично да е камион, какво правим, кой ще му направи място. Спазването на дистанция е с цел да не се блъснеш в предния, а не с цел да има място някой "рацер" да се намуши пред теб и да създаде опасна ситуация, както спомена един колега по горе!

Еми и с камион да съм, ще му направя място...
Как ще се предизвика ПТП, достатъчно е да чукнеш спирачките при скорост 80-90км/ч. и малоумния ще се прибере...
Престанете вече с подобни изказвания (надявам се, да се само задклавиатурни), що се правите на изроди?!?
Ами нали и този човек има семейство, ами да не би другия човечец каращ си нормално в насрещното платно да няма?!?
Айде стига комплекси, деба, вие сте безгрешни и не сте попадали дори веднъж в подобна ситуация. Ами, ако не е колона, ако сте сами или 2 коли, пак ли няма да пуснете джигита, изрода, малоумника? Пуснете го - ще е всякакъв, но не и убиец точно в този момент!
Жалки и злобни сте - това е!
Има една дума, която май не ви е позната - тя се казва ТОЛЕРАНТНОСТ!!!

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Вто 07 сеп 2010 20:20

Защо да не го пусна.. Ако не го пусна и го оставя да кара в насрещното,и ако стане челна катастрофа ще завлече и мен и тези зад мен..

А и ето една случка.. Между Нова Загора и Стара Загора връщаме се от морето с наще.. Натоварено е много, една колона от 20-30 коли.. На едно "кръстовище" един чака от малкия да се престрои на главния път.. И по едно време дава газ и сече пътя на колоната.. Първия спирачки, аз бях трета кола, добре че го видях преди това иначе щях да влеза в багажника на пасата пред мен.. Зад мен стана мазало, всеки наляво или надясно наспрял, а онзи докато минава покрай нас отваря прозореца и се смее :| :| :screwy

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Вто 07 сеп 2010 20:44

Стига се плюли колегата,нищо лично,но какво се правите всички на герои?!Т'ва не ми е ясно..+ това,дори и накой да рече да изпреварва(при такива условия)може човекът да се е объркал,дане е можал да прецени всичко на 100%,все пак сме хора,нали?А,я да се поставим на негово място?20 човека колона,речеш да изпреварваш..и накрая виждаш,че неможеш да ги минеш всичките,другите също!Бих ти направил,не място за колата,а за камион,защото имах такъв случай с първия ми бус T2-ка,изпреварвам 2-ма тираджии,минавам си аз 2-рия без проблем(човека даже ми прави место)обаче,1-вият тираджия беше некав албанец,и не ме пуска да мина,натиска педала до дъно,а проходът,през който минавахме е много зле - разбите,дупка в дупка!Та,така е!Сега ми кажете дали тази постъпка е добре обмислена - дане правиш път на колегите по пътя?!
Чакам Вашите отзиви! :P

Потребителски аватар
cRoSsFiRe`
Автомобил: Audi A4
Двигател: 2005

Мнениеот cRoSsFiRe` » Вто 07 сеп 2010 23:27

Ами добре, че не карат камиони тия дето пишат тука, щото щяха да се съберат 5 черва по 17 метра каращи на 3 метра един от друг, виждат в огледалото, че ги изпреварват, междувременно си прехвърлят на ум членовете и точките от правилника, а там никъде не е записано, че са длъжни да правят място на изпреварващите ги. И Бог да му е на помощ на другия, ти си в камиона и си по - силния, естествения подбор е в пълна сила.
Радвам се, че се включиха повече хора - привърженици на толерантното шофиране, че по едно време се бях отчаял. А бе хора, какъв естествен подбор, какви глупости дрънкате? Да не сме животни, че да се избиваме? Не, че това не става постоянно, особено последните дни се случиха страшни трагедии, но да виждаш, че можеш да предотвратиш опасна ситуация и да не го направиш - е не мога да го приема. Ако освен него си заминат още 5 невинни души, как ще живеете после с тая мисъл?
Мога да разбера до някъде защо са тия остри реагирания, защото сте се нагледали на достатъчно тиквеници по пътищата, но в случая, поне така както е описан от колегата, редно е да му се даде път, а не да му свирят.
Трудно е наистина да се каже кой крив и кой прав, като не си бил в ситуацията, затова и толкова различни мнения, всеки си го тълкува различно. Но имаше и доста крайни и неправилни мнения и се надявам, да са написани само в изблик на емоция и да не се прилагат на пътя.

