Фиат Пунто GT- какво мислите?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Фиат Пунто GT- какво мислите?

Мнениеот Velko » Вто 14 сеп 2010 22:34

kaiser666 написа:Сивика е друг клас. Г40 трудно ще намериш. Щом искаш малък изтребител-saxo vts.Пунтото върви,но е Фиат. :roll:

VTS за 2-3 хиляди няма... а CRX-a няма турбо.Ping каквото и да му правя на полото, няма да тръгне много...

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 14 сеп 2010 23:58

чипче 30 35 коня K&N още 6 7 и генерация още 10 абе ако го напудриш както трябва ще го направиш 130 коня и мисля че ще се вместиш в 2000лв

http://cgi.ebay.com/K-N-KN-57i-Induction-Kit-57-0628-VW-Polo-1-4-TDi-99-01-/290442880901?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item439fbea785

http://cgi.ebay.com/VW-Polo-1-4-TDI-75-Tuning-Box-Chip-Diesel-Remap-/250545669351?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a55af84e7

и вече за гърнетата ще се обърнеш към някой който разбира...
аз от тези неща не разбирам но съм карал ибиса с чип и направо не даваше да я пипнеш и като се сетиш че е само 1.4tdi

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 15 сеп 2010 10:09

Попаднах на това във Фиат форума:

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=51252

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 15 сеп 2010 10:17

VTS.Имам приятели (2бр.) със Саксо и това върви на късане.Като ги слушам за какъв тормоз става на въпрос и какви са им ремонтите излизат доста корави :)

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 15 сеп 2010 10:33

Това Пунто ми изглежда адски несериозно като кола... Като (не "ако") се треснеш на някоя светофарна гонка (все пак за гонки май ще го вземаш) ше се чудят три дни как да те събират...

Не знам дали е вярно, но съм чувал, че ламарините му са като вестници...

В друг ред на мисли... май за 3000 лв. няма на каква бърза сапунерка да се качиш така, че да е нещо повече.

П.П.: Успех с търсенето, ама ти се моля да внимаваш да не стане сакатлък, че една Ксара щях да направя на Смарт в 6 сутринта... :bishop

П.П.2: Ако си гледал новините, че Тойота удари едно Пежо 106 на Левски ще разбереш какво имам предвид...

Потребителски аватар
CESC
Автомобил: B8 Variant
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот CESC » Сря 15 сеп 2010 11:09

Колега, защо не погледнеш 106 rallye. Малки, леки, бързи и доста носят на тунинг плюс това не е Фиат, частите не са толкова скъпи и верочтността да намериш читаво е доста по-голяма.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 15 сеп 2010 12:02

escrime написа:Това Пунто ми изглежда адски несериозно като кола... Като (не "ако") се треснеш на някоя светофарна гонка (все пак за гонки май ще го вземаш) ше се чудят три дни как да те събират...

Не знам дали е вярно, но съм чувал, че ламарините му са като вестници...

В друг ред на мисли... май за 3000 лв. няма на каква бърза сапунерка да се качиш така, че да е нещо повече.

П.П.: Успех с търсенето, ама ти се моля да внимаваш да не стане сакатлък, че една Ксара щях да направя на Смарт в 6 сутринта... :bishop

П.П.2: Ако си гледал новините, че Тойота удари едно Пежо 106 на Левски ще разбереш какво имам предвид...

Освен да си вземе един параход пасатор и да му се радва на 2-та тона mhihi
Човека търси нещо леко и бързо
:arrow:
Ако немериш стоково пунто ГТ ще е най-добре :wink:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 15 сеп 2010 12:13

Не, не, не... не стана ясно какво имам предвид... Мисълта ми е съвсем друга.
Никой не говори за пасати и подобни глупости...

Познат с такова Пунто ми каза, че ламарината е адски тънка и колата се гъне само като подухне ветрец. Колко е вярно и колко не - не знам.
Знам, че за да е лека няма да е кой знае какво, ама все пак ако има възможност да не е ковчег на колела май е по-добре... Особено като гледам, че Велко има рейсърски мераци...

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 15 сеп 2010 12:16

CESC написа:Колега, защо не погледнеш 106 rallye. Малки, леки, бързи и доста носят на тунинг плюс това не е Фиат, частите не са толкова скъпи и верочтността да намериш читаво е доста по-голяма.

