Дайте съвет за автомобил ............

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
likesake
Автомобил:
Двигател:

Re: Дайте съвет за автомобил ............

Мнениеот likesake » Вто 07 сеп 2010 22:55

имахме ц5 в семейството - не си взимай такава кола
много често им се развалят тръбичките за хидроактива - това е системата за хидравличното окачване, която регулира височината и твърдостта на окачването - за 30 хиляди километъра 2 пъти ги правихме
за този пробег се счупиха механизмите за вътрешните дръжки на врътите- направени от пвц отказа скоростомера- имало някакъв пластмасов червяк вътре който доста често се чупил съеденителя го сменихме заради тропане при натиснат педал -не че беше износен много
иначе моторите им са добри - не изпушват черно при рязко подаване на газ, но има една добавка която се долива при достигане на определен пробег- тя по спомен е към 900-1000 лева и се пълни в оторизиран сервиз със специален уред под налягане
частите и те не са евтини - а колата е фул с такива , които се чупят доста често
ако избираш между двете пределено БЕНЦА е колата
има и добри алтернативи - например шкода суперб или ауди а6 с 2.5 тди 163 кс и 6 скоросни кутии

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Сря 08 сеп 2010 0:38

С5 може и да не са лоши, ама много дребни дразнещи дефекти дават. По ирония на съдбата се бях насочил да купувам един С5 ,но преди това си карам Вентото за ремонт в един сервиз и случайно тъкмо ремонтират една С5. Леле уплаших са, иначе от към двг са бетон.

Потребителски аватар
wnaso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wnaso » Сря 08 сеп 2010 0:56

santo_trafficante написа:
velinsl написа:Забравих да допиша скоро гледах един клип, не мога да го намеря в момента, попаднах на него случайно - тест на лек автомобил Мерцедес с 2700куб.см двигател(дизел май беше, то не може и да е бенц де) на равна писта с постоянна скорост даде разход... 4,7. :да:

Нали се сещаш че това в Бг. няма как да стане :wink:

Има,има ,точно с W210 220CDI (ръчни скорости) съм постигал невероятни разходи.Варна-Русе 4,4/100литра с доста прилична средна скорост ,а за експеримент съм карал 50 километра без да надвишавам 90 км/ч - 4.0/100 литра,като за всичко това имам снимки на бордкомпютъра и многократно съм засичал дали има разлика от борда и зареденото количество нафта.След тоя Мерцедес съм сменил няколко други Е-класи включително и няколко W211 но на чак толкова икономичен не съм попадал.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 08 сеп 2010 7:28

wnaso написа:
velinsl написа:Забравих да допиша скоро гледах един клип, не мога да го намеря в момента, попаднах на него случайно - тест на лек автомобил Мерцедес с 2700куб.см двигател(дизел май беше, то не може и да е бенц де) на равна писта с постоянна скорост даде разход... 4,7. :да:

Има,има ,точно с W210 220CDI (ръчни скорости) съм постигал невероятни разходи.Варна-Русе 4,4/100литра с доста прилична средна скорост ,а за експеримент съм карал 50 километра без да надвишавам 90 км/ч - 4.0/100 литра,като за всичко това имам снимки на бордкомпютъра и многократно съм засичал дали има разлика от борда и зареденото количество нафта.След тоя Мерцедес съм сменил няколко други Е-класи включително и няколко W211 но на чак толкова икономичен не съм попадал.
Има разлика м/у 2.2цди и 2.7цди :wink: С 2.7 цди не може да постигнеш подобен резултат :wink: В 2.7 храниш един цилиндър повече mhihi Отделно на 2.2цди има двигатели със 125кс и 147кс и на това купе за да дава тоя разход трябва да го караш по наклон по инерция mhihi

Потребителски аватар
wnaso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wnaso » Сря 08 сеп 2010 10:00

wnaso написа:

Има разлика м/у 2.2цди и 2.7цди :wink: С 2.7 цди не може да постигнеш подобен резултат :wink: В 2.7 храниш един цилиндър повече mhihi Отделно на 2.2цди има двигатели със 125кс и 147кс и на това купе за да дава тоя разход трябва да го караш по наклон по инерция mhihi

Двигателя беше 143коня ,и не мисля че по маршрута Варна -Русе може да се кара само по наклон и по инерция :wink: А 2,7ЦДИ също ръчка съм го докарвал с разход 4,9/100 Германия -България ,автоматиците с литър отгоре.За 320ЦДИ предимно автоматици по този маршрут разхода е 6,7 -6,9/100.Това всичко се отнася за w210 ,w211 горят малко повече.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 08 сеп 2010 10:26

wnaso написа:Двигателя беше 143коня ,и не мисля че по маршрута Варна -Русе може да се кара само по наклон и по инерция :wink: А 2,7ЦДИ също ръчка съм го докарвал с разход 4,9/100 Германия -България ,автоматиците с литър отгоре.За 320ЦДИ предимно автоматици по този маршрут разхода е 6,7 -6,9/100.Това всичко се отнася за w210 ,w211 горят малко повече.
Разбирам да не го карам и да не знам колко харчи :wink: Ама 320цди и то със 5 скорости автомат от Бг.до Германия трябва да е каран с 100км за този разход с 2ма човека без багаж mhihi

