Проблем с главата или ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Проблем с главата или ...

Мнениеот nasko79 » Пет 17 сеп 2010 22:24

Здравейте колеги,имам проблем с обезвъздушаването на моя ABF,понеже колата не беше карана няколко години се опитах колкото е възможно да промия системата,смених термостата,казанчето че беше леко пукнато и едно гумено съединение
налях вода запалих колата загрява показва 90градуса на таблото,термостата отваря защото и долния маркуч на радиатора се стопля,парното духа топло но изгася ли колата нивото в казанчето се вдига много а отворя ли капачката все едно гейзер излиза,маркучите ми се струват малко по твърди от нормалното,няма бял пушек,нивото на маслото е наред,не се осеща промяна в работата на мотора
Давайте съвети от какво може да е това вдигане на нивото на водата,гарнитура на главата или какво

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Проблем с главата или ...

Мнениеот Vento » Пет 17 сеп 2010 22:42

Най-вероятно нищо й няма, просто не се обезвъздушава. Аз го ядох тоя един път при смяна на антифриз - вдига над 110 градуса, хвърля водата - видях се в чудо - смених термостат и всички датчици по охладителната система - накрая се оказа запушена една малка дупчица, която връща антифриза през тънкото маркучле в казанчето... И оттам не можеше да изкара въздуха - разпробих я и се оправи, обезвъздуши и всичко е 6+.
Виж дали и при теб няма някъде запушен маркуч - като стискаш дебелите маркучи - трябва свободно да върви антифриз през тънкото към казанчето и да вади въздуха така.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 18 сеп 2010 0:53

Капачката на казанчето провери

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Съб 18 сеп 2010 1:06

nasko79 написа: но изгася ли колата нивото в казанчето се вдига много а отворя ли капачката все едно гейзер излиза,

когато водата е на 90градуса се си мисля че е под налягане и е нормално като отвъртиш капачката да излиза като от гейзер.преди това когато колата работи ,помпата върти водата и за това ти се струва че е по малко.

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Съб 18 сеп 2010 6:46

Благодаря ви за бързото отзоваване,занчи по въпроса за запушената дупчица на казанчето не е от нея,водата си цирколира вижда се,нивото на водата се качва видимо с около 2 пръста и при затворено назанче а отворя ли го става фонтан,капачката наистина не съм я сменял ще взема да я сменя и нея

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Съб 18 сеп 2010 15:11

когато сипваш вода или антифриз колата трябва да е напълно студена за да може да се обезвъздуши.Малко да е работила и нестава прави възглавница по системата.Виж както казаха колегите и капачката на разширителниа съд има клапан вътре, който трябва да се движи като разклатиш и виж дали ти е наред и гумичката там

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”