пасат b5.5 смяна на габарити
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
пасат b5.5 смяна на габарити
Значи колеги искам да си сменя предните габарити на пасатчето което е 2001 год 1.9tdi 131коня.Ако може някой да ми обясни да не ходя да давам пари по сервизи ще съм много благодарен.
- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на габарити пасат b5.5
Габаритите се намират във фаровете за дългите светлини и се сменят много лесно, макар че при първата смяна ходих до сервиза, защото ме беше страх да дърпам двата кабела, захранващи габарита. А изваждането на габарита от цокъла става чрез здраво дърпане на въпросните кабели и цокъла с лампичката излиза, сманяш я - най-вероятно с диоден габарит и я вкарваш обратно! Успех !
- niko_77
- Автомобил:
- Двигател:
Като дърпаш може да използваш едни заострени клещи, иначе вярно трудно излизат първия път.
Колеги как бъркате там направо незнам
много е наджипкано
това линкче ЦЪК може ли да го поднови колегата gr_kanev че нещо не цъка маи

това линкче ЦЪК може ли да го поднови колегата gr_kanev че нещо не цъка маи
смених гииии наи сетне
. Голям смях с риск да се изложа ще споделя че извадих всичко докато нацеля габаритите
първо с напипване изкарах машинката - викам не е това(сложих обратно машинката ама се притеснявам да не съм разцентровал фара щото се помръдна малко рефлектора) ; после изкарах дългите
и най-накрая с бая бъркане напипах кабелите на габаритите ха ха ха

- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Здравейте,
Изгоря ми преден ляв габарит, благодарение на темата ги смених, намираш кабелчето и дърпаш внимателно.
Купих обикновена крушка 5W, но свети жълта светлина, както и десния ми фар.
Имам следния въпрос, на този цокъл можели да се вземе крушка с бяла светлина, не синя и друг вид простотии.
Изгоря ми преден ляв габарит, благодарение на темата ги смених, намираш кабелчето и дърпаш внимателно.
Купих обикновена крушка 5W, но свети жълта светлина, както и десния ми фар.
Имам следния въпрос, на този цокъл можели да се вземе крушка с бяла светлина, не синя и друг вид простотии.
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Последна промяна от dmcdjveli на Пон 11 апр 2016 15:31, променено общо 2 пъти.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Щях да пускам тема, за да попитам как се свалят тъпите габарити. Вчера махнах кутията на филтъра и се мъчих, мъчих да сваля габарита, но не успях. Мислих си, че става с дърпане, но не смеех много силно да дърпам. Пробвах да въртя - не стана. Машинката за вдигане/сваляне нивото на фара пречи доста. Тя как се изкарва? С дърпане навън ли?
Ужас, вчера си мислих, че за да си сменя габаритите, ще трябва да се свалят бронята и фаровете. . .
Пак ще я мъча като имам нерви.
Ужас, вчера си мислих, че за да си сменя габаритите, ще трябва да се свалят бронята и фаровете. . .
Пак ще я мъча като имам нерви.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
дърпай смело габаритите не машинката
иначе колегата,които си търси бели светлини вместо сини ,защото са простотии да знае ,че и белите са пълна простотия 

- OvivO
Благодаря за съветите на колегите. Днес, веднага след работа, се въоръжих с едни клещи, невъзмутима и безотговорна жажда за дърпане . . . и си смених габаритите. Изгоряха и двата в рамките на 2 дни 

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Тони1 написа:иначе колегата,които си търси бели светлини вместо сини ,защото са простотии да знае ,че и белите са пълна простотия
аз купувах какви ли не накрая дадох 40 лева за още два и те изгоряха и оттогава бял габарит да не виждам

- OvivO
Двата габарита общо ми струват 1,60 лв. Вършат работата, за която са предназначени.
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ядох голяма хурка с тея габарити,едвам влизат вътре наложи се да ги пиля за да влезнат и ако изгорят незнам как ще ги вадя.Иначе обикновените много лесно се сменят.