Гледам, че доста прах ми се натрупва в таблото под двете врътки за часовника и километрите.
Има ли начин да се уплътни там, че грозна картинка става?
Прах в таблото - голф 4
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прах в таблото - голф 4

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Начини за оплътняване много ,въпроса е как ще изглежда най-малко грозно . Мисля си за изрязване на две малки,тънки шайбички от някакъв мек ,може би текстилен или гумен материял и да се нанижат на лостовете външно . Или може да се сложат и вътре и да се претискат с пружина ,която ще е също на стеблото на лоста . 

- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Сега ми хрумна, че примерно могат да се намерят о-рингове с подходящи размери, разглобява се таблото, изваждат се врътките и с малко шлайфче се отнема от материала точно където преминават през стъклото и там се поставя о-ринга. Дано само врътките позволяват отнемане на материала там и не се счупят...
- achodemo
rmk написа:Сега ми хрумна, че примерно могат да се намерят о-рингове с подходящи размери, разглобява се таблото, изваждат се врътките и с малко шлайфче се отнема от материала точно където преминават през стъклото и там се поставя о-ринга. Дано само врътките позволяват отнемане на материала там и не се счупят...
Да ,но е много вероятно да се счупят ,защото се получава критично сечение в отъняването . По- скоро ако се залепи около лоста в зоната не преминиване някаква тънка мъхеста лента ,която ще пречи на праха да минава .
- rmk
Дай идея какво? Луфта поне при мен е доста малък, дори и хартиен скоч няма да влезе май.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
със силикон май ще стане-те и без това нямат много ход така че просто леко ще се опъва силикона при ползването им
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тая прах ако се е натрупала в последните 5+ год, защо просто не я почистите за до след 2+год.
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
не е ли по-лесно да се извади таблото и да се избърше праха? моето преди половин година го разглабях заради хромираните рингове и от тогава до сега не е влезнал прах.според мен няма смисъл да се прави някаква изолация,след като се махне праха поне 1 година няма да се насъбере.предпочитам да си разглобя таблото за 10 мин. от колкото да има нещо на стъклото ми и да грози километража.
- achodemo
crank666 написа:не е ли по-лесно да се извади таблото и да се избърше праха? моето преди половин година го разглабях заради хромираните рингове и от тогава до сега не е влезнал прах.според мен няма смисъл да се прави някаква изолация,след като се махне праха поне 1 година няма да се насъбере.предпочитам да си разглобя таблото за 10 мин. от колкото да има нещо на стъклото ми и да грози километража.
И аз съм по принцип на това мнение , просто разсъждаваме тъй като колегата повдигна темата .
- rmk
Определено, ще се разглабя да се почисти и след като ще бъде разглобено ми се искаше да го изолирам за да не влиза в бъдеще. Иначе не знам кога е чистено там за последно, но откакто имам колата от година и половина определено прахта там се увеличава. Идеята е изолацията да се направи така, че да не си личи и загрозява (ако не е станало ясно).
- k3rtikov
- Автомобил:
- Двигател:
Е как за 10 мин. го разглабяш човече ?
- tandem1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bomber написа::roll: и аз се интересувам
четох темата и реших да се направя на майстор взех компресор и писолет за въздох и през малката фуга която е между стъклото и лосчето за сверяване на часовника пуснах въздох ииииииии си е.а майката стрелката на оборотомера отиде на 3 000 оборота при не работещ мотор .И си остана там като запаля двигателя започва да отчито от 3 000 на горе
- achodemo
tandem1 написа:bomber написа::roll: и аз се интересувам
четох темата и реших да се направя на майстор взех компресор и писолет за въздох и през малката фуга която е между стъклото и лосчето за сверяване на часовника пуснах въздох ииииииии си е.а майката стрелката на оборотомера отиде на 3 000 оборота при не работещ мотор .И си остана там като запаля двигателя започва да отчито от 3 000 на горе

НЕ се прави така бе мен ! Таблото се сваля супер лесно , отваряш си го и си готов с почистването ! Сега както си направил трябва и да си настроиш стрелките на нулеви позиции ! Става като ги въртиш на ляво !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”