Гуми за Б5 4motion

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Гуми за Б5 4motion

Мнениеот hooligan_sk » Вто 14 сеп 2010 11:33

Най-титулованата от всички до тук е Goodyear UltraGrip 7+ 195/65 R15 91T 120.49лв.

Аз ще купя 2 такива другия месец :)

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 14 сеп 2010 13:34

Може и на такива да се спра... Ще по прочета по задълбочено,че работя :)

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 14 сеп 2010 13:45

:) Колега Winner25 и аз съм с debica , колата си върви , като трактор , въобще не бускува , дори и през дълбок сняг минава и няма проблеми ...
бях ги взел 4 нови за 97 лв. бройката минлата година .. и шарката е много добра..

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Вто 14 сеп 2010 15:10

Ето това е въпросният Алпин 4 :

Изображение

цената е около 130 лв. (195/65/15)

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 14 сеп 2010 20:37

И въпроса с гумите е толкова много дискутиран, като маслото и всичко останало, а и всички ще си хвалят своето. Аз също ще направя така. От 2002-ра година в семейството ни се кара само с Vredestein, редовно се ходи на ски и проблеми не съм имал с тези гуми. Лятото карам моята с Ultrac Cento, а за зимата слизам на 16-ки и ще са Snowtrac 3, понеже ги дават да са по-зимни от Wintrac Xtreme-a. Предполагам в този клас каквото и да избереш, все ще е добро, но гледай гумата да е произведена в Европа, понеже доста от Мишелините се правят в Китай, че и не само те, но въпроса е какво качество гуми се внасят тука, защото съм виждал 2 еднакви Мишелина, единия китайски, другия френски и китайския зеленееше. Не искам да плюя гумите, но аз лично съм си харесал марката вече и засега си оставам с нея.

Последна промяна от dancing_niki на Пет 22 окт 2010 19:25, променено общо 1 път.

mit777tim
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mit777tim » Вто 14 сеп 2010 20:47

на миналогодишния ADAC Hankook W440 се представи много добре и не е скъпа гума според мен няма да съжаляваш.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Вто 14 сеп 2010 21:36

2 комплекта /от по 4ри гуми/ съм карал Алпин3 и за мен са страхотни гуми може да има и по-добри , но зависи и от колата и от размера и от много неща. Въпросните Алпини съм карал 5 зими на Кади и размера е 195/65/15 страшни са!
Януари качихме Бриджстон Близак може и да са една идея по-добри при спиране от Алпина .
Лично аз към зимния Гудиър Ултра грип 6 имам резерви, защото карах две зими такъв на Партнер и беше трагедия няма спиране нито тръгване . И на разни умници става дума за НОВИ гуми и карани до към 30000
Ханкуука е добър, но нямам впечатления
Поздрави :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 15 сеп 2010 14:54

Преди карах с Дебика, сега с Ултра Грип 7+ и разликата е огромна :wink:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 15 сеп 2010 15:47

Всяка гума има различни качества на поведение на сняг, на лед, на мокро, на сухо. За това и в тестовете има няколко оценки за различните настилки и след това се дава средна. В зависимост от настилката по която ще карате повече време се взима и гума. Ако цяла зима карате в София (примерно) няма смисъл да взимате гума която има превъзходни качества на сняг, но е зле на мокро (съвсем случаен пример)
В тази връзка да си дам мнението за няколко от моделите по-горе. Мишелина А3 за мен е най-добрата гума за мокро и сухо. На сняг се държи много добре. Общо взето за мен е много хубава гума за каране във всички условия. Гудиър ултра грип 7+ е може би единственият модел който бих сравнил с Мишелина, дори някой казват че го превъзхожда, за мен са с еднакви качества. Норд Фроста е доста добър на сняг, но на асфалт е доста лигав (в смисъл мек е и се пързаля). Над Евро Фроста нямам наблюдения.
Дебицата е хубава гума, но в началото, според мен после бързо си губи качествата
Това са ми впечатленията от гуми с които съм карал

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 15 сеп 2010 20:43

Общо взето ще карам в София,в Казанлък,на ски по балканите,по полянките :climb и искам да съм си сигурен в колата.Тази зима карах с 4те ми летни гуми и проблем не видях никъде.Ходих до Свищов ( -20 градуса по Хаим Боаз) нито занесе нито нищо.В 60 см сняг,направо е снегорин.Като чета мненията мисля,че която и да е гума,над 100 лв. за бройка си заслужава.