Потребителски аватар
wnaso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wnaso » Сря 08 сеп 2010 10:43

wnaso написа:Двигателя беше 143коня ,и не мисля че по маршрута Варна -Русе може да се кара само по наклон и по инерция :wink: А 2,7ЦДИ също ръчка съм го докарвал с разход 4,9/100 Германия -България ,автоматиците с литър отгоре.За 320ЦДИ предимно автоматици по този маршрут разхода е 6,7 -6,9/100.Това всичко се отнася за w210 ,w211 горят малко повече.
Разбирам да не го карам и да не знам колко харчи :wink: Ама 320цди и то със 5 скорости автомат от Бг.до Германия трябва да е каран с 100км за този разход с 2ма човека без багаж mhihi

За последното си прав-сам и без багаж само че средна скорост идва някъде 90-100 ,това значи до Румъния по магистрали 130-150 ,след това с много ограничения на скороста средната драстично пада.Всичко това го казвам за автомобили на реални 100-150000 км.Карал съм и такива който горят с по литър два повече.Мисля че мога да намеря снимки и на 320-ка за разхода.Аз също съм голям неверник за тия неща но споделям неща които съм ги изпитал с доста опит ,не само за Мерцедес а за повечето популярни марки на нашия пазар.
Съжалявам че разводняваме темата на колегата :(
Изрових снимки (качеството е лошо но преди 6-7 години такива бяха възможностите на телефоните).Вижда се изминат пробег и средна скорост.

Последна промяна от wnaso на Сря 08 сеп 2010 13:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 08 сеп 2010 11:57

wnaso написа:Съжалявам че разводняваме темата на колегата :(

по скоро накланяте везните към правилния избор ;) с трите лъча.

Потребителски аватар
besna_golfadjiika
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот besna_golfadjiika » Сря 08 сеп 2010 12:16

mitov_tdi написа:С две ръце съм за Ситроена!

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 08 сеп 2010 13:17

взимай мерца,поддръжката му е като на ситроена,да не кажа,че и по евтина излиза с оглед проблемите които дават шевроните.По евтин е и от ауди А6,който заедно с БМВ 5 е основния конкурент на мерцедес Е-клас,а не ситроена.
На ситроена не ми харесва огромното арматурно табло което е запълнило 1/3 от пространството в купето,иначе като возия и комфорт не са лоши,приятни са за каране с лек волан и леко превключване на скоростите,мотора/дизела/ е много еластичен и икономичен,но мерца е по добър във всичките тези работи и по широк вътре.

Аз лично бих погледнал или Ауди А6 или БМВ 5,само че бмв-то с 2.5Д/163к.с. комънрейл мотора/а не 2.5тдс,а аудито с 2.5ТДИ 163к.с. след 2001г/този мотор е изчистен от повечето болести на първия 2.5ТДИ/ и куатро.

Късмет в покупката на автомобил,дано да е много запазен и на реални километри.

Потребителски аватар
denito_trg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denito_trg » Чет 09 сеп 2010 23:37

Сори ама да сравняваш мерцедес със ситроен :screwy бих взел мерцедеса само заради марката и задното ;)
:012:

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пет 10 сеп 2010 18:38

Исках да пусна сравнение, ма тук http://www.cars.com/go/compare/index.jsp
Ситроен (а и не само) липсва :)
Що ли :)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 10 сеп 2010 20:11

zdrash написа:Исках да пусна сравнение, ма тук http://www.cars.com/go/compare/index.jsp
Ситроен (а и не само) липсва :)
Що ли :)

Там като гледам не само Ситроен липсва :wink:
А по темата мнението ми е,че колегата трябва сам да си избере в коя кола се чувства най-добре и най-много му подхожда! Мерцедеса ако е по- по- най- трябваше само мерцедеси да се движат по улиците.За мен Мерцедеса е кола за пенсионери и такива които искат да се покажат.Ситроена е за ценители и индивидуалисти :D

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 12 сеп 2010 21:19

няколко месеца преди две години карах С5 2 хди
грешка
след като платих милиони пари по електрониката и свених табло, заради прецакан скоростомер, некви датчици на педала на газта, щото не е с жило, и едно кило други електрики го засилих, по-беден с над 1000 лева
аре нема нужда
иначе колата вървеше много, харчеше малко и возеше мазно, па и вътре широко :roll:
другата, не и С5

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 12 сеп 2010 21:44

Да. За това описах и условията.

denito_trg написа:Сори ама да сравняваш мерцедес със ситроен :screwy бих взел мерцедеса само заради марката и задното ;)
:012:

Това наистина си е обида за МБ, че и за германското автомобилостроене като цяло.

Ето критерия за търсене в "Джу туб", както казваше едан известна филоложка по сутрешните блокове: mercedes cdi consumption

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”