Кора под двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rumensimeonov
Автомобил:
Двигател:

Кора под двигателя

Мнениеот rumensimeonov » Съб 18 сеп 2010 6:48

Извинявам се, че пускам нова тема, изчетох каквото има писано из форума по темата. Лошото е, че дискусиите са стари - от 2007г. и 2008г. и ще съм благодарен за малко по-актуална информация. Въпросите ми са следните:

1. Корите здрави ли са, има ли проблеми с тях през зимата в коловозите и буците лед по нашите улици?
2. Има ли място във Варна където мога да си купя кора и да ми я сложат и колко приблизително ще струва това?
3. Налага ли се сваляне на колата при смяна на масло примерно?

Благодаря на всички, лек ден!

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Re: Кора под двигателя

Мнениеот zdravko555 » Съб 18 сеп 2010 7:35

ето ти една пресна тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=219708&start=0&hilit=%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B4+%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=186711&hilit=%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B4+%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F

относно здравината мисля са сравнително здрави, но все пак си е пластмаса
аз съм се правил на снегорин зимата и няма проблем, то ножа ти е по-ниско и той е по-застрашен.
Относно смяната на маслото не се притеснявай има си отвор и половинаиа картер се подава под кората и пробката ти е отвън. Вече за други ремонти няма как. :да:

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Пон 20 сеп 2010 1:38

http://www.avtosklad.bg/catalog/VW/cat2 ... lnici.html

Но не ги знам пласмаса или ламарина са.. Но до сега си карал без нея какво значение има каква ще бъде.

miroslav55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslav55 » Пон 20 сеп 2010 18:37

Моята кора си е на мястото и много се радвам за това.Пази двигатела от кал и мърсотия,не е нужно да се сваля при смяна на маслото но ако се наложи по някаква причина се държи на 11 мисля винта.

rumensimeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumensimeonov » Пон 27 сеп 2010 19:41

Реших да си поръчам кора под двигателя оттук:

http://www.avtosklad.bg/catalog/VW/GOLF ... telia.html

Ще съм благодарен ако някой ми препоръча място във Варна където могат да ми я монтират читаво, сам няма да мога да се оправя, нямам канал, инструменти и т.н.

Потребителски аватар
valentin-jekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valentin-jekov » Вто 28 сеп 2010 17:12

Здравей,колега..Да се включа и аз в темата..Искам да ти кажа предимствата на тази кора..Вече стана дума за хигиеничната гледна точка..Да вярно е - на мотора почти не му влиаят външните условия и стои винаги чист.Най-важната роля на кората е термоизолационната и функция.Мотора вдига нормалните си градуси за доста по-кратко време и след престой изтива доста по-бавно,което е един голям плюс по отношение живота на мотора.Всичките тези плюсове,засенчват единствения недостатък,че при малко по-сериозни манипулации по моторния отсег се налага демонтажа и.Точно тук идва момента в който тази кора е станала дефицит,като някой е решил повече да не я слага.Джеттата ми е заводско с тази кора и никога не бих я махнал..А по отношение на здравината-изработена е от черен стъклопласт,който е доста по еластичен от обикновената пластмаса :да:

rumensimeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumensimeonov » Вто 28 сеп 2010 19:47

Благодаря за допълнителната информация! Дано само някой от Варна даде акъл къде ще могат да ми я монтират, че нямам никакви условия и възможности да го направя сам. Докато бях в София нямаше проблеми, ама ми прави впечатление, че повечето въпроси на колеги от типа "къде във Варна" остават без отговор :(

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 28 сеп 2010 19:57

Иди до сервизчето (1 гараж долепен) дето е до магазин "Гарвана" на ул. Мир. Уговори се с човека , преполагам няма да ти откаже.. Аз ходих там и човека ми зави падналите винтове на коарата.
Аз имах проблем , неможе да намерия винтовете за тая кора, но на "Гарвана" ги има и хем майстора е близо ;) съседи са... А кора , пробвай от някоя морга да купиш, защото иначе са доста скъпи.От магазин ще ти съдерат кожицата....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”