Смяна гумички или сегменти? Загрява в града! РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна гумички или сегменти? Загрява в града след ремонта?

Мнениеот nikson85 » Пет 13 авг 2010 9:16

TiL написа:Я да питам тука :)
Колата когато си работи на обороти не се забелязва да пуши. Като загрее и си карам с 1000 1500об и е стъпча рязко и като стигне до около 2500об започва да пуши ама много здраво. Та тва как може да се оправи? Смяна на сегменти или да е хвърлям :>

Щом върви афтомобила не е за изхвърляне :D :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Пет 13 авг 2010 11:25

moreg написа:Хм значи на извънградско незагрява и си върви супер и стрелката си седи права! перката си включва нормално и на бързи и на бавни обороти!
При пипане на двата маркуча долния е малко по-студен от горния, но и двата са горещи!
Съмнявам се в две неща :roll:
Първо термостата дали е неговия си! и второ този маркуч горе, който отива от радиатора до казанчето да не е позапушен защото, мисля че не е оригиналния и плюе оттам помалко антифриз вместо струйка!
Водната помпа, мисля че е добре защото на дълго върви без да загрява но ще проверя и турбинката за счупени лопатки и дали не превърта в оста! но първо ще проверя термостата и маркуча и ще пиша какво е станало!
Благодаря за мненията!
Единствено ми е чудно преди ремонта нямаше загряване в града! явно сега двигателя работи по-стегнато или нещо от тоя сорт :roll: и затова и загрява в града и си показва рогцата къде иска промяна!

Първо: колега в темата ти се изговориха мнооооого простоти. Колегата Рудони е прав за много неща и според мен може човек да му се довери.
Второ: след като си разработиш двигателя слагай 5-40 и не се и замисляй.
Трето: я си виж перката на къде ти духа. Проверия по следния начин: палиш, загрява, перката вклиучва. Ако духа навънка нетрябва да е така. Ако духа към двигателя търси проблема не в перката а някъде другаде.
Четвърто: и аз съм с КР и аз съм брал ядове и много мои приятели са с такива двигатели. И до сега такъв сегмент не съм виждал и няма и да видя в което съм сигурен.

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Чет 26 авг 2010 16:38

Значи оказа се както и предполагах, че термосата не е неговия си и беше сложен някакъв френски термостат, неясно от каква кола :roll:
По него имаше камъчета заседнали в пружинката и доста буклуци, които са попаднали в системата чрез вода, каран е с вода явно :)
Прочистих аз цялата система с вода под налягане и отвътре изкочи доста черна ръждива вода и доста буклуци, изчисти се добре и потече чиста вода след това!
Затворих термосата с коляното свъзрах си маркучите налях антифриз и една идея сега е по добре с охлаждането но пак ми се струва, че стрелката бяга прекалено в дясно, като се кара леко колата в града и не ми харесва работата!
Турбинката на водната помпа я погледнах през отвора и вътре си е добре и непревърта в оста, и всички лопатки са здрави :roll:
Казаха ми, че сега двигателя след ремонта е по стегнат и затова и загравя защото има по-голямо триене, в което има логика!
Обаче се чудя сега дали да прибягвам до водна помпа или да си я карам така?

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Чет 26 авг 2010 17:53

И аз като теб смених сегменти и колата се държи добре след ремонта.Единствено ми загрява повече с пуснат климатик.Тогава съм на 100 градуса,без значение градско или извънградско.Това,че е по-стегнат мотора не значи,че трябва да грее повече.Единствено ще гасне една идея по-бързо,както казва моя майстор.Вярно,че има по-голямо триене между новите сегменти и цилиндрите,но все пак антифриза и маслото би трябвало да си вършат добре работата за която са предназначени.И само да ти споделя,че откакто си смених предното масло Алпин,което налях след ремонта,с Q8 в момента вече почти нямам харч на масло.А също и няма пищене на зумер и светкане на лампичката на маслото.Бях се побъркал,а то било от скапаното масло.А уж било немско.Едно е сигурно,че с този ремонт сме си върнали километража с поне 100хил.км,че ако не и повече! :banana

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 26 авг 2010 20:08

Това за геенето след ремонт, писал съм по - горе, е от фолклора. Ми на новите коли как е? Тук само сегменти са сменени, ами ако е шлайфан блок и с нови бутала, трябва да блокира по тази логика. Може и зацепване и запалване да не са наред. Потърсете! :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 26 авг 2010 21:40

ДА !Като си купим нова кола трябва да прегрява!Колега ,това не е причината!

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Нед 29 авг 2010 17:09

Ще поръчам нова водна помпа, работата на мойта не е добре, като я сравних с една Jetta набор на моя KR и видях за какво иде реч!
На Jetata помпата правеше силна струйка в казанчето, пък мойта плюе едвам едвам :roll: би трябвало да е от водната помпа проблема според мене, дебита на мойта е слаб и неможе да зъвърти антифриза явно :roll:
Някой знае ли, когато стрелката е в средата права или съвсем леко в дясно от средата каква е температурата?

daki4asl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daki4asl » Вто 31 авг 2010 6:17

приятелю това не е градинска помпа да и е слаб дебита,ако не преплазва ремъка трябва да си работи...според мен или се ебава термостата или ти е подпушена водната система,след като е карана с водица и налееш антифриз ще ти изкара една торба боклуци :banghead: ама гледам тук има маисторчета,виж кво ште кажат и пробваи

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 04 сеп 2010 20:45

На времето карах едно издухано Пежо и системата му беше запушена.Никога обаче не ми е загрявало.Единственият проблем беше ,че нямах парно.Силна струя от чешмата -много боклуци и се оправи.Преди това чеинето ми тракаше :screwy :banghead:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 04 сеп 2010 21:24

moreg , знаеш моето мнение за този вид ремонт.но вчера затворих един мотор със същия проблем по силното настояване на клиента и джоба ми :D ! проблемът със загряването бе породен от неправилната центровка - голямо закъснение! някой преди мен бе сменявал въпросните части и си бе оставил ръцете!при нагласянето на ремъка гледат белезите на валовете а на делкото не!и бе отрязал диагностичните букси и няма контакт с колата!ужас! иди при профи човек!

