Семеринг на избирача на скоростната кутия
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Re: Семеринг на избирача на скоростната кутия
Моят семеринг преди две години ми струваше 72 стотинки.За сега не усещам проблем в смяната на скоростите,макар че,като погледна отдолу има събрана една капка масло.Ама тя си стои постоянно и не съм забелязал да капе по земята.
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
Аз вече покарах колата и засега силикона каточе ли е замазал положението,то пък б**и менте семеринги...ама направи си сам понякога действа,а не само "смени ги или айде на майстор "
- gh0stfac3
- Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
- Двигател:
смених го и не тече майче утре на канал ще погледна дали всичко е наред мерси предварително иначе струва 4,46лв от ЕВРО 7
- gh0stfac3
- Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
- Двигател:
да ама са като видях пред хотела където бях спрял вчера имаше масло по земята и са се загледах и под колата и пак имаши са кво нов семеринг ли да купувам от юнитрейд ?
- sstyle
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: AEX 1996
Важното колеги е като се смени въпросния семеринг да се сложи някакъв маншон на лоста дето контактува със семеринга , защото този семеринг е гумен и от влизане и излизане не лоста влиза и прах и го .За това аз си сложиш маншонче малко продават ги навсякъде и работата заспа .
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги моя семеринг откак го силиконирах не съм видял и капка дано не създава проблеми известно време.Даже сега почивните дни бях до Бургас и пак нямаше капки засега съм доволен
Колега какво представлява това маншонче ?
Малко глупав въпрос,но къде се намира този семеринг да му хвърля едно око на моя да съм спокоен 
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
бе незнам аз също съм с "булгар" пък вече 2 години никакъв проблем
зех го 2 и нещо смених си го сам
-
azahariev
- Автомобил:
- Двигател:
При мен вече е износено стеблото на избирача и Оригиналния 12 лв. 24х15х7 не държи. наложи се да сложа по- малък по размер 24х14х7 - 1.74 лв. и готово . . . .
семеринга наистина се сменя лесно само трябва колата да я качиш на канал или подемник струва около от 2 до 5 лева зависи от къде ще го купиш а до колкото за оригинален познайте от каде се снабдяват юнитрейд с тези оригинални части ма въпроса е те да ти го сложат и гаранция ти дават нищо че ще го вземат а може и по евтино отколкото ти от примерно аутоплюс евро-07 или някъде другаде
-
veselin74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте, опрях до същият проблем и прочетох целият пост , но едно не ми стана ясно - как се сменя самият семеринг? Нещо трябва ли да се разкачи? Тече ли масло по време на смяната? Изобщо кава е процедурата?
И аз съм го сменял този семеринг в AUTO+ струваше около 4 лв не помня точната сума но беше там някъде.Преди около 1 год съм го сменял за сега няма теч ще видим докога обаче 

- M.Mitov
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN-2 000
Моя го взех за 2 лв. от "Манимпекс" на Каблешков! Не е мръднал вече 2 месеца 
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
veselin74 написа:Здравейте, опрях до същият проблем и прочетох целият пост , но едно не ми стана ясно - как се сменя самият семеринг? Нещо трябва ли да се разкачи? Тече ли масло по време на смяната? Изобщо кава е процедурата?
На оста която минава през семеринга има една планка която трябва да я откачиш (болтче 10-ка мисля беше) за да е по удобно за работа и да може да извадиш семеринга. След това вадиш стария с отверка или нещо като кука и набиваш новия семеринг. Като извадиш семеринга ще потече масло от скоростите, след това трябва да провериш нивото и ако е нужно да долееш. Като погледнеш от долу ще ти стане ясно. Успех със смяната
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Моя семеринг го смених преди две години и пак прокапа. Бях го взел от Порше за 12 лева. Според мен трябва да се търси в специализираните магазини за семеринги някой, на който вътрешния диаметър да е с 1мм по-малък от този на оригиналния. Другия вариант е да се сложи по-стегната пружинка или да се стегне оригиналната 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”