Нямам миячно след поставяне на MFA лостче ;(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Нямам миячно след поставяне на MFA лостче ;(

Мнениеот mupk0 » Чет 09 сеп 2010 18:25

Здравейте колеги.Днес реших да си сложа МФА лостчето.Понеже дебело лостче не можех да намеря е рших да сложа тънко(тънкото лостче е с абсолютно еднакви букси като моето).Сложих тънкото лостче,свързах MFA кабелите и всичко си тръгна.Чистачки имаше,мфа имаше,но уви миячно нямаше.Дърпам лоста към мене и предните чистачки започват да се движат,но не се чуваше моторчето и съответно няма течност по стъклото.Направи ми впечатление обаче,че задната чистачка също взе да се мърда.Доста странно.Без значение дали лоста ще го дръпна напред или назад всички чистачки тръгват,но няма течност от моторчето.Съответно и то не се чува.Проверих всичко бушони и те са здрави.Идея къде е проблема?Не съм проверил единствено дали тънката и дебелата букса имат еднакво поставени кабели по буксите(имам от тънката дръжка само крайщата на кабелите и буксите му).Да не би проблема да е там?Отделно 2та кабела,който влизат в моторчето отпред са + и -?Защото в краен случей мисля с едно копче да го вкл и спирам,докато не си намеря дебело лостче за MFA...

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Нямам миячно след поставяне на MFA лостче ;(

Мнениеот Vento » Чет 09 сеп 2010 19:55

Нормално, сложил си от старата ел. инсталация, няма как да работи. До '89 е старата, след '89 *не помня кой месец, май септември) е новата ел. инсталация - двете НЕ СА съвместими, кабелите са различни дебелини, цветовее, подредба и букси.
За целта - огледай старото лостче и разбери кой кабел за какво е и си ги пренареди.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 09 сеп 2010 21:05

Колата ми е февруари 89та и съм със старата инсталация и аз.Кабелите съответстват и буксите,но миячно няма.Утре ще сложа старият лост,да видядали проблема остава...Кабелите за МФА-то и тебяха с цветовете на старата инсталация :)

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 09 сеп 2010 21:06

Тогава може да ти е изгоряло моторчето, пробвай вярно със старото и ако работи - значи е по инсталацията.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 09 сеп 2010 21:26

То това ще е адският сакатлък бе :D Утре ще пробвам и моторчето.То на 12волта ли е? Всмисъл + и - и трябва да работи?

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 09 сеп 2010 21:28

Да, а ако нямаш отделно казанче в багажника за задната, това работи в обратна посока и хвърля и назад.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 09 сеп 2010 21:35

Нямам казанче отзад.Разликата между 2те лостчета при опцията за миене е :
Тънката дръжка е с 3 крачета(за предна задна и едно което замасява),а на дебелата е с 4(2 по 2 се настъпват).Засега ще си направя миячното с копче и дано по-скоро да си намеря дръжка като за моята инсталация(дебела).Вече 2 дръжки съм пробвал и са с други букси.Мойте са 2 продълговати и тънки,а на повечето са някви обемисти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пет 10 сеп 2010 7:39

Забрави да споменеш, че твоя лост е от Джетта... а ти караш Голф, май затова е само с 3 крачета, не мислиш ли? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 10 сеп 2010 9:10

А верно бе :D Вие нямате миячно отзад май...но това отпред трябва да работи май :talk:

Явно няма да се кара така.Та имам 1 въпрос.Ще си върна старата ръчка,но искам MFA-то да си работи.Какво е устройството му вътре?Имам в предвид тея 4 кабела къде отиват?Виждам че самото лостче е с 2 бутона.Този дето е MFA е с еднократно натискане и връщане,а другото е с ЦК ключе с 2 позиции?Някой има ли схемата му вътре да си направя 2 копчета и от тях да управлявам МФАто пременно?Имам място къде да ги сложа и това не е проблем.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пет 10 сеп 2010 20:15

сложно е.по-добре отрежи лостчето с мфа-то и го закрепи някъде

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 12 сеп 2010 18:55

Така как реших проблема.Понеже доста скоро ще се наложи да пътувам редовно извънградско,реших да реша проблема локално.Сга имам мично на предното,но не и на задното стъкло.Него ще имам след ден/два като измисля как ще стане :) Дочух че в един магазин тука в града имало дебело лостче с МФА за 20-30лв(ново).Ако е така,ще сложа направо дебелото,ако ли не ще карам така малко.Ето малко схеми.Разликата е в пластинките ,които командват чистачките(при бутане на лоста напред назад).

Пластинки Джета:
Изображение
Пластинки Голф:
Изображение
Моето:
Изображение

п.п. Дано сте разбрали какво имам в предвид.Това начертаното е точно до контактният ключ(под лоста)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”