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Вто 07 сеп 2010 23:39

Един мъж да е на моето мнение!
BTW,аз бях очевидец на скорп случилата се катастрофа след провадия,на летището,мисля,че всички сте разбрали вече,но там беше адски грозно,моля дайте ми инфо за хората,дали са оцелели,или... и как е станало?!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 08 сеп 2010 8:19

И кой бяхте Вие, да квалифицирате колегата с разни епитети?
Кой бяхте Вие, да му казвате, как да изпреварва и как да кара?
А случайно Вашия инструктор, да Ви е споменавал неписаното правило, че се спазва дистанция, колкото да може да се прибере една кола?
АМАН!

ПП: Пачо, 5-тима загинали †

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 08 сеп 2010 10:22

ТОЛЕРАНТНОСТ - да, но за човек изпаднал без да иска в трудна ситуация, но да ми се натиска някой джигит отзад, и да иска да изпреварва, за да може да кара с 150 над ограничението, не знам, но това за мен не е толерантност! Не ме разбирайте погрешно, аз пак ще го пусна, защото ми е жал за насрещно движещите се, но не е там работата, защото той пак ще си остане ИДИОТ!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 08 сеп 2010 19:28

black` написа:Ами ако се бяхме ударили с тия отсреща, докато го чакам половин минута да му спадне комплекса и да направи път? Определено ще предпочета да го ударя него странично, щом не дава път, отколкото челно тия отсреща. :idea:
И въпреки това накрая пак ме изпревари, за да покаже на лелката до него колко му върви джипа. Да не би 30 годишната талига на газ да го засрами. Но не познава пътя и прави постоянно глупави постановки. mhihi :screwy

Само не разбрах, зад него нямаше ли място, все пак за 30 сек има време да намалиш и да влезеш зад него. :idea: Ама ти си бил решил да е пред него :banghead:
Едва ли щеше да те усети и да се удариш в него странично, предвид неговото тегло

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 08 сеп 2010 20:31

ivo_555 написа:ТОЛЕРАНТНОСТ - да, но за човек изпаднал без да иска в трудна ситуация, но да ми се натиска някой джигит отзад, и да иска да изпреварва, за да може да кара с 150 над ограничението, не знам, но това за мен не е толерантност! Не ме разбирайте погрешно, аз пак ще го пусна, защото ми е жал за насрещно движещите се, но не е там работата, защото той пак ще си остане ИДИОТ!

Точно така.Браво :да:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 08 сеп 2010 20:40

ivo_555, по твоята логика:
Ако си в насрещното и някой с твоето мислене не пуска джигита, ти няма да бараш спирачка и ще натискаш газта, за да го принудите да се хвърли у канавката, нали?
Може... ама не във всеки случай, може и да те натресе челно... или може да удари мислещият като теб странично, или може да изхвърчи в канавката...
Мазалото е гарантирано!
Стига... пак се надявам, ако попаднеш в подобна ситуация, да мислиш ТРЕЗВО, a не както сега!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 08 сеп 2010 20:45

ivo_555 написа:ТОЛЕРАНТНОСТ - да, но за човек изпаднал без да иска в трудна ситуация, но да ми се натиска някой джигит отзад, и да иска да изпреварва, за да може да кара с 150 над ограничението, не знам, но това за мен не е толерантност! Не ме разбирайте погрешно, аз пак ще го пусна, защото ми е жал за насрещно движещите се, но не е там работата, защото той пак ще си остане ИДИОТ!

Ми затова няма да го пусна, моят и на семейството ми живот са по - ценни от неговия и на всеки друг!
Днес ще го пусна, утре ще излезе пред мен.
Не държа някой да споделя моето мнение. Имам познат, който е инвалид от 1986 г. В Хаинбоаз го изтресе челно идиот с Рено - 18 и го потроши. Та мога да ви заведа на гости у тях, да си поприказвате за един унищожен човек!

Върни се в “Пътеводител”