ADAC - нови тестове за зимни гуми
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Lawyer написа:Вярваш ли наистина в независимите тестове?!
Ми то "абсолютна независимост" няма, gruebel или може би има - там горе...

Тя и съдебната система на книга е независима, ама...

Резултатите от тестовете на ADAC доколкото знам се признават безапелационно от германските служби по надзор на пазара.
Така че, май е по-добре все пак да вярваш на нещо, ако не за друго, то поне така по-лесно се живее.

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
ACCELERATOR написа:Pichaga написа:АДАЦИТЕ са организацията в Германия, която се грижи за безопасността по пътищата, в Б-я това е КАТ, ама те освен да глобяват друго не правят
Аз пък си мислех, че ADAC е нещо като нашето СБА.
не точно, защото има контролни функции и държавата й е прехвърлила пълномощия в тая област
Такааа ли? Че аз съм им член от 2 години, плащам им по 70 Евро на година, а до сега не са ме спирали?
ADAC - Allgemeiner Deutscher Automobil-Club. С две думи преведено т'ва си е точно нашето СБА! Така че спи спокойно - нема да те спират тези в Германско.
Организацията е изключително отгромна и отвърдила се като просто най-компетената в областа на автомобилизма. Да спориш с тях по даден въпрос е все едно да спориш с папата за религия. Капиш?
ADAC - Allgemeiner Deutscher Automobil-Club. С две думи преведено т'ва си е точно нашето СБА! Така че спи спокойно - нема да те спират тези в Германско.
Организацията е изключително отгромна и отвърдила се като просто най-компетената в областа на автомобилизма. Да спориш с тях по даден въпрос е все едно да спориш с папата за религия. Капиш?
Много интересно... Всъщност - да, прав си! И аз бих разчитал най-много на моята преценка, но за съжаление нямам толкова пари, че да купя всичките видове гуми, които си заслужават да се тестват, а и още по-малко имам времето да седна да се връткам на различни условия с тях за да разбера най-накрая коя е по-добрата. Та в крайна сметка остават пак двата варианта: да се довериш на реномирано списание или на некой като бай ти Киро от съседната гумаджийница.
......... всъщност май проблема е мноооого по-голям и тук не опираме за гуми а за онова типично българско мислене: нема начин некой да не им е бутнал за да пишат неговата марка най-горе, нема начин да не се опитат да ме прецакат. Те па че ми кажат кое е най-доброто!
Сега да не вземе да се засегне някой?
......... всъщност май проблема е мноооого по-голям и тук не опираме за гуми а за онова типично българско мислене: нема начин некой да не им е бутнал за да пишат неговата марка най-горе, нема начин да не се опитат да ме прецакат. Те па че ми кажат кое е най-доброто!
Сега да не вземе да се засегне някой?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Добре де и кво лошо има ако някой им е бутнал нещо да пише неговата марка най-отгоре?!? Все пак при равни други условия може да се даде преимущество на спонсора.
както и да е... Ако погледнем гмата на 1во място при 175/65 R 14 T, графа последна - износване - има оценка 1.5! по скалата от 1 до 5! Може да държи добре но бързо свършва.
Мойте гуми са Унироял и тази ще им е 3та зима. Пак бих си купил същите. Колата ми е стабилна през зимата и никъде не се е налагало да ме бутат, подпират, наместват, теглят и т.н.
Естествено ако намеря по-добра цена за която и да е гуми от таблицата с поне 2 звездички ще взема нея

както и да е... Ако погледнем гмата на 1во място при 175/65 R 14 T, графа последна - износване - има оценка 1.5! по скалата от 1 до 5! Може да държи добре но бързо свършва.
Мойте гуми са Унироял и тази ще им е 3та зима. Пак бих си купил същите. Колата ми е стабилна през зимата и никъде не се е налагало да ме бутат, подпират, наместват, теглят и т.н.
Естествено ако намеря по-добра цена за която и да е гуми от таблицата с поне 2 звездички ще взема нея

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vlad777 написа:Добре де и кво лошо има ако някой им е бутнал нещо да пише неговата марка най-отгоре?!? Все пак при равни други условия може да се даде преимущество на спонсора.![]()
Не си внимавал в тестовете

По-малкото е по-добро .. т.е. най-малко се износва.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Абе да питам и аз нещо!
Значи за 195/65/15 съм харесал Вредещайн, ама като звъннах на Европа, казаха че за коефициент T цената е 147лв. а за Н 174 лв. та въпроса ми е като се има впредвид че гумата е един модел (СноуТрак 2), еднакъв размер и разликата е само в скоростния коефициент, как се постига по-високия и дали си струва да се купи гума зимна с коефициент Н?
Значи за 195/65/15 съм харесал Вредещайн, ама като звъннах на Европа, казаха че за коефициент T цената е 147лв. а за Н 174 лв. та въпроса ми е като се има впредвид че гумата е един модел (СноуТрак 2), еднакъв размер и разликата е само в скоростния коефициент, как се постига по-високия и дали си струва да се купи гума зимна с коефициент Н?
- hoodlum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
T -коефицент e до 190 км/ч мисля ,а за Н -е 210 или 220 ,което при зимни условия е немислима скорост ,освен ако не си Хакинен

аз съм с Т-коефициент и втора зима ще ги ползвам ,много съм доволен
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: ADAC - нови тестове за зимни гуми
Рано ли е още за резултати от тазгодишните тестове?
С нетърпение очаквам впечатления от новите модели, че съм в голямо мислене относно зимни 17"...
С нетърпение очаквам впечатления от новите модели, че съм в голямо мислене относно зимни 17"...
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ADAC - нови тестове за зимни гуми
ChimeyJimmey написа:Рано ли е още за резултати от тазгодишните тестове?
Мисля, че края на септември/началото на октомври излизат
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”