Голф3 АБС загасна и не пали
- Pavlikenski_92
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: ABS 1993
Голф3 АБС загасна и не пали
Здравейте,днес голфа направи голям проблем.По път с 80-90км/ч на газ изгасна и до там.Не иска да запали изобщо.Нито на бензин нито на газ.Просто отказва....Голфа е 1.8 Бензин/Газ 90 коня АБС(код на двигателя).Откачах акомулатора пак пробвам да запали не иска.Не очаквам а ми оправите колата,но поне някакви насоки от какво може да е и задължително ли е диагностика или...?

Последна промяна от radotom на Вто 14 сеп 2010 22:05, променено общо 1 път.

Причина: Колега, за 2 години не се ли научи как та измисляш заглавия на теми?

Причина: Колега, за 2 години не се ли научи как та измисляш заглавия на теми?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голям проблем!
Имаш ли искра?

- Pavlikenski_92
Малко тъпо се получава,но как да проверя дали има?Да сваля едната свещ и на стартер и там на маса и така ли?

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Има няколко варианта, които са ми се случвали.
1 - на предишната ми кола - форд - прекъсваше елподаването към бензиновата помпа. Проверяваш го като дадеш контакт, ако чуавш бзткане има, но може и да прекъсва.
2 - на голфа ми - беше отишла обобината. Като опитам да запаля май само се давеше.
3 - може да е още делко, капачката, палец или датчик на Хол ако АБС има такъв. Той е закачен за делкото, вижда се като се отвори.
За друго не се сещам. Като опиташ да запалиш какво прави?

1 - на предишната ми кола - форд - прекъсваше елподаването към бензиновата помпа. Проверяваш го като дадеш контакт, ако чуавш бзткане има, но може и да прекъсва.
2 - на голфа ми - беше отишла обобината. Като опитам да запаля май само се давеше.
3 - може да е още делко, капачката, палец или датчик на Хол ако АБС има такъв. Той е закачен за делкото, вижда се като се отвори.
За друго не се сещам. Като опиташ да запалиш какво прави?
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Струва ми се, че е най-добре да те дръпнат до сервиз и там да решавате проблема. Защо мисля така? Приемам, че имаш повреда в запалването, а не в горивната система, щом е изгаснала в движение и не иска да запали нито на бензин, нито на газ. Каквото и да е от възможните неизправности - датчик на Хол, бобина, компютър /а е възможно и да си скъсал ангренажен ремък - да не дава Господ!/ - на пътя не можеш нищо да направиш. За това си мисля, че е най-безопасно за колата да те издърпат до сервиз. Там ще имат и нужната апаратура, и знанията какво да прегледат. Успех!

- Pavlikenski_92
Като паля само си върти нито препуква нито прехулцва нещо да се опитва да запали нищо.Просто си върти на стартер.Комшията по гараж е монтйор чакам го да се появи и ще я погледне.Дистрибуторната капачка и палеца са сменени преди по малко от година.Дано да не е нещо сериозно,а ремък не е скъсан проверих първо него.

- Pavlikenski_92
Сега намирам теми със сходния проблем като моя и се оказва бобина.Ако от нея ще се копува нова,но дано да не са много скъпи,че......  

- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Все пак имаш две първоначални стъпки за диагностициране на евентуален проблем със запалителната уредба.
1. Вадиш централния кабел от делкото /този, който върви от бубината до делкото/, приближаваш го на 3-4 мм от маса и въртиш. Ако има силна и постоянна искра, приемаме, че бубината е изправна. Ако нямаш искра - почти със сигурност е бубина. Междувременно видях, че си променил поста си - след няколко минути ще ти напиша ориентировъчна цена за нова бубина.
2. Вадиш от лулата кабела на която и да е свещ, държиш на 3-4 мм от маса и пак въртиш. Ако има искра - става интересно - защото излиза, че в запалителната система нещата изглеждат в ред. Ако няма - проблемът е в делкото...
Тъй като си на бензин и газ, възможно е да е останал без захранване ключа, който командва двата електромагнитни клапана, пускащи съответно газ и бензин, но това лесно се проверява с пробна лампа или мултицет, или дори по чукането на релето при даване на контакт...

1. Вадиш централния кабел от делкото /този, който върви от бубината до делкото/, приближаваш го на 3-4 мм от маса и въртиш. Ако има силна и постоянна искра, приемаме, че бубината е изправна. Ако нямаш искра - почти със сигурност е бубина. Междувременно видях, че си променил поста си - след няколко минути ще ти напиша ориентировъчна цена за нова бубина.
2. Вадиш от лулата кабела на която и да е свещ, държиш на 3-4 мм от маса и пак въртиш. Ако има искра - става интересно - защото излиза, че в запалителната система нещата изглеждат в ред. Ако няма - проблемът е в делкото...
Тъй като си на бензин и газ, възможно е да е останал без захранване ключа, който командва двата електромагнитни клапана, пускащи съответно газ и бензин, но това лесно се проверява с пробна лампа или мултицет, или дори по чукането на релето при даване на контакт...
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Цена между 69 и 102 лева за нова. В момента нямам представа по колко вървят в моргите.
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... r&id=12692

http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... r&id=12692

Последна промяна от baobab007 на Вто 14 сеп 2010 12:30, променено общо 1 път.

Колега скоро сменях бубина и аз цена за оригинална Беру 145лв в Ауто+ ина4е аз си взех от Евро 07 за 60лв Манети-марели. за сега нямам проблеми с нея. Успех в ре6аването на проблема. 

- Pavlikenski_92
Ето какво отквих аз,но доста прички е...
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... delId=1872
Все още не се знае дали е от това де ще направя това което каза колегата.

http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... delId=1872
Все още не се знае дали е от това де ще направя това което каза колегата.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Бобините са еднакви за ФВ, Ауди, Сеат, Шкода, стига да са от една година. Моята в момента е от сеат. На старо май вървят 30 лв. Може и повечко.

- Pavlikenski_92
Все още не се знае дали е от бубината не съм пробвал съветите на колегата baobab007 понеже няма как сам чакам баща ми.Ако излезе,че е бубината трудно ли се сменя и има ли нещо по специфично или само махам старата слагам новата и газ?

Бубината е на два болта шестограми са,трябва обаче да свалиш кората над читачките за да хванеш контра на гайката отзад, слагаш новата и готово. Успех 

- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз съм от Търново,имам работеща бубина,ако ти трябва само за проба..насреща съм,но има и друг вариант,релето,което подава ток към датчика на хол..!  Но пък ако беше то..поне веднъж трябваше да сработи и да запали...По-скоро е комутатор...който върви с бубината!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”