Проблем със смяна на накладки...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
balrog
Автомобил: VW Polo
Двигател: AFT 1998
Контакти:

Проблем със смяна на накладки...

Мнениеот balrog » Вто 14 сеп 2010 20:32

Здравейте колеги. Днес се реших и отидох на майстор да ми смени накладките и дърво. Новите накладки не стават на дисковете,влизат си в спир. апарат ,но не пасват на диска. Майстора вика да взема по-тънките и аз това и правя, но и те се оказват твърде дебели. Дисковете са вентилирани,но не знам 239мм ли са кви са. Полото е 1.0 кубика 50 коня 97 година и заводско е с вентилирани дискове. Новите накладки са 15мм и 17.3мм , но и двата модела не стават. Майстора стигна до извода, че спир. апарати са сменяни и сегашните са от кола с плътни дискове които са по-тесни и затова не пасвали накладките в което има малко логика. :banghead: Посъветва ме да търся спир. апарати ,като за моето поло и да си оставя новите накладки с дебелина 15мм и щяло да стане ,но аз имам съмнения в тая цялата шашма... :screwy Сега идва големия въпрос какво става аджеба и какво да правя?!?!?!? Мислех си да търся още по-тънки накладки които може би ще паснат на сегашните дискове или да взема плътни дискове които са по-тънки и ще станат новите накладки или наистина да търся спрр.апарати. Така или иначе ще се набутам,важното за мен е да не е с много и нещата да станат в крайна сметка. Моля ви колеги за съвет дали майстора греши и какво да правя ??? И някой ако знае добър майстор във В.Търново който разбира от ФВ нека сподели. Времето също не е на моя страна ,защото утре трябва да върна едните накладки в магазина и изобщо в момента съм отчаян :(

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Re: Проблем със смяна на накалдки...

Мнениеот TDI stavrev » Вто 14 сеп 2010 20:58

0888435477 момчето се казва Тошко има сервиз и до колкото знам е работил във Фолксваген Велико Търново. :да:

Потребителски аватар
shamana
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със смяна на накладки...

Мнениеот shamana » Сря 15 сеп 2010 15:23

balrog, можеш ли само ориентировъчно да ми кажеш колко взима този майстор за смяна на накладки?

Потребителски аватар
balrog
Контакти:

Мнениеот balrog » Сря 15 сеп 2010 18:29

Здравейте отново колеги. Шамане ако имаш в предвид майстора който ми препоръча колегата ставрев ми взе 30 лв за смяна на накладки и лагер,а за др. майстор не знам, просто не се стигна до плащане.Та на проблема ми: оказа се,че от лявата страна(само там пробвахме накладките и при двамата майстора) някаква част не си била на мястото. Доколкото разбрах лагера не бил набит достатъчно или нещо от сорта. Просто вече бях отчаян и не слушах какво ми приказват ,само кимах и чаках нещо положително да се случи.Сега кат сам некомпетентен в техническата част...абе при левия диск имаше разтояние около 1.5см от дадена част ,а при десния около 8мм. С това на никой не помагам ,но не мога да го обясня по-добре. :? Както и да е след смяна на лагера се смениха и накладките които бях 15мм. до тук добре но имам няколко въпроса :
1-задължителен ли е реглаж на преден мост след разместване на шенкелите (ако така се пише)
2-педала на спирачките стана по-мек ,нормално ли е или не и какъв може да е проблема???
3-възможно ли е поради нуждата от реглаж да се появят някакви тропания,хлопания по предницата(такива има но ги усетих чак , като паркирах пред блока и се усещаше по педалите това тропане или хлопане не знам точно)
За майстора Тошко мога да кажа само добри неща. Дано само това хлопане да се оправи след нужен реглаж. :012:

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Сря 15 сеп 2010 20:05

За втори въпрос:След смяна на накладки 100-150 км ще е така докато се напаснат накладките с дисковете.По-внимателно с натискането на спирачките,а това значи по-внимателно шофиране в този период.Успех.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 15 сеп 2010 20:38

Тропане и хлопане с реглаж не се оправя!
:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
balrog
Контакти:

Мнениеот balrog » Сря 15 сеп 2010 21:58

За втори въпрос:След смяна на накладки 100-150 км ще е така докато се напаснат накладките с дисковете.По-внимателно с натискането на спирачките,а това значи по-внимателно шофиране в този период.Успех.

Дано да е така се педала, а за внимателното натискане знам и си карам полекичка.

Тропане и хлопане с реглаж не се оправя!

Колега надявам се да се оправи от реглаж,защото преди да оставя колата днеска нямаше такива хлопания и тропания :banghead: Като не се оправи обратно при майсторите та така.... :deal

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Сря 15 сеп 2010 22:04

биалети + задни тампони на предните носачи+ може и шарнир да се обажда = 150лв части и работа примерно и чукането спира

Потребителски аватар
balrog
Контакти:

Мнениеот balrog » Чет 16 сеп 2010 7:37

биалети + задни тампони на предните носачи+ може и шарнир да се обажда = 150лв части и работа примерно и чукането спира

1-не е чукане ,а по -скоро биене
2-съмнява ме поне за момента да е някое от изброените,защото до вчера преди да я закарам на майстора на колата и нямаше нищо,а след като я взех се появи и то чак пред блока,като паркирах назад.Усещаше се по педалите доста биенето.
Както и да е днес сигурно ще се разбере какво става.
Благодаря на всички за помоща и мненията. :bowdown

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”