Здравейте! Имам да боядисвам с тъй наречените вододисперсионни бои два тавана. Бях се навил даже да купувам онова за 119 лева, което рекламират по телевизията, но отзивите са негативни по другите форуми.Препоръчват пистолета на Бош http://www.topmarki.com/bosch-pfs-65-pi ... svane.html
А аз се сетих, че едно време се боядисваше с едни бояджийски пръскачки, които много приличат на лозарките. Та, някой пробвал ли е да боядисва с лозарска пръскачка- гръбна, от старите , от мед?

Боядисване с лозарска пръскачка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Re: Боядисване с лозарска пръскачка
Тия "едно време" бяха едни като метални бидончета.
Ами както се знае те са на принципа помпиш и пръскаш докъде намали силата на пръскане.
Лозарската пръскачка от мед е на същият принцип,ама знае ли се, има логика да стане с нея.
В наши дни технологично ми прилича повече на това...

Ами както се знае те са на принципа помпиш и пръскаш докъде намали силата на пръскане.
Лозарската пръскачка от мед е на същият принцип,ама знае ли се, има логика да стане с нея.

- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Имах назежда, че някой е пробвал. Утре ще разредя едно кило боя и ще опитам. Няма какво да се повреди ако се измие хубаво след употреба.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Имам такава пръскачка при мене в магазина. Изглежда като тази на горната картинка, същата марка (полска Маролекс) , подробността е че е 125 кинта, и си е точно за латекс и такива щуротии...
- mladen0101
- Автомобил: polo
mariovasi написа:Тия "едно време" бяха едни като метални бидончета.
колега за металните бидон4ета дето пишете там налягането е незнам колко атмосфери за да може да праска а в лозарската праска4ка е абсурд да изкара разтвора на облак работил сам с такава а с лозарска само по лозето но ме самнява дали ще се полу4и нещо

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Да използваш селскостопанска техника за строително-ремонтни работи и да очакваш добър резултат

Пробвай с пръдня, може и боя да стане

- n-i-k-o
- Автомобил: mk2 i passat b3
- Двигател: ev 1984 rp 1992
така наречените вододисперсионни бои е латекс той се нанася предимно с валяк или пистолет който не е никак евтин.с пръскачка едно време се нанасяха постните бои или по точно те са бяла вар оцветена с оксидни бои
- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
Бащата преди време боядиса къщата с такава пръскачка,само че по спомени смени отпред накрайника.Иначе се запушваше с оригиналния.
Пръскачката пръска на капки, а специализираните пръскачки го правят като мъгла, има разлика в дюзи ли е там, не знам как се казва точно.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Лозарската пръскачка е за течности, а боята е по-гъста смес, която съдържа едри частици и веднага ще запуши дюзата. С нея може да се постигне единствено ефекта "заси*ане". Не търси разни иновации, досега да си изтъркалял двата тавана с валяк. 

- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Вземи една бояджийска щека /разтягат се/, мушни му хубав валяк отпред и маа-ай. Искаш мързелашката май ама едно че няма да стане така както си го мислиш, второ бая ще се изпотиш да помпиш за да имаш налягане и не на последно място е мръсотията. От тези помпи се стича страшно много по ръцете. Ако пренебрегнеш факта че навсякъде ще опръскаш и най-вече себе си - действай с помпа.
И все пак няма да ти хареса резултата с помпата
И все пак няма да ти хареса резултата с помпата
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Има машини за боядисване и пръскачки за пръскане. Има и хора дето се опитват да съчетаят неуместно двете дейности
Не че няма да стане, то и с метлата да топиш в кофата и да пръскаш по стената става, ама зависи къде пръскаш и какво качество се стремиш да постигнеш 

- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
hooligans написа:Да използваш селскостопанска техника за строително-ремонтни работи и да очакваш добър резултат![]()

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
Маролекс, имат специална пръскачка за латексови бои и варови разтвори.
Един стадион маркират с такава пръскачка, аз им я продадох.
Един стадион маркират с такава пръскачка, аз им я продадох.
hooligans написа:Да използваш селскостопанска техника за строително-ремонтни работи и да очакваш добър резултат![]()
Става бе Хули, аз съм варосвал с такава от тия старите, дето са по 30 кила празни

Иначе имам и такава като на снимката горе, ма не става за такива работи, пак пробвано

Върни се в “ОФФ-Топик - други”