Здравейте. Отскоро имам Поло - 6N2 - 2000 г. Откакто съм го взел постоянно му свети датчика за отворен багажник а той багажника си е добре затворен. От време на време като ударя по-силно някой врата и датчика угасва но после пак светва.
Някой може ли да ми каже къде точно се намира тоя датчик, аз мога ли сам да си го сменя или трябва да ходя на сервиз. А скъпи ли са тия датчици и има ли смисъл да го сменям - ако са скъпи да взема да го изключа да не ми свети постоянно червено че ме шашка тая червена лампа на таблото.
Polo 6n2 - Датчик за затворен багажник
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6n2 - Датчик за затворен багажник
Последна промяна от Bobi_S13 на Вто 24 яну 2012 11:48, променено общо 1 път.
Причина: редактирано заглавