Пресни вести от Петрохан!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Пресни вести от Петрохан!

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 30 авг 2010 16:49

KirilGeorgiev написа:
MITKO_DVD написа:
KirilGeorgiev написа:Колега ти или си политик или прага ти на търпимост е прекалено висок за да напишеш че Петрохан е Муци :shock

А ти май караш само по аутобани :idea: ,незнам кво искате за момента от този път,пак казвам пътя за момента е поносим спрямо 1 месец :idea:

Да предимно по аутобани карам и хич не ме топли че преди месец прохода бил по зле.След като плащам не малко данъци искам нормални пътища.

И аз искам да съм цар ма немога,кво като мога да управлявам и да арча народни пари mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Последна промяна от vasstop на Пон 30 авг 2010 17:18, променено общо 1 път.
Причина: Не ме карай да ти пускам предупреждение. Човекът си е напълно прав да иска НОРМАЛНИ пътища!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 30 авг 2010 19:14

Темата не е за това дали пътищата са нормални или не, още по-малко за това на кой какво му се иска!
Темата е за състоянието на пътя, т.е. информативна, а не да се дават предложения или да се депозират оплаквания.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 30 авг 2010 19:56

И аз си плащам год.винетка, данъци, колата ми е технически изправна....предполагам както всички, и аз искам да имам хубави пътища......както всички, но какво получавам......среден пръст :evil:
Пътищата в Странджа и Сакар, Северна България от Видин до Силистра...Батак-Доспат......Добринище-ГоцеДелчев....Кърджали-Свиленград.......да не не споменавам още пътища в България, които са под всякаква критика....минете ли от там...."Петрохан" ще ви стори като "Млечен път"......!!!!!!!!

:!: :!: :!: За много хора този проход е важен, ако ще и лунен пейзаж да е.....пак ще минават през него.... :!: :!: :!:
Който иска да пътува през прохода "Петрохан", нека първо да прочете за какво иде реч.... и тогава, ако се реши да пътува...
:!: :!: :!: :!: За тези които решат да пътуват към северозапдна България и искат да избегнат прохода "Петрохан" има обходни маршрути: :!: :!: :!:
:!: Вариант 1 :София-Ботевград-Враца-Монтана и на където ви хванат очите... :!:
:!: Вариант 2: София-Нови Искър-Своге-Церово-Зверино-Мездра-Враца-Монтана и на където ви хванат очите... :!:
:!: Вариант 3: Все пак, ако сте решили да пътувате през приказния проход"Петрохан", спазвайте дистанция, карайте със съобразена за пътните условия скорост и не правете рискови изпреварвания( с две думи...не се правете на мъже и не се доказвайте като шофьори.....пред гаджета, жени, тъщи, деца......и незнам си още какво :!: :!: :!: ) :!:

п.с.
KirilGeorgiev написа:Колега ти или си политик или прага ти на търпимост е прекалено висок за да напишеш че Петрохан е Муци :shock

Не съм политик и прага ми на търпимост мноооого отдавна е изчерпан......повярвай ми.....

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 02 сеп 2010 12:42

Напълно съм съгласен с Петко, вчера минах и мога спокойно да потвърдя думите му за състоянието на прохода.
Тук се намира
petko5 написа:.....
....
Двете дупки посока Петрохан, едната след раклона за с.Драговищица и другата преди разклона за гр.Сливница си стоят :!:
:wink:
..........

От тук започва един участък около 300-400 метра при изкачване със сериозни дупки, които могат да се преминат и без да се налага да се завира човек в тях.
Този е един от опасните завои и след него участъка е доста конфликтен участък, това е така наречения Дери вол
Маркирал съм началото на лошите участъци при посока за движение София - Петрохан.
И още едно предупреждение, при дъжд има участъци със сравнително нов и гладък асфалт, които като се намокрят стават невероятни пързалки. Като отивах към София имаше катастрофа точно под завоя на Дери вол и още една нам където свършва три лентовия участък покрай белидие хан на спускане към хибридния център. Аз и още един бус преди мен се изпързаляхме доста добре на един от завоите на южния склон на прохода!!!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 04 сеп 2010 23:14

днес минах през прохода
дупките не са кой знае какви, минава се, оправени са най-големите дупки
Бързия са го пооправили тия вдлъбнатини, останали от копаенето заради тръбите
и моля ви, карайте внимателно-днес в дъжда от Дръмша до Бързия 4 катастрофи, -1 кола по таван, другата в мантинелата, а другите две една в друга...с каква скорост требе да караш за да се джаснеш на правата при Бучин проход....изправи ми се косата, слава Богу при най-тежката с обърнатата кола имаше полиция и линейка, но хората изгреждаха живи и здрави....

