Проблеми с оборотомера и мощността(МК3 1.9 TD)
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Проблеми с оборотомера и мощността(МК3 1.9 TD)
Мина ли 3000 оборота и често стрелката почва да играе(мести се с по около 1 деление назад за около секунда и после се връща на мястото си), понякога не ми отчита правилно оборотите в смисъл аз си знам на колко оборота на 5-та ми развива 120 а то ми дава разлика 1 деление на оборотомера... Другия проблем е с мощността, от известно време колата просто като се натисне по-сериозно газта има един момент все едно не и достига нафта... и не мога да разбера нито единия проблем от какво се появи... Моля ви помагайте...
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми с оборотомера и мощността(МК3 1.9 TD)
Поне за оборотомера - имах такъв проблем - оказа се лош контакт на кабелната обувка, която влиза в динамото, от където оборотомерът получава сигнал. А за мощността - трудно е да се каже без да се закачи на ВАГ-КОМ. Ако, разбира се, си сигурен, че не изпуска някъде въздух от турбо-пътищата и кулъра; възможно е също проблемът ти да е от стар и вече позадръстен горивен филтър, дори от стар и задръстен въздушен филтър.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Ако е вярно това от заглавието (ТД), то колегата няма какво да проверява с ВагКом
При мен имаше подоберн проблем с недостиг на гориво, когато горивният филтър бе за смяна
Ако не си го сменял - направи го.

При мен имаше подоберн проблем с недостиг на гориво, когато горивният филтър бе за смяна

Ако не си го сменял - направи го.
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
Както ти казаха колегите виж си филтрите и динамото, но не само клемите на буксата ами и дали зарежда в норми.
успех и като го оправиш сподели от какво точно е било
успех и като го оправиш сподели от какво точно е било

Върни се в “Дизелови агрегати”