шум в двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
harlii
Автомобил:
Двигател:

шум в двигателя

Мнениеот harlii » Чет 09 сеп 2010 6:42

Здравейте отскоро ми се появи един шум в двигателя от към страната на ремъците някъде 1 цилиндър.Шума го оприличавам се едно на две стотинки се удрят една в друга този шум се полчава когато колата си седи на едно място двигателя си работи на нормалните обороти около 900.Шумъ не е постоянен само от време на време при работа на двигателя от 5 мин на едно място появявасе на през минута за 5-10 секунди и спира.Пробвах и при високите обороти това нещо го нямаше около 1200 оборота.Двигателя ми е бензинов 1.6 акл мотор голф4

Потребителски аватар
nikidalavera
Автомобил:
Двигател:

Re: шум в двигателя

Мнениеот nikidalavera » Чет 09 сеп 2010 13:46

Колега и аз го имах този шум в двигателя или по точно на ангренажния ремък свалих ремъка и прегледах зъбните колела но нищо.След това прегледах зъбното колело на коляновия вал(ниско долу)оказа се че от въртрешната страна на зъбното колелото стопорния зъб се е износил.Също така е възможно капака на ремъка да не е поставен хубаво и да опира в ангренажния ремък.Провери капака дали има някъде следи и дали ангренажа опира на капака. Провери си зъбните колела да не стане докато си караш и да изтрака и коляновия вал да стане на парчета.Провери го възможно най скоро!!!!

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Чет 09 сеп 2010 15:45

Аз имам абсолютно същите симптоми,като на колегата и на моя двигател -1,6 AFT 101к.с. Polo Classic!!! :deal Това дрънчене ме води до мисълта,че трябва да почвам да оглеждам под капака,какво става за да не стане късно! :idea:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Чет 09 сеп 2010 16:21

да не ти пречукват повдигачите на клапаните?

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Пет 10 сеп 2010 9:50

Не мисля че този шум е от повдигачите на клапаните!Този е много по-мек и като че ли,както казва колегата от удар на две стотинки!...

Потребителски аватар
bobiai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobiai » Пет 10 сеп 2010 13:00

Колеги имах Венто и около 2 месеца ми се появи този шум и аз така го чувах от към ангренажа. Рових ,гледах ,ослушвах се и нищо неразбрах.Но един прекрасен ден на сфетофара както подадаох газ за да потегля се чу яко дрънчене и след туй ми светна лампата на акумолатора и волана ми се стегна.
Беше ми паднала шаибата на пистовия ремък които върти алтернатора,климатика и хидравличната помпа.Счупила се от разхлабен болт на шайбата на коляновият вал.
В последствие разбрах че при смяна на ангренжа неса ми сменили зъбчатката и болтовете които държът тази шайба и при разхлабване то на болта оптегача на пистовият ремък дърпа шайбата и тя като една ламаринка като е огъваш доста време се чупи.
ТОЧНО ОТ ТОВА ОГЪВАНЕ СЕ ЧУВА ТОЗИ МЕТАЛЕН ЗВУК ...то е толкова тънко че неолувимо с просто око.
Надявамсе моя скромен изпатен опит да ви помогне проверетв си болтовете които държът шаибата на коляновият вал на пистовият ремък
Успех....

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Пет 10 сеп 2010 14:01

:bowdown Това е то!Евалла,колега! :bowdown

harlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlii » Пет 10 сеп 2010 14:31

колеги благодаря за съветите пак ще се човъркам в колата но да ви кажа честно бях изклчил проблеми в ролки,забчадки и ремаци сменяни са миналата година в сервиза на VW софия доста пари дадох там и имам гаранция 2 години за тези неща

Потребителски аватар
bobiai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobiai » Пет 10 сеп 2010 14:43

Колега това нее никаква гаранция.. Тоя ремък за който разказах беше сменян година преди да стане този проблем затова все пак си провери защото това те оставя на пър..

Потребителски аватар
voi_skayt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот voi_skayt » Вто 14 сеп 2010 22:03

Слушай човека и си провери. Защо си мислиш че като е фирмен сервиза майсторите са добри. Служебна кола я караха в сервиза на форд в габрово и такива отзиви за "майсторите" там чух че не ми се говори. И аз имам такъв шум/1,6 sr - 4 ка /но майстор ми каза че най вероятно е ролка на генератор или нещо подобно ама сега нема кинти да я сменям :? .Като вдигна оборотите шумът изчезва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”