вчера стана голяма беля!
Колата е голф 4, 1.4, 16v - с 2 ангренажни ремъка.

Какво стана и защо ли? стана:
Понеже съм "теле"

Писна ми да гасне и да си мени оборотите на празен ход -> Вдигнах капака (на запален двигател) поогледах, натиснах кабелите на свещите от към бобината (май е бобина, мисля че не се нарича делко) и при натиска на единия кабел двигателя спря да притриса. Навъртях 20-30/км. насам натам и на път за вкъщи по бул. "Тодор Александров" изпънах малко голфарата в по-високи обороти.
От далече светна червено един от светофарите -> бях на 3-та скорост с около 4000 / 4200 оборота намалих до 2800/3000 вкарах втора с междинна газ и станаха на 3000 и нещо (не мога да кажа с точност може би 3200/3400 оборота)...... почти да спра на световара и изключа от скорост на около 1200/1300 обрт. се чу и усети леко тракане от към двигателя и колата отново изгасна!
И сега идва най-интересното

При опит да запаля

върти се нещо, ама колата няма намерение да припали -> при въртене на стартера оборотомера стига едва до 1-вата чертичка 200 оборота и дотам

Реших че е от стартера, защото при рязка промяна на времето топло/студено както и през изминалата зима след запалване се чува едно ужасно хъркане, стържене след запалването... не може да отдели, върне или... не знам. -> фтулки, бендикс или нещо друго....
И така след 5,6 опита да запаля се убедих, че се е скъсал ангренажния ремък

............... И така: колата при въртене на стартера -> на 1-ва с полусъединител притръгва, мърда май има нещо живо останало. При опит на палене се върти пистовият ремък, който обхваща шайбите: серво, динамо, колянов вал, компресора за климатика.
След като ме издърпаха до вкъщи, установих че колата когато е на скорост не държи........ няма никаква връзка с двигателя

Моля, помогнете:
при кой/кои майстори да отида (гр. София) и каква салата е станала с този двигател.
Какви части трябва да закупя и какви са ориентировъчните им цени, както и за работата .....
май за основен ремонт става въпрос

гарнитури (на какво? брой),
клапани,
гумички,
бутала,
........ и какво ли още ?