Колата е 2005 година от 1година я имам до преди 1 месец нямаше никакъв проблем. Но сега след като е загрял двигателя при палене стартера върти доста повече от нормалното . Запознат съм с проблема при топлото палене но искам да ми дадете съвет какво да направя първо .Акумулатора ми незнам на колко време е но се съмнявам да е от него защото при студена кола пали от раз. Дали трябва да се смени софтуера за чипа или съмият чип. Моят автомонтиор ми каза , че можело да се смени софтоера с такъв на голф 5 145к.с (Ако не се лъжа) от което щяло да се оправи, но аз силно се съмнявам.
Моля дайте съвет колеги.
GOLF 5 1.9 TDI 105 к.с. Проблем с топлото палене
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: GOLF 5 1.9 TDI 105 к.с. Проблем с топлото палене
едва ли имаш проблем с толото палене кола ти е много нова, а то е проблем при по-старите модели провери акумулатора с някой друг по-свеж виж дали алтернатора зарежда коректно провери кабелните връзки на стартера и центровката
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега за 4ип4е си но това 4е може да се смени софта от 145коня е пална глупост,може да се изтегли твоя и да се преправи целия или само да се модифицира топлия старт.ако иска6 пи6и едно лс да те пратя в софия при моя партниор да ти оправи колицата и да остане6 доволен.ако си сигурен 4е е от топлия старт де.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Както казва колега по-горе колата е нова и не трябва да прави такива проблеми софтуера не е толкова оставял по-добре се консултирай с някой който разбира. Аз бих ти предложил Ifidik пича много му разбира обаче виждам, че си от Русе а той е от Варна, ако искаш му пиши ЛС той може да ти даде по-правилен отг.
То не пречи и 105к.с мотор да има също проблеми с топлия старт 

Смъкнах акумулатора долях електролит(липсваше малко) разредих го - заредих го и пробвах. Запалих колата без проблем , след като загря (до 90) пробвах 5 пъти и вече няма проблем.
Но това като резултат не ме задоволява и днес като изляза с нея пак ще пробвам . Надявам се да се окаже акумулатор .
Не е от акумулатора след като излязох пак пали като каруца на 100 години
Но това като резултат не ме задоволява и днес като изляза с нея пак ще пробвам . Надявам се да се окаже акумулатор .

Не е от акумулатора след като излязох пак пали като каруца на 100 години

Последна промяна от valdo222 на Нед 12 сеп 2010 19:45, променено общо 1 път.
До сега не бях чувал ПД да имат проблем с топлото палене
Колега пиши както ти казват на Ифидик от Варна за да нямаш главоболия,че малко хора отбират от тия мотори 

- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От проблем с топлия старт страдат 1.9 пд 105 коня и 2.0 140 коня. не всички но зависи от софтуерната им версия. От тукашния форум има доста такива оправени по същия начин (със смяна на софтуера) както и по старите ТДИта.
Първите ПД115 коня в голф4 и бора също го имат тоя проблем (1999 година производство)
поздрави
Първите ПД115 коня в голф4 и бора също го имат тоя проблем (1999 година производство)
поздрави
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Brezel написа:От проблем с топлия старт страдат 1.9 пд 105 коня и 2.0 140 коня. не всички но зависи от софтуерната им версия. От тукашния форум има доста такива оправени по същия начин (със смяна на софтуера) както и по старите ТДИта.
поздрави
Специалиста си каза мнението

Пич вари слагай един чип от колегата Брезел и забравяш за сичко

колега здрасти!аз имам проблем с пасат ПД ajm 99г.но той е със студеното палене.виждам ,че си запознат с такива проблеми и ако може да ме насочиш към някой,който разбира от тези мотори в софия..през лятото пали от раз,но зимата колкото е по-студено,толкова повече въртя,за да запаля и изпушва за миг като запали колата около 3-4сек,и оборотите играят м/у 800 и 950 около 40-50сек.....свещите работят,замери ми ги един съфорумец,освен уплътнения на дюзи да са за смяна...но знам ли дай някакъв съвет като по-вещ от мен.
поздрави!
поздрави!
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Смени си свещите и проверете дали наистина идва захранване към тях. Електрически мже да дават верига, но как , къде и колко нагряват няма как да разбереш без да ги свалиш!
Напърво време си ги прегледай по този начин - http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=79819
- Sofiawest
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, имах същия проблем при топло палене въртеше доста повече преди да запали (колата ми е същата като на колегата, пуснал темата). Оказа се, че проблема е в четките на стартера, които се сменят много евтино и след това почна да си пали независимо от градусите все по един и същи начин.
колеги благодаря за отговорите,свещите и релето са измерени миналата есен с мултицет и работят на всеки изход от шината има 12v та проблема не е там,ще го търсим някъде другаде само да стане студено,че сега всичко си е ок....
Прегледай си цялата запалителна система, стартер, акумулатор, релета, свещи, магистралата за подгрева, дори центровка. Ако всичко е в ред, колата трябва да пали на четвърт, ако не пали тогава се занимавай със смяна на софтуер.
Вчера видях как пали един такъв Голф 5 1.9..... ужасна работа.... все едно че слушам 20 годишен Форд Ескорт... хи-хи-хи-хи-хи.... хили ти се на среща докато запали
.
И при 2.0 ТДИ съм го виждал това трудно палене.
Вчера видях как пали един такъв Голф 5 1.9..... ужасна работа.... все едно че слушам 20 годишен Форд Ескорт... хи-хи-хи-хи-хи.... хили ти се на среща докато запали

И при 2.0 ТДИ съм го виждал това трудно палене.
Върни се в “Дизелови агрегати”