rudoni написа:moreg , знаеш моето мнение за този вид ремонт.но вчера затворих един мотор със същия проблем по силното настояване на клиента и джоба ми

! проблемът със загряването бе породен от неправилната центровка - голямо закъснение! някой преди мен бе сменявал въпросните части и си бе оставил ръцете!при нагласянето на ремъка гледат белезите на валовете а на делкото не!и бе отрязал диагностичните букси и няма контакт с колата!ужас! иди при профи човек!
Значи, при моя KR работата беше мнооооого зле! има все още едно от водните съединения по охлаждането, което не е оригинално и е преплескано тъм където е свито защото е явно от друг модел автомобил френски или японски, предишния собственик си е правил свободни съчинениия и затова я беше докарал до това положение!
Водната помпа е отваряна и някога е правена

има силикон на гарнитурата! ама като знам в какво състояние беше колата като я взехме навремето нормално е водната помпа да е заминала мнооого отдавна!
99 процента съм сигурен, че след като сложиме и последното от оригиналните водни съединения и нова водна помпа колата ще изправи стрелката и повече няма да мига диода за антифриза! тя и в момента незагрява просто в града при ниска скорост стрелката бяга доста в дясно и ще примига диода!!
KR има и охлаждане на маслото, и понеже помпата е заминала със сигурност, понякога се включва и зумера на маслото! няма кой да върти антифриза през преплескания маркуч който излиза от водната помпа и влиза в радиатора отдолу
За центровката нямам съмнения защото колата пали изключетилно леко и без никакви проблеми! върви като щука и набира впечатляващо бързо, просто се залепяш за седалката като дадеш газ
Но ще пиша като смениме водната помпа и водното съединение какво е положението с охлаждането!