пожълтели фарове
пожълтели фарове
Здравейте, колеги! Искам да попитам някой знае ли, дали се свалят стъклата на фаровете на голф 3 ( 2 сектора)? И съответно ако се свалят да каже как точно става.Целта ми е да ги измия отватре, и да ги боядиша с огледален спрей, тъй като са пожълтели. Благодаря!!!
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пожълтели фарове
По принцип е възможно, дори продават само стъкла като резервна част. Някои ги разлепват като внимателно греят с пистолет за горещ въздух, други полека си играят с подходящо макетно ножче. Въоръжаваш се с търпение и действаш!После се лепи с качествен силикон. А иначе какво ще боядисваш с огледален спрей - рефлекторите ли? Надали ще се получи добре и трайно. Може би си струва да инвестираш в добри нови фарове - иде зима
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
baobab007 написа:По принцип е възможно, дори продават само стъкла като резервна част. Някои ги разлепват като внимателно греят с пистолет за горещ въздух, други полека си играят с подходящо макетно ножче. Въоръжаваш се с търпение и действаш!После се лепи с качествен силикон. А иначе какво ще боядисваш с огледален спрей - рефлекторите ли? Надали ще се получи добре и трайно. Може би си струва да инвестираш в добри нови фарове - иде зима
Точно така!
Допълвам само, че е добре при разглобяването са запазиш колкото се може повече от оригиналното лепило, стига да не е мръсно. После само го нагряваш, сглобяваш и след това - силикона, за всеки случай.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Огледай по форумите и си купи два. До колкото знам са под 100 лв на старо. Ест можеш да вземеш нови. Но да ги разлепваш... може някъде да падне някое стъкло. На предишната ми кола така стъклото се разлепи и тупна като буркан пред нас
Не ги бях правил де, просто бяха стари.
Не ги бях правил де, просто бяха стари.Re: пожълтели фарове
А някакъв подходящ спрей за да пръсна рефлекторите, че именно те са пожълтели и стоят много грозно?
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
juliano написа:А някакъв подходящ спрей за да пръсна рефлекторите, че именно те са пожълтели и стоят много грозно?
Нищо няма да се получи със спрей! няма такъв който да ти го направи както е било оригинално! Оригинално не е пръскано, а се топи във вана рефлектора и се получава тази огледална повърхност!
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
moreg написа:juliano написа:А някакъв подходящ спрей за да пръсна рефлекторите, че именно те са пожълтели и стоят много грозно?
Нищо няма да се получи със спрей! няма такъв който да ти го направи както е било оригинално! Оригинално не е пръскано, а се топи във вана рефлектора и се получава тази огледална повърхност!
Точно така!
Дори и да намериш някакъв спрей ще досъсипеш фаровете и после трябва да ги фвърлиш.
Благодаря за отговорите! Когото и да попитах ми каза че няма да стане, затова се отказвам от операцията 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”