Въпрос за датчик?
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за датчик?
Колеги и аз да попитам за този датчик http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=818705 Става въпрос за АБФ мотор.До колкото разбрах от познати бил за мерене на температура на въздуха
Та въпроса ми е дали ако го изкарам навън ще върви повече а когато гоня икономия да го слагам близо до мотора на топло? Благодаря предварително 
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
има разни матеряли които служат за топлинни щитиве -нещо като стъклената вата ,само че по съвременни ,аз съм виждал такива във Практикер продават се на листове от по 1м2:wink:rusiq_24 написа:Да такъв е точно от там съм го гледал и си го направих със леки промени но пак ми топли.Трябва да залепя нещо изолационно но се чудя какво да е то но определено има ефект от тплинния щит:
rusiq_24 написа:: А за този датчик верно ли мери количеството въздух щото аз си мисля че само температурата на въздуха
ако това е дебитомеря както си мисля мери точно това
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Колега мерси за съвета макат и в Стара Загора да нямаме ПРАКТИКЕР но се надявам да го намеря в някой друг магазин
А за датчика няма логика да мери количество въздух понеже се състои от една пъпка с два кабела
на старото ми ГТИ дебитомера беше голяма кутия и от нея излизат няколко кабела но не знам
Айде някой ако знае да каже да не се главоблъскаме повече 
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Защо не пробвате с галетен превключвател и да си нагласите няколко резистора за студено за топло и за нормална работа на този датчик и тогава ще можете вие сами да контролирате това какво искате от колата.Таблиците на температурата са описани почти на всякъде из мануалите.Кеф ти икономия дай на топло,кеф ти дръпка дай на студ.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”