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 05 сеп 2010 6:44

Pichaga написа:днес минах през прохода
...с каква скорост требе да караш за да се джаснеш на правата при Бучин проход....изправи ми се косата, ......

Там твърде рядко някой кара с по - малко от 120, включително и аз по някога :oops: но само когато пътя е сух!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 05 сеп 2010 14:33

Днес минах от там и прохода си е перфектен,с малки изключения.При внимателно каране няма да имате проблем.

skro_men
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skro_men » Пон 06 сеп 2010 17:43

В неделя следобяд минах през прохода. Условията за каране бяха много тежки. Дъждът не спря, а на върха, откъм Берковица, имаше гъста мъгла. Освен гореспоменатите четири инцидента, които видях, откъм берковско имаше още два - единият беше откъснат шарнир на предно колело. Към тежките условия като се прибавят и пълните с вода дупки картината става кошмарна. Аз, лично, не съм доволен от отношението на отговорните фактори към пътя за нашия край и лично към нас, тези които се родихме там и не забравихме къде са ни корените. По-нагоре видях мнение, че пътят през прохода бил млечен път в сравнение с други пътища. Първо, не съм съгласен с това мнение, защото на собствен гръб виждам доколко е млечен, тоест гладък,и второ, това не е път между две селища, а е връзка между цяла Северозападна България със столицата. Този път трябва да бъде сравняван с равните нему пътища - например София-Враца-Монтана, или София-Пловдив. Къде са онези, къде е този? Вече сме близо до средата на септември, а и този месец ще мине, както и осемтте преди него. А дупките си стоят едни и същи от години. Уж кърпят, уж говорят по телевизията, а дупките са си същите. За нагодина, ако е живот и здраве, съм решил да не си плащам данъците в началото на годината, както направих през януари тази година. Ще си ги платя през декември, за да не разполагат с моите данъци и да не ги пренасочват към морето и други части от България. Уважение за уважение! Считам, че трябва да излезем на протест. С добро и с приказки няма да стане. Когато го направим, тогава и ще си решим въпроса

skro_men
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skro_men » Пон 06 сеп 2010 18:59

добавям още една катастрофа, за която забравих, когато писах преди малко: На спящия полицай на влизане в Гинци, откъм Петрохан, се бяха ударили доста сериозно - имаше доста здраво смачкване на ламарината и разхвърчали се стъкла и пластмаси. Въобще, като извод, може да се каже, че пътят е много натоварен и състоянието му не съответства на значението му.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 09 сеп 2010 19:38

Току що се прибирам от София, към 14ч заминах! През Петрохан е мокро от ръмнал дъждец и в Монтанския участък чак до Бързия има доста гъста мъгла!
На отиване към столицата сухо и никакви произшествия, на връщане 2 коли по таван от които единия на прав участък качвайки нагоре :shock - при него имаше патрулка и полицаи, при другия спрях и го питах човека, той каза че вече чака пътна помощ и няма с какво да му помогна!

Хубавата новина е че днес кърпеха дупките и са почти готови вече до заведението на Малка Бързия, утре ако продължат сигурно ще подминат! :banana heavy metal zork :applause:
Свлачището при Гинци няма промяна, минава се в едната лента само, обаче забелязах че е регулирано и от двете страни с еднакви знаци Б5 Изображение :screwy

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Чет 09 сеп 2010 21:23

Интересно... аз минах към 18 часа през прохода посока София и видях също 2ма хубавци по таван. Патрулката седеше след един завой , зад нея триъгълник обаче кола друга не видях. Или са закъсали те или са изкарали единия от тези които си видял ти Калине. Обаче за 4 часа да не изкарат другия .. той завалията си береше тревица отстрани до обърнатата кола. Други 2ма си слагаха резервните гуми mhihi и един у шубраците се беше набил с бяла Корса май. От една страна хубаво , че оправиха дупките ама от друга ... много зачестиха катастрофите там.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 09 сеп 2010 22:11

Altec написа:Интересно... аз минах към 18 часа през прохода посока София и видях също 2ма хубавци по таван. Патрулката седеше след един завой , зад нея триъгълник обаче кола друга не видях. ... ... много зачестиха катастрофите там.

До патрулката обърнат надясно и подпрян на дърветата беше, не видях марката!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 13 сеп 2010 11:14

К.Одаджийски написа:Свлачището при Гинци няма промяна, минава се в едната лента само, обаче забелязах че е регулирано и от двете страни с еднакви знаци Б5 Изображение :screwy

Вече си е регулирано както трябва :idea: :idea: :idea: :idea: ,знак за предимство е от с.Гинци към София :idea:

П.С. Пътя си е същия ,само да добавя че вече е изкърпен от кръчметата преди Бързия до върха-Петрохан :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 13 сеп 2010 15:23

Всички дупки ли са изкърпили? :shock

Потребителски аватар
MITKO_DVD