Откачен маркуч от шлауха за въздух

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ABetik
Автомобил:
Двигател:

Откачен маркуч от шлауха за въздух

Мнениеот ABetik » Вто 14 сеп 2010 12:48

Здравейте колеги,

Днес забелязах че един маркуч се е откъснал от въздуховода. Връзката е оградена с червено на снимката (не е от моята кола но същия двигател). Предполагам че е за картерните газове, защото участъка е омаслен. Скъсването е преди някаква клапа управлявана от маркучето вдясно на червената зона.

Въпросът ми е как мога да ремонтирам (закърпя) ситуацията? Какви проблеми може да се появят, защото засега колата си върви?
Прикачени файлове
AFT.jpg

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Re: Откачен маркуч от шлауха за въздух

Мнениеот val4ana » Вто 14 сеп 2010 15:48

това е маркуча за картерните пари или газове ако е скъсан ще дърпа въздух и няма да работи нормално мотора има няколко варианта да намериш подобен маркуч и да го замениш но това е временен да си вземеш 2 ръка пак е временен поне според мем или да купиш нов но беше доста пара и има няколко колега които са си го направили с пвц или медна тръба потърси в търсачката мисля че имаше такива теми
ето viewtopic.php?f=11&t=90330&hilit=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B5
:търсачкаа

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Вто 14 сеп 2010 15:50

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 14 сеп 2010 16:04

Без този малкият маркуч може, вече 35к карам така:

Изображение

Щуцерчето на колектора е запушено с тапа, да не дърпа въздух.

ABetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ABetik » Вто 14 сеп 2010 16:07

Благодаря колеги.
Тези теми ги видях, но те се отнасят за смяната на долния маркуч, който е пластмасов и е една торба пари (знам защото го сменях преди 4 години). Този който се е скъсал е част от шлауха и ще се наложи да го търся целия - засега на старо ако е изгодно и изглежда здрав, ако не нов.
За закърпване ще облепя отвора на шлауха с изолирбанд за да не влиза въздух и ще пиша как се държи, а този от картера в атмосферата.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 14 сеп 2010 21:31

Е не може ли с подходяща тръба да ги снадиш някак и след това да ги омоташ с тиксото,може и така да си остане...завинаги(нал' е временно)

ABetik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ABetik » Сря 15 сеп 2010 12:17

Не знам какво е налягането на газовете по тази тръба. Може да не издържи тиксото (топлина, вибрации) и пак да си остане с дупка да смуче въздух. Ще го залепя за 2 седмици колкото да реша дали да взема на старо или да поръчам ново, макар че новото го гледах че е около 60 евро. За 2 седмици градско каране едва ли ще му стане нещо.
По принцип не съм привърженик на "закърпване" на важни детайли по автомобила и гледам да си ремонтирам всичко качествено.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 15 сеп 2010 12:30

ABetik написа:Не знам какво е налягането на газовете по тази тръба. Може да не издържи тиксото (топлина, вибрации) и пак да си остане с дупка да смуче въздух. Ще го залепя за 2 седмици колкото да реша дали да взема на старо или да поръчам ново, макар че новото го гледах че е около 60 евро. За 2 седмици градско каране едва ли ще му стане нещо.
По принцип не съм привърженик на "закърпване" на важни детайли по автомобила и гледам да си ремонтирам всичко качествено.

Това не е ВАЖЕН детайл! Парите ли са ти много, или бавно вдяваш?
Моята тема я пуснах, без да намеря на колегата с медните тръбички. Както съм я направил на моята кола, струва не повече от 5 до 8 лв. и ще изкара повече от тая за 60 евро. В юнитрйд, мисля, е около 95лв.
Китайската - 30 - 40 лв. Двете може да са от едно място. Ти си решаваш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”