Проблем със скоростите

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
M.Mitov
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN-2 000

Re: Проблем със скоростите

Мнениеот M.Mitov » Чет 09 сеп 2010 20:08

На Мен също ми изключваше 5-та ,купих масло ,напълних я защото имаше много малко в нея и си мисех че проблема е решен.Но в събота по пътя към Рожен на магистралата пак започна да изключва :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 09 сеп 2010 20:12

Аз за сега няма подобен проблем.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 16 сеп 2010 20:52

Колеги днес излязох от упражнението СК и влязох да споделя за тези които сега влизат,не ви съветвам да отваряте СК и да ги ремонтирате ,излиза скъпо и е за временно,моята след такъв ремонт издържа точно 2.5 години и днес я смених с "нова"втора употреба от Сеат Ароса намерих,скъпи са по моргите и то умишлено,защото там знаят ,че се чупят много и надуват цената,но е за предпочитане втора употреба вместо ремонт, сега и врътнах 100 км. няма шумове ,виене ,няма разлика от предната в движението ,и се надявам ,че ще издържи повече от ремонтираната.Но всеки сам си избира пътя ,аз го извървях и затова споделям ,че не си заслужава ,дават се повече пари.А майсторите точно това търсят.

Последна промяна от stivenj на Чет 16 сеп 2010 20:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Чет 16 сеп 2010 20:56

Ами нормално, няма афтър маркет части с качеството на тези за първоначално вграждане :beer

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 17 сеп 2010 17:26

НЕ съм съгласен! Винаги е по-добре да си я ремонтираш(ако не си я изпуснал)! Тази която купиш втора употреба:
1. Може да са и сипали добавка и повярвай ми ... няма да я чуеш да вие преди да се строши!
2. Зависи в какъв момент си я хванал преди да я ремонтираш първата! Ако си я строшил и вътре е станало на мармалад ... е нормално като я ремонтират да издържи по-малко!
3. Афтърмаркет частите .. при положение че 3 от 6те лагера в тази кутия .. нямат аналог и се произвеждат само и единствено от TIMKEN ... все си мисля че са едни и същи!
4. Трябва да се сложи оригинално масло, защото въпреки че можеш да си купиш 75w90 на която и да е фирма ... то е доста по-гъсто от оригиналното!
5. Най-добрия вариант е като строшиш кутия, да вземеш втора уптореба, да я разглобиш, да видиш вътре как е, ако са тръгнали лагерите да я смениш и чак тогава да я сложиш! Това гарантира най-дълъг живот по-принцип!

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Пет 17 сеп 2010 22:07

Афтър маркет частите са правят, как да кажа, на друга поточна линия mhihi mhihi
Тимкен са добра марка, дано имаш късмет.
Доста колеги ревът че изкарват по 2г и айде у лево mhihi

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 17 сеп 2010 22:16

Ами то за съжаление - щеш, нещеш .... само TIMKEN ги правят тези 3 лагера за които говоря - няма други варианти! та .. общо взето нямаш избор!

nesk1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nesk1 » Сря 22 сеп 2010 22:04

Колеги помагайте и аз карам същото 1.9 дизел като я взех и до сега максималната скорост й беше 120 135с много зор и тва го отдавах на кофти предавателно число на СК и ми изключваше 5та понеже беше останала без масло но го смених сравнително бързо но май вече съм я изпуснал при мен вече щом включа 5та давам газ и изключва само и започва да бучи от триене на зъбните и много съм разочарован от тва поло

Потребителски аватар
lrlmodo

Мнениеот lrlmodo » Чет 23 сеп 2010 10:07

Кутията ти е от бензинова кола най-вероятно.
В Продава има една кутия от 1.9d - потърси я

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 23 сеп 2010 12:10

nesk1 написа:Колеги помагайте и аз карам същото 1.9 дизел като я взех и до сега максималната скорост й беше 120 135с много зор и тва го отдавах на кофти предавателно число на СК и ми изключваше 5та понеже беше останала без масло но го смених сравнително бързо но май вече съм я изпуснал при мен вече щом включа 5та давам газ и изключва само и започва да бучи от триене на зъбните и много съм разочарован от тва поло

Колега и аз от моето,такъв дръгел се оказа,че взех да го намразвам, а с какъв мерак го взех.По повод мнението на колега от форума по горе дето е писал за СК ремонт,мога да споделя ,че предната ми астра,вече е на 17 години и не е пипано нищо по окачването и скоростите,но те си имат други косури,намразих ги и никога няма да си купя опел,натам отива и марката фослваген.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Чет 23 сеп 2010 19:49

nesk1 написа:Колеги помагайте и аз карам същото 1.9 дизел като я взех и до сега максималната скорост й беше 120 135с много зор и тва го отдавах на кофти предавателно число на СК и ми изключваше 5та понеже беше останала без масло но го смених сравнително бързо но май вече съм я изпуснал при мен вече щом включа 5та давам газ и изключва само и започва да бучи от триене на зъбните и много съм разочарован от тва поло

Това може да се случи и от неправилно масло на Форд Транзит сипахме масло (ЕП90)за по-стар модел и не можеше да отлепи повече от 90 км/ч. след смяната с правилното масло пак със същия аромат но синтетично и по-редичко "Фордини излетя" както каза шофера.
А за изключването на 5-та има една центровка за 5-та ,която се намира в скоростната кутия и при каране с малко масло се износва канала на муфата или кученцата които я управляват и стоят в канала, с шестограм се подрегулира и всичко си идва на мястото.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”