Тракане на клапаните

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ico89
Автомобил:
Двигател:

Тракане на клапаните

Мнениеот ico89 » Пон 06 сеп 2010 1:06

Здравейте колеги искам да попитам карам Голф 4 и ми трака ми хидравликата на клапаните сички ми кават че двигателя ми е отличен но трака.Казаха ми да си сменя маслото сега съм с 10-40 казаха да сложа 15-40 както и да си сложа по хубав маслен филтър понеже на евтините клапана отварял по бързо и не можело да достигне нужното налягане какво мислите вие я кажете ?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Тракане на клапаните

Мнениеот muns61 » Пон 06 сеп 2010 9:16

Какъв ти е мотора?

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пон 06 сеп 2010 14:57

Ако налягането на маслото ти е в норми слага6 нови повдига4и INA и сменя6 маслото в мотора с мотул или мобил 10В40.
а ако не те дразни този 6ум си кара6 така(все пак зависи колко яко тракат)без да се притеснява6.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пон 06 сеп 2010 21:35

Редно е да споменеш кога тракат - на студено сутрин като палиш и после ок или на студено са ок а като загрее почват да тракат?
По-принцип не е лошо да смениш марката на масло с нещо по истинско :да: и недей сипва 15-40, няма да се оправи по-скоро обратното :да:
За филтъра също е вярно, аз така патих с по-ефтините, сега съм с МАН и нямам оплаквания :да:
На много места е обсъждан проблема,не е болка за умиране и все пак зависи колко силно чукат.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 06 сеп 2010 21:39

Колега и при мен го има туй тракане! Но го прави когато колата е загряла! Сменях различни масла но управия няма! Когато я изфорзирам до 2 хил уборота с всяко усилване на уборотите тракането се увеличака! И засега така си я карам! Много Голфове тракат така така че карай смело и това е! Само да не ти яде масло иначе няма проблем! И на това нещо има решение но трябва ремонт на двигателя и ще се опрай! Но не си заслужава!

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Вто 07 сеп 2010 0:33

Ся,

По темата : Зададоха един мнооого точен въпрос " КОГА ТРАКАТ?"
от масло няма да се оправят.... просто ше намалее шума.

В отговор на колега: "Е как така много голфове тракат?????? Това не е Форд Фиеста 1,3!!!!!!!!! "

Няма да описвам при какви положения тракат.....

Предполагам мотора е 1,4 16В който е с едни гадни кобилици които имат гадното свойство да се чупят.... по добре намери начин да си смениш повдигачите за да не стане по-голяма беля!

Потребителски аватар
ico89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico89 » Сря 08 сеп 2010 12:33

Ми колеги тракат когато е студена и след това намаля да трака,и сега ми казаха да сложа "Лики е моли" масло с молибденова добавка, и щяло да намалее значително тракането и филтър "Бош" ще слагам вие какво мислите иначе ми казаха пак че двигателя е ОК. А за малсото неми гори изопщо както го сложих сега пак си е така,аз го казам от 2 месеца де ама се пак съм минал 3000км. и преди беше с 15в40 и не тракаше аз му зложих 10в40 и сега трака повечко :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 08 сеп 2010 19:57

Каква марка ти е маслото?

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Сря 08 сеп 2010 20:55

http://www.youtube.com/user/IzpovedniC# ... S88ER8Abe4

Това е моето голфче ... Смених му повдигачите и сега мърка като коте "почти" .. Една тънка сметка ти правя без да изкам да ти давам наклон на онази работа .. Даваш поне 30 лв. за добавка.. може и да има временен ефект поне докато не смениш маслото.. Сменяш с ново масло 15Б40 едва ли ще има ефект примерно Castrol Magnatec 10W40 - 70 лв. или Valvoline 10W40 10 лв. литъра нов филтър поне 15 кинта... И в крайна сметка я има ефект я няма.. Не знам колко са повдигачите за Г4 но за Г3 са 25 на Ина.. поне баща ми за толкова ги е взел без да се пъзари. На мен ми трябваше 1 ден да си ги сменя сам без да съм виждал как се прави и с помощ от колеги във форума. :да:
Ако искаш ей сега ще ти направя един клип как е след смяната. :wink:

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Сря 08 сеп 2010 21:17

САмо звук мога ти кача че вънка тъмно вече нищо нема да се види .. но моторчето се успокои завалииката. Разтракаха се след основен ремонт ко им стана не знам. След 2500кл. разработване от Бг. до Дания за 400 кл. не се траеха. ААааааа чакай недей да бъркаш повдигачите с клапаните. Че ако са клапани става дебело. Дай да не плашим човека.
ico89 Що не качиш едно кипче като моето че хората да чуят за какво става въпрос. Каде каде ще е по лесно от обясненията кое, кога и защо трака..

Потребителски аватар
ico89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico89 » Пон 13 сеп 2010 0:30

Колеги сложих масло Mobile1 Super 2000, и сега д ави кажа че колата ми утихна и сега е по добре,а да ви питам халогени за бронята от морга дали мога д аси намеря досега някой виждал ли е ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”