Пускам тази тема за да разбера нещо което ме вълнува или "не"...
Сигурен съм, че много колеги ще ме нападнат заради това, което мисля и "съм", но смятам да не им обръщам особено внимание

Аз от 6 години насам нямам телевизор, разкарах го!(за протокола съм на 25г) Първоначално го махнах с идеята, че няма какво да ме научат от там и все пак ми пречеше заради постоянните ми местения от една на друга квартира. Подчертавам, че въпреки това винаги съм имал достъп до интернет, но колко и по какъв начин го използвам е друга тема.
Все пак не съм отшелник и от време на време ми се е случвало да позяпам малко, било в къщи при баба и дядо, било в приятел или заведение. Сега осмислям, че са ми били необходими около две-три години да осъзная какво съм спечелил или загубил.
Ще започна с това което съм загубил:
- Пропуснал съм много мачове... (ми аз футбол не гледам)
- Пропуснал съм рекламата на новия продукт против диария ... (компот от дренки върши даже по-добра работа. Какво? Нямаш? Ами направи си, ръцете в г*за ли си си ги наврял? Ааа ще ти отнеме времето за гледане на телевизия... добре, тогава може. )
- Пропуснал съм да разбера за 19 от 20 убииства, изнасилвания, гаври с малолетни и т.н. в един ден.
- Или как Европа ни се кара задето не усвояваме парите дето ни ги дава. (Имал - дал)
- Май ме мързи да доизброявам в тази подточка вече...
Какво съм спечелил?!
- Време в което съм се забавлявал, с приятели по постички с биричка в ръка.
- Време в което съм си потготвял проектите за университета, учил съм нещата които са важни за мен и какво ли още не от този род
- Спечелил съм това, че всичко което знам съм го разбрал с труд и усърдие и много грешки!
- Отишъл съм на избори да гласувам за тези които съм си решил сам да гласувам, а не за тези които ми е казала телевизията да гласувам.
- 9999 от 10000 пропагандно-манипулативни опити за налагане на някаква идеа...
- Че спазването на псевдорелигиозните догми са нашето изцеление (ГОЛЕМИ КАВИЧКИ ТУК)
- Време за себеси, за усъвършенстване на себеси, за спорт, забавление... учене (човек цял живот се учи, са казали някога)
Работата е там, че аз по битови причини спрях тази "болест" телевизията, а се оказа, че съм спечелил нещо наистина голямо без да съм го подозирал... Спечелих себеси.
Като цяло пуснах тамата за да разбера има ли хора, които споделят моят възглед и, ако "да" да споделят техните причини...
пп За тези които нямат какво да "кажат", моля да не го "казват" тук.