MK4 GTI - IHI VF30
Re: МК4 22-ра стр. :D
Ами честно да си кажа, незнам. 
Предполагам че е Боналуме (BonaLume). Важното е че разкарах онази китайска гадост от моторния отсек и сега седи безопасно в багажника ми
Там няма да навреди на никого.
За жалост все повече разбирам, че с това предно съм за никъде! Старите ми 16-ки се оказаха сравнително хубави гуми. Мислех ги за боклук, защото много ги въртях при тръгване. Минах на 17-ки, по-широки и уж по-маркови, ама работата си е същата. Трябва да тренирам доста стартовете, защото иначе 1-ва, 2-ра и колата почва да се окопава в асфалта...
. На 3-та като се поуспокоят нещата и все едно ме е ударил танк отзад. Знам, че за много хора от форума 250кс не са нищо, ама за някой са 
Ще се прави съединител и веднага след това 4х4, защото не се кара иначе. Като и надам газ и карам само на недозавиване...

Предполагам че е Боналуме (BonaLume). Важното е че разкарах онази китайска гадост от моторния отсек и сега седи безопасно в багажника ми

За жалост все повече разбирам, че с това предно съм за никъде! Старите ми 16-ки се оказаха сравнително хубави гуми. Мислех ги за боклук, защото много ги въртях при тръгване. Минах на 17-ки, по-широки и уж по-маркови, ама работата си е същата. Трябва да тренирам доста стартовете, защото иначе 1-ва, 2-ра и колата почва да се окопава в асфалта...

Ще се прави съединител и веднага след това 4х4, защото не се кара иначе. Като и надам газ и карам само на недозавиване...
- Caleb_meat
- Автомобил:
- Двигател:
Брат тепърва ще гледаш колко лаг има на земята
Трябва ти тестна джанта със зимна гума висока на 2 атмосфери налгане и яко загряване
И тогава очаквай старт... и пак горе долу но доста по добре от това което написа горе. А за тренинга много много много трябва 

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Това с 4х4-то е скъпа и сложна работа да го направиш. Ако питаш мене взимай един шпер Quaife и нещата ще се подобрят доста.
МК4, Въпреки че никаква идея нямам каква е идеята на това чудо при предно предаване...
. (За задно знам, все пак 2 години бях на "Ентусиастите" в сектата). Мисля да минавам направо на 4х4, 100% дори и да сложа шпер, после пак ще мина на 4х4.
Относно стартовете, съм сигурен, че мога да дам добри резултати и с тези гуми и джанти, просто си трябва тренинг. А с този съединител, няма как да стане
Като паркирам колата пред блока и го натисна 3-4 пъти за 20 сек, и почва да мирише.. работата е много зле!
За старт бях чел, че оптималното положение е да тръгнеш от максималния въртящ момент, без да превърташ гуми., на Е46-цата му бях свикнал и го правех без никакъв проблем, ама тук работата не се получава..

Относно стартовете, съм сигурен, че мога да дам добри резултати и с тези гуми и джанти, просто си трябва тренинг. А с този съединител, няма как да стане

За старт бях чел, че оптималното положение е да тръгнеш от максималния въртящ момент, без да превърташ гуми., на Е46-цата му бях свикнал и го правех без никакъв проблем, ама тук работата не се получава..

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какви са ти гумите ДОТ/Марка/Модел
С подходящи гуми горе долу ще може да тръгва, а и газта я натискаш до долу, чак на края на втора или на трета, преди това леко и финно, трябва да я усещаш кога хваща сцепление и какъв е асфалта.
Много е важен асфалта, ако е стар и излъскан никакви гуми не помагат.

С подходящи гуми горе долу ще може да тръгва, а и газта я натискаш до долу, чак на края на втора или на трета, преди това леко и финно, трябва да я усещаш кога хваща сцепление и какъв е асфалта.
Много е важен асфалта, ако е стар и излъскан никакви гуми не помагат.
Гумите са Goodyear Eagle F1, старички са обаче. ДОТ 3806. Найстина газта, ще трябва да я натискам, чак на 3-та.
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
олее тея наистина са стари.карал съм с такива и пак толкова стари .за да почнеха да имат сцепление им трябваше много загрявка иначе не ама като загрееха бяха супер пак бих си взел такива ама 200++лв за бр и то 15-ките нещо не са ми по силите...поне на мен де
Аз пък много мразя да си загявам гумите, винаги ми е било жал и за гумите и за каретата и за колата.. :d Пък и звука и миризмата е гадна... 

- MK4
Аз за бившето ми GTI бях замислил ето това, за предно предаване съчетано с нови гуми е перфектно решение 
http://www.quaife.co.uk/catalogue/products/qdf10r-1

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="sk."]Гумите са Goodyear Eagle F1, старички са обаче. ДОТ 3806. Найстина газта, ще трябва да я натискам, чак на 3-та.[/quote]
Ами гумите вярно са си старички няма как да държат иначе модела е добър, ако са нови и мекички ще имаш доста по-малко проблеми със сцеплението.
Ами гумите вярно са си старички няма как да държат иначе модела е добър, ако са нови и мекички ще имаш доста по-малко проблеми със сцеплението.
MK4 написа:Аз за бившето ми GTI бях замислил ето това, за предно предаване съчетано с нови гуми е перфектно решение
Въх 585 Паунда... и шипинг ако има и монтаж..

- MK4
sk. написа:MK4 написа:Аз за бившето ми GTI бях замислил ето това, за предно предаване съчетано с нови гуми е перфектно решение
Въх 585 Паунда... и шипинг ако има и монтаж..
A 4x4 конверсия колко мислиш ще ти стъпи

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
sk. написа:Гумите са Goodyear Eagle F1, старички са обаче. ДОТ 3806. Найстина газта, ще трябва да я натискам, чак на 3-та.
Не че нещо ама с тия гуми не очаквай старт :X Купи си 2 нови гуми и тогава говори за сцепление. Тази гума на 4 години е станала на пластмаса и нищо не става от нея, колкото и да има грайфер. Съдя по гумите на моя Аурис и от работата ми в гумаджийница. Гумите на Ауриса са на 3 години, заедно с колата са, и са износени на 30-40 % но вече не са със същите характеристики както преди 3 години, не вярвам колата да е станала по мощна

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Caleb_meat написа:Трябва ти тестна джанта със зимна гума висока на 2 атмосфери налгане и яко загряване