Виене (не знам от къде...) - решено - от музиката 8)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Пон 19 юни 2006 21:10

При мен го има същото виене. Водих колата на едни "майстори" ама те без да качат колата на стенд почнаха, щангите на кормилната уредба купуваш, може да се наложи и накрайниците, а не дай си боже да е рейката... Абе ей така между 5 приказки време ми наместиха 300 лв. за части и работа...Та отидох на сервиз, като си мислех че е лагер на главина. Сервиза е Тами по моста на срещу пресечката на КАТ в изток. Там качиха на стенд. Гледаха карета, щанги, и яко газ да видят дали се въртят гумите и не изплесва от крива джанта, слушаха за лагери свалиха гумите и освен износени накладки фдруго не видяха. Накрая тест драйв направиха и обяснението беше от "Протектора на гумите"! Аз още си мисля че е лагер на главина...то ще си покаже.

При тебе залагам на лагера. Щом се чува с увеличаване на скоростта а не на оборотите от място. като рязко завиеш малко волана в едната и после обратно в другата посока, колата клати ли се или веднага се стабилизира?

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 20 юни 2006 9:19

innovision написа:Извинявай за тъпотията която ще те посъветвам но все пак.....
Едно приятелче се утрепа да търси подобно виене докато се оказа че то е от CD-то в колата. Лоша филтрация на крайното стъпало и ето ти го виенето. Макар и мен да питаш потърси ремъка ;-) но все пак.

Човече, жив и здрав да си с "тъпотията", която ме посъветва. Спести ми ходене по майстори и ядове по откриването на "проблема".
Значи оказа се, че и на място го прави като подам газ, но явно преди вчера го бях пробвал само без да съм пуснал ЦД-то и затова съм се заблудил.
Вчера вкарвам ЦД-то, газ да вдигна оборотите, почва да си вие, свалям ЦД-то и... о чудо! mhihi Даже днес до работа карах без музика, да си чувам хубавия нормален шум :wink:
Сега ако дадеш акъл как да го оправя, щото въпреки, че се оказва, че не е сериозен проблем си е мноооого дразнещо това виене.

П.П. Сега три пъти повече псувам тия, дето ми гепиха Pioneer-чето, с което нямах такива грижи...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 20 юни 2006 10:21

Хахаха! Честито ти отремонтиране на колата!
Това е често срещан проблем, да ти кажа!
Първо: Хубав кабел от корпуса, та директно на '-' на акумулатора! Здраво замасяване му е майката! А за по-сигурно, и един филтър за захранване на касетофон (така и ще кажеш, те ще се сетят) от някой магазин за електроника. Желателно, аудиосистеми, ако може и по-реномиран да е, че има и ефтини боклучета за по 1-2 лева дето са с тънки намотки и ти загрява. Хубав филтър едва ли ще е повече от 10 лева. Прави се лесно, така, че ако имаш и някой познат, и той може да ти свърши работа. 2 кондензатора ти трябват, с по-голяма стойност и един хубав дросел (намотка със сърцевина)
Късмет!!

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Вто 20 юни 2006 10:43

да аз също го имах тоя проблем сега след като дръпнаь 4 квадрата кабел немам ядове :yeaha:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”