Ами колега да ти кажа частите не са им никак евтини :lol: Едно приятелче имаше и за 1 год направо го продаде. Може той да не е случил на колата, но спец като цена на частите не са никак евтини. Иначе saxo-тата не са никак зле върват много има 1.6 16в 120 кончета мн летят. Но да си кажа, че и поло-тата не са никак бавни. За малка бегачка полото си ме радва мене 115 кончета е мойто 1.4 16в малко ремонтчета ми се събраха на скоро, но като вървеж съм много доволен, полото е пушка за размерите си и с малко вложени средства може да стане изтребител който може да се бие дори и с по мощни коли. Аз лично не бих ти предпоръчал фиат mhihi
Поздрави от мен :beer

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 15 сеп 2010 12:21

Един глас за Пежо 106 Рали ,за парите си и с едно окачване да се държи в завоите и няма такава бърза сапунерка :)

Замисли се и за Корса GSI или Astra GSI ,все пак са си немски кошници ,а си понавървяват много :)

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 15 сеп 2010 12:29

Първо да кажа на колегата Escrime ,че вчера щях да се ударя брутално в един селянин с пасат... няма да изпадам в подробности, само ще кажа че идвах на зелен светофар, а онзи от колоната за наляво (съвсем друга секция) пусна мигач и пресече цялото Ботевградско пред мен.Натиснах клаксона и вече виждах как го удрям... та катастрофи стават.За колегите които дават различни предложения на атмосферни автомобили - искам кола с турбо mhihi На колегата Ping ще кажа ,че полото ми има и чип и спортен филтър... не знам колко коня е, върви но ми е слабичко :D Знам ,че Фиата е с тънка ламарина, но е таборетка с турбо и това ме кефи mhihi Саксота гледам има за по 3 хиляди... 1.6 120коня. Ралитата мисля,че са по-слабички.Някой ако знае кой им е най-големия мотор да пише...

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 15 сеп 2010 12:37

Velko написа:Първо да кажа на колегата Escrime ,че вчера щях да се ударя брутално в един селянин с пасат... няма да изпадам в подробности, само ще кажа че идвах на зелен светофар, а онзи от колоната за наляво (съвсем друга секция) пусна мигач и пресече цялото Ботевградско пред мен.Натиснах клаксона и вече виждах как го удрям... та катастрофи стават.За колегите които дават различни предложения на атмосферни автомобили - искам кола с турбо mhihi На колегата Ping ще кажа ,че полото ми има и чип и спортен филтър... не знам колко коня е, върви но ми е слабичко :D Знам ,че Фиата е с тънка ламарина, но е таборетка с турбо и това ме кефи mhihi Саксота гледам има за по 3 хиляди... 1.6 120коня. Ралитата мисля,че са по-слабички.Някой ако знае кой им е най-големия мотор да пише...

Аз бях свидетел на случката бях в пряката дето е перпендикулярна на Ботевградско където имаше преди време магазин на Ауто+. На косъм се отърва, а Пасата го караше един залухав чичка.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 15 сеп 2010 13:31

За ралито знам, че има 1.3 103 или 106 кончета бяха ако не се лъжа, но май имаха и по голям мотор.
Иначе Velko аз лично като ти видях полото не бих си помислил да го смена честно. Радва ме много :banana
и мисля, че тия кочини за които си говориме не струват спрямо твойто подържано половерче.
Може да не е най голямата бегачка, но ще се повтора - полото ти изглежда уникално :да: .

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Сря 15 сеп 2010 16:52

Незнам колко пари ти се дават ,но ако е до 3-4 хиляди лева и да е малка количка VTS много върви ама много за 118 коня .. ,а ако ти се дават повече пари по търси Поло 1.6 16в ГТИ 125 коня , скоро гледах едно по бургаските авто къщи беше кам 7 хил лева може и малко повече ,но си е уникат ..

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Сря 15 сеп 2010 17:17

Виж я тази тойота :

http://www.toyotabg.net/viewtopic.php?t=15034

4x4 плюс турбо и всичко е сток , без рицарски испълнения.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”