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Чет 16 сеп 2010 7:56

И аз си мисля, че която и гума на реномиран производител да вземеш, особени проблеми няма да имаш. Сериозен производител трудно ще си позволи да произвежда непригодна за експлоатация продукция. Важното е да е зимна, за да е по-мека и при ниските температури и грайферите и да са съобразени със зимните условия. И най-важното, предвид това, че си с 4 моушън, 4-те гуми ТРЯБВА ДА СА ЕДНАКВИ!!!

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Чет 16 сеп 2010 8:59

Аз бих изказал следното мнение. Много често се получава "на свинче - звънче".
Карам Б3. Когато е бил произведен и когато е ил тестван за поведение на пътя горепосочените гуми дори не са били измислени. Такаааа, ок, зимните ми гуми са Континентал и да кажем с оценка 5 по шестобалната система. С тези гуми да кажем успявам да сваля спирачния път от 100 км/ч на 45м вместо заложения 48м. Дори и да сложа гуми разработка на НАСА с оценка 7 колата няма да спира много по-добре от сега, просто защото тя продължава да тежи тон и половина, защото накладките ми продължават да си все така по-малки в сравнение с тези на Порше, защото спирачния апарат ще си е същия, защото амортисьорите ще са си същите, защото пак няма да имам АБС и т.н. С други думи гумата има страхотен потенциал, но аз не мога да се възползвам на 100% от него, защото много други фактори не позволяват това.

Не знам дали ме разбрахте, но такива изхвърляния дай сега да купим Мишелин защото са най-добри (и разбира се най-скъпи) ми звучат малко пресилени. Разбира се щом имаш парички да си доставиш това удоволсатвие да, няма проблем. След като искам да катеря планината, а пише че Мишелин са точно гумите за каране по камъняци - да ще купя тях, защото имам нещо конкретно предвид. Иначе малко по-скромно.

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Чет 16 сеп 2010 15:32

карам с Ханкок W400.три сезона вече,смятам да изкарам и четвърти.много,много издръжливи,според мен разбира се.издръжливи в смисъл такъв че съм изминал с тях над 30к км. на пътища доближаващи се до лунен пейзаж.удряни са сериозно десетки пъти,а поражения нямам.единствено не харесвам че са малко шумни(все пак са четири годишен модел-най малко)но държат яко.цената беше около 115лв.тогава.обърни внимание и на йокохама също много качествена и издържлива,мой познат ги кара на сихро.

iliandj
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iliandj » Пет 22 окт 2010 15:07

Ей тука има някакъв тест на гуми, като има оценка за различните видове настилка. Най-малко точки -> най-добре.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2008_Winterreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=29866&SourcePageId=31821

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пет 22 окт 2010 15:47

feikot написа:Общо взето ще карам в София,в Казанлък,на ски по балканите,по полянките :climb и искам да съм си сигурен в колата.Тази зима карах с 4те ми летни гуми и проблем не видях никъде.Ходих до Свищов ( -20 градуса по Хаим Боаз) нито занесе нито нищо.В 60 см сняг,направо е снегорин.Като чета мненията мисля,че която и да е гума,над 100 лв. за бройка си заслужава.

Aз също съм 4х4 и ще ги карам главно извънградско, ски, рядко Сф. Избрах Гудиър Ултрагрип 7+. Вчера ги сложих... така че не мога да ти дам обратна връзка за поведение, само като избор на гуми при сходна кола Шкода Октавия 2 4х4

Върни се в “Passat”