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Нед 05 сеп 2010 19:34

rudoni написа:moreg , знаеш моето мнение за този вид ремонт.но вчера затворих един мотор със същия проблем по силното настояване на клиента и джоба ми :D ! проблемът със загряването бе породен от неправилната центровка - голямо закъснение! някой преди мен бе сменявал въпросните части и си бе оставил ръцете!при нагласянето на ремъка гледат белезите на валовете а на делкото не!и бе отрязал диагностичните букси и няма контакт с колата!ужас! иди при профи човек!

Значи, при моя KR работата беше мнооооого зле! има все още едно от водните съединения по охлаждането, което не е оригинално и е преплескано тъм където е свито защото е явно от друг модел автомобил френски или японски, предишния собственик си е правил свободни съчинениия и затова я беше докарал до това положение!
Водната помпа е отваряна и някога е правена :roll: има силикон на гарнитурата! ама като знам в какво състояние беше колата като я взехме навремето нормално е водната помпа да е заминала мнооого отдавна!
99 процента съм сигурен, че след като сложиме и последното от оригиналните водни съединения и нова водна помпа колата ще изправи стрелката и повече няма да мига диода за антифриза! тя и в момента незагрява просто в града при ниска скорост стрелката бяга доста в дясно и ще примига диода!!
KR има и охлаждане на маслото, и понеже помпата е заминала със сигурност, понякога се включва и зумера на маслото! няма кой да върти антифриза през преплескания маркуч който излиза от водната помпа и влиза в радиатора отдолу :?
За центровката нямам съмнения защото колата пали изключетилно леко и без никакви проблеми! върви като щука и набира впечатляващо бързо, просто се залепяш за седалката като дадеш газ :D
Но ще пиша като смениме водната помпа и водното съединение какво е положението с охлаждането!

Последна промяна от moreg на Пон 06 сеп 2010 8:32, променено общо 1 път.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Вто 07 сеп 2010 1:54

Браво и на автора БРАВО и на голяма част от пишещите по темата!!!! ИЗКЕФЕН СЪМ

10 години правя почти само такива мотори.... ще споделя част от натрупания опит...

При прегряване цилиндъра може да заеме каквато си поиска форма ... от "S" образна до.....
В случая няма сериозен повод автомобила да грее от ремонта. ОСВЕН ако някой от монтьорите не е нахитрял и да е врътнал един нов хонинг 0,01мм и пак няма да има толкова силно греене...

Проблема (според мен ) е комплексен в случая:
Кофти термостат - ГРЕЕНЕ
Кофти водни пътища - ГРЕЕНЕ
Кофти водна помпа - ГРЕЕНЕ
РЕМОНТ на мотора с нови части които са оставени в горна граница (размери) - ГРЕЕНЕ

и ....... ето едни 4 повода колата да държи малко по-висока температура.

ЗАЩО ЧИСТО НОВИТЕ КОЛИ НЕ ПРЕГРЯВАТ????????? МИ просто те нямат ремонт на блока..... нямат Хонинг..... Всичко работи безупречно.... няма сбъркани центровки .... няма неправилни смеси........няма запушени гърнета...... всички луфтове са в долна граница .... Радиатора няма отлагвания по тръбите..... няма размазани уплътнения между казаните и питата на същия......

За резервните части не ми се говори щото там мога да пиша със страници.... кои части на кой пазар се продават и с какво качество са.... (преди около месец си говорих с изтъкнат монтьор и изследовател на ВАГ моторите за частите които са за фабрично вграждане и тези като резервна част...)

Относно дебита на помпата той се регулира.... с гарнитурата
Помпа с ламаринена перка.... не ми я показвай даже
Конзола на помпа с липсващи парчета от затапването на част от малкия кръг.... често срещани явления

точно сега съм на момента с модифицирането на охладителната система на 1,8 16В мотора ми. и всичко ми е мнооого прясно в главата

Съвет не мога да дам без да познавам мотора и какво точно е правено по него, най-малкото даже и не съм го виждал и чувал как работи.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Сря 08 сеп 2010 2:59

Напиши за частите, интересно е да споделиш опит.А новите автомобили също имат хонинг на цилиндрите.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Чет 09 сеп 2010 18:41

Не знам никасил'а дали има хонинг......

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Сря 15 сеп 2010 13:57

Проблема решен след смяна на водната помпа и прегънатото и раздуто водно съединение :D и определено вече не загравя!
Старата беше нямам думи :? не я снимах защото беше в ужасяващ вид поне на 500 000 км сигурно!
Стрелката за температурата в града в задръстването в жегата, стои подминала диода но не отива по в дясно! А щом тръгне на скорост много бавно стрелката почва да се изправя и да скрива диодчето!
Новата помпа прави плътна струйка в казанчето, с две думи новото си е ново!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”