Здравейте.
Имам един въпрос.
Купих една кола, обаче собственичката е загубила малкия талон, талона за гражданската и прегледа.
Имам голям талон и договор от нотариус.
Вече си направих нова гражданска, сега остава и преглед.
Въпроса ми е като отида в КАТ да я регистрирам само по документи( понеже колата си е с софийски номера)
Ще има ли проблеми че го нямам малкия талон?

Изгубен малък талон и пререгистрация в КАТ
Re: Изгубен малък талон и пререгистрация в КАТ
При прехвърлянето в кат трее да представиш и гражданска 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Не, не ти искат малкия талон. Става само с големия, договора и гражданската.
Възможно е да имаш проблеми, обаче в последствие.
yoan4o написа:Не, не ти искат малкия талон. Става само с големия, договора и гражданската.
Е нали в КАТ ще му издадат талони - голям и малък на негово име?! За какви проблеми става дума? Единствено, ако при пререгистрацията нещо, някой реши да се заяжда (не знам дали имат основание при наличие на голям талон и договор от нотариус).
При изгубване на малък талон мисля , че имаше глоба ( може и такса да е било )50 лева за издаване на нов . Виж големия загуби ли се.. това вече е проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой минал ли го е този път да потвърди със сигурност?
Да не ме накарат да водя стария собственик в кат?
Да не ме накарат да водя стария собственик в кат?
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Значи в такъв случай иди в кат и пробвай да си пререгистрираш колата с документите, които имаш.
Ако се заядат, подай едно уведомление, че си си загубил малкия талон след датата на заверка на договора (и без това имаш две седмици срок за пререгистрация). Ще си платиш глобата, ако има такава, и след това с тая бележка, дето ще ти издадат, че нямаш малък талон ще успееш да я пререгистрираш.... това е!
Ако се заядат, подай едно уведомление, че си си загубил малкия талон след датата на заверка на договора (и без това имаш две седмици срок за пререгистрация). Ще си платиш глобата, ако има такава, и след това с тая бележка, дето ще ти издадат, че нямаш малък талон ще успееш да я пререгистрираш.... това е!
- npu3pak
- Автомобил: VW Passat B6 4Motion
- Двигател:
Да не се окаже, че колата е спряна от движение. Липсват малък талон + картона от прегледа..
Малко съмнително, дано не съм познал...

-
- Автомобил:
- Двигател:
npu3pak написа:Да не се окаже, че колата е спряна от движение. Липсват малък талон + картона от прегледа..Малко съмнително, дано не съм познал...
Е как ще е спряна от движение? Имам голям талон, има номера, даже старите гражданска и преглед са валидни по стикерите, само липсват всички малки картончета.
Никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем да каже как става работата в моя случай?
-
- Автомобил:
- Двигател:
infineon написа:Е как ще е спряна от движение? Имам голям талон, има номера, даже старите гражданска и преглед са валидни по стикерите, само липсват всички малки картончета.
Никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем да каже как става работата в моя случай?
Предполагам, че случаят не е такъв, но ... мислиш ли, че, при спиране от движение, някой в КАТ си играе да изчегъртва стикерите от стъклото?
- npu3pak
- Автомобил: VW Passat B6 4Motion
- Двигател:
Могат на пътя да ти вземат малкия талон и картона от прегледа! Лепят ти стикера СПРЯН ОТ ДВИЖЕНИЕ и после когато си оправиш нещата заради които са те спрели от движение отиваш, минаваш технически преглед и отиваш в кат да си получиш документите.
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Тя ако е спряна колата от движение,можеш да и скъсаш шортите от съдене (аман от мошенници)
има нещо зашото как така всичките малки талончета ги е "изгубила" . .дано да си оправиш колицата без ядове! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Успя ли да решиш проблема? Защото във момента и аз продадох кола със изгубен малък и се чудя дали да изкараме нов или направо новия собственик, може да смени талоните на свое име, от един град сме без тва няма нужда от смяна на номерата... ????
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Мината година на познат се случи подобно нещо.. Купи кола със всички документи.. Направи договор за покупка продажба.. След няколко дена и изчезнаха от сенника следните документи.. Малкия талон прегледа и застраховката.. Това се случи преди да е сменена собствеността по талон и регистрацията защото беше PA. Направиха нова гражданска и преглед.. Отидаха в КАТ без малкия талон само с големия и са успяли да сменят собственосста и регистрационните табели PB
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”