Така без да се види на живо състоянието на колата и двигателят не е ли несериозно? Аз лично съм виждал бензинови автомобили на 400к километра, двигателят на които им е в перфектно състояние, виждал съм и такива на 50к, които са за основен ремонт.
Принципно не са голям проблем, ако е поддържана добре, но лично аз не бих я взел дистанционно от тук или не бих отишъл само за тази кола без да имам друга опция
(лично мнение)
Passat B5.5 TDI-на много километри
Re: Passat B5.5 TDI-на много километри
такситата в германско минават по 4 пъти на преглед в годината и на третата година вече не могат да са такси.а относно км. нямаш проблеми ако е карана с оригиналното масло виж сервизните книжки,и мотора си е идеален за купето върви прилично и харчи прилично моя на пълна газ гори 7,8л/100 а до 160 5,4л/100 изпробвано многократно.колата е без чип
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Колега , има сервизи и майстори!!! Никоя кола не се плаши от километри и каране(изк. правят италианските
), а от лошо стопаносване и лоша подръжка
Провери състояние на турбина , съединител, ходова част и ако няма много за правене се мятай.
Двигателя малко слаб ми идва за моя вкус, но колегата Брезел може да направи чудеса с него и да отидеш на 130 кончета.
Поздрави и успех

Провери състояние на турбина , съединител, ходова част и ако няма много за правене се мятай.
Двигателя малко слаб ми идва за моя вкус, но колегата Брезел може да направи чудеса с него и да отидеш на 130 кончета.
Поздрави и успех

- tsvetanovvvv
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:icemenn написа:има един пасат от 2003 края на изгодна цена AVB е мотора 101к.с. НО е на 415000 км ...
Къде го намери този продавач, дето не е нагласил километрите на 130000, да не е луд?
Ами аз го намерих например в Англия 120000 км проверен с Ваг Ком реални Б5 Пасатче, така че който търси намира,а и не ми излизайте с номера че и там ги въртят тъй като имам сервизна книжка с печати на фау ве срещу километрите. Който търси намира. Аиде със здраве.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
tsvetanovvvv написа:Ljubon написа:icemenn написа:има един пасат от 2003 края на изгодна цена AVB е мотора 101к.с. НО е на 415000 км ...
Къде го намери този продавач, дето не е нагласил километрите на 130000, да не е луд?
Ами аз го намерих например в Англия 120000 км проверен с Ваг Ком реални Б5 Пасатче, така че който търси намира,а и не ми излизайте с номера че и там ги въртят тъй като имам сервизна книжка с печати на фау ве срещу километрите. Който търси намира. Аиде със здраве.
Това за Англия го заем и ние, само че не вярвай на Ваг Ком, ами си правиш HPI check,
http://www.hpicheck.com/
за да провериш цялата история на колата от появата и на бял свят до момента. Иначе и там си въртят километри на коли за експорт. И не се хвали със сервизната книжка, която имаш, че ще ти се смеят хората на наивността. Напълно "истинска" сервизна книжка струва 10 паунда - с печати на VW от сервизни прегледи в оторизирани сервизи. Даже, за да бъде "по-автентична", страниците са понамазани тук-там с масло и чернилка. Това от мен!

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Смятай 2003 година и е на толкова километри направо е счупена от каране
карай докато не стане на 1 000 000 км 

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Това е нормален пробег за такси от Германия. Проблемът според мен може да е не двигателя, а кутията. Повечето от такситата там (поне тези обявени в мобиле.де) са с автоматична кутия и преди, когато следях обявите съм забелязал, че някъде около 400-450хил.изникват проблеми със скоростите.
Иначе имам познат, който си взе Мерцедес Ц-класа на 540хил. и още си я кара. Това преди година и нещо...
Иначе имам познат, който си взе Мерцедес Ц-класа на 540хил. и още си я кара. Това преди година и нещо...
tsvetanovvvv написа:Ljubon написа:icemenn написа:има един пасат от 2003 края на изгодна цена AVB е мотора 101к.с. НО е на 415000 км ...
Навсякъде връщат километри колега

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега знай че смяната на двигател или основен ремонт няма да ти излезе по малко от 1000Е и като го направиш колата става непродаваема ти ще я караш не повече от 200 000 км и се чудиш дали този двигател ще издуржи толкова ами ако на 100 л гориво гори по 1 л масло какво ще правиш това ще го разбереш обаче чак като я купиш според мен даи 1000 е отгоре вземи си нещо на 200 000 км и да знаеш че ще те изкара до 400 000 вместо да се занимаваш със сигурни планирани ремонти и да ходиш по мъките.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
plamentrifonov написа:...
То пък това дето е на 200к км "реални" може да е на повече километри от тази дето иска да купува , да гледа състоянието на колата , добро ли е и върви ли добре значи няма да згреши !
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Мой приятел преди година си взе Пасат Б5 само че 115 к.с. AJM по табло колата е на 170000 км ,ония ден го закачихме на ваг-ком и там видяхме реалните километри те бяха 432000.Колата я кара вече 30 000 км и няма никакви проблеми нито гори масло нито пуши.Всичко опира до късмета. 

- 666
- Автомобил: Audi A4 TDI Quattro
- Двигател: AFN
Километрите изобщо не ги гледайте. Ако искате да разберете колко е карана, по елементите от интериора си личи "колко е пипано". Ако един двигател е стопанисван добре, спазвани са серв. интервали, смяна на консумативи на време и т.н., може да изкара над милион км.
Някой палачор може да седне за 100км и да направи много повече бели отколкото човек, който си пази колата за 100000км.
Пък и всички тия коли дето се продават и са на около 150000-200000км реално са не по-малко от тоя въпросния пассат.
Някой палачор може да седне за 100км и да направи много повече бели отколкото човек, който си пази колата за 100000км.
Пък и всички тия коли дето се продават и са на около 150000-200000км реално са не по-малко от тоя въпросния пассат.
пич в немско изискванията към такситата са много високи и вероятноста тази да има проблеми е нищожна.аз лично съм се возил на такси там на 980 000км. и след като попитах дали са реални,и има ли проблеми с мотора човека ме погледна видимо притеснен за душевното ми здраве.взимай го и щави. 

- martimitev
- Автомобил:
- Двигател:
van4ote написа:такситата в германско минават по 4 пъти на преглед в годината и на третата година вече не могат да са такси.а относно км. нямаш проблеми ако е карана с оригиналното масло виж сервизните книжки,и мотора си е идеален за купето върви прилично и харчи прилично моя на пълна газ гори 7,8л/100 а до 160 5,4л/100 изпробвано многократно.колата е без чип
Колега аз кадето сљм в Немско има много пасати В5 които са на повече от 3 години по скоро са на 10г. Хората ги карат и са доволни.И аз сам на мнение да взимаш колата,там контрола е много голљм а и ако четеш форума знаеш че дизела на VW Е МНОГО ЗДРАВ автомобила си заслујава стига да е без катастрофи,наводнљван или други ексцесии.
- plmitev
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ALH 2000
и аз карам кола на много километри... даже наскоро ме питаха да я продам... пошегувах се купувача да погледне километража и да си помисли... щом знеш истинското състояние на колата и ти харесва я вземи, после си нагласи километрите на колкото искаш и си я карай със здраве. По добре е отколкото някой да реши на колко километра да ти продаде тази същата кола утре 

Върни се в “Дизелови агрегати”