Пасат Б5 ABS
Пасат Б5 ABS
Един малко тъп въпрос. Понеже не съм карал кола с ABS до сега да попитам как да разбера дали работи или не.Лампа не свети на таблото.Колата е пасат б5 1998г бензин
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат Б5 ABS
Газзззз до ламарината и после спирачка.
Ако ти блокират колелата значи не работи,ако работи се усеща...педалът "вибрира" и гумите не блокират.
Ако ти блокират колелата значи не работи,ако работи се усеща...педалът "вибрира" и гумите не блокират.
Ново питане за АБСа. След смяна на долните носачи ми се случи следната случка.Без никакви или минимални усилия ми се вкючва АБСа.Най често когато спирам и колата е във завой.педала вибрира , дори ми се струва че изхвърля нагоре.Възможно ли е да са направили нещо майсторите като са сменяли тия носачи и да са прецакали някой датчик или букса за да прави така !
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Ако не ти свети лампата , би трябвало да бачка , нали тва е целта да не се хлъзга колата , а в завой това лесно става , та така !
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Често при смяна на носачи,каре,маншон на каре и т.н. се случва да се прецака или по-точно да "прецакат" датчик на АБС-а.Тогава се случва следното - 3 от 4-те датчика мерят една скорост,4-тия мери някаква,но грешна спрямо истинската,понеже е разместен например.Така при натискане на педала,датчика отчита още по-ниска скорост или съвсем спира да отчита,а другите датчици си мерят скоростта и контролера приема,че съответната гума е блокирала и започва да я "рита"за да я освободи...уви,колкото и да рта датчика не е*ава и абс-а си рита ли рита .
Щом лампата не свети значи датчика си мери някаква скорост ама само той си знае каква.Най-лесно може да се разбере,като се закачи на ВАГ-Ком и в реално време,докато се движи колата се четат скоростите на 4-те колела...и то ще се издаде кой датчик не и е в ред.Или минава само с почистване на гривната и датчика,или се сменя.
На една А4-ка например датчика мереше съвсем вярно между 10 и 80км/час,при 90км/ч и пипане на педала на спирачката,датчика падаше на 0км/ч и оставаше така до пълно спиране....което беше съпроводено с постоянно тракане на педала,понеже АБС-а приемаше колелото за блокирало.

Щом лампата не свети значи датчика си мери някаква скорост ама само той си знае каква.Най-лесно може да се разбере,като се закачи на ВАГ-Ком и в реално време,докато се движи колата се четат скоростите на 4-те колела...и то ще се издаде кой датчик не и е в ред.Или минава само с почистване на гривната и датчика,или се сменя.
На една А4-ка например датчика мереше съвсем вярно между 10 и 80км/час,при 90км/ч и пипане на педала на спирачката,датчика падаше на 0км/ч и оставаше така до пълно спиране....което беше съпроводено с постоянно тракане на педала,понеже АБС-а приемаше колелото за блокирало.

А можеш ли да ми кажеш колко струва един такъв датчик , в случай че е счупен и трябва да го сменям .
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Купувал съм за А4-ка,който би трябвало да е същия - намерих някакъв немски, под 100лв със сигурност ,но не помня точната цена (около 60-70лв ми се върти из главата).Говоря за преден,понеже имат разлики със задните.
Дано нее прецакан че много пари ужас .Направо ми взе здравенцето тая колица ! Благодаря ти отново !
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Датчика не е фиксиран точно, плаващ и може да се мести навътре-навън към карето.При смяната на носачите са го чукнали без да искат и не са забелязали.Случвало ми се е й на мен
.Трябва да се внимава просто.Датчика е много тъпо измислен така,ама това е положението...Ходи да го наместят.Успех.

- bobby route
- Автомобил:
- Двигател:
diduli написа:Без никакви или минимални усилия ми се вкючва АБСа.Най често когато спирам и колата е във завой.педала вибрира , дори ми се струва че изхвърля нагоре.
Може и да бъркам, но на твое място, първо бих погледнал дали не си изкривил някой от спирачните дискове.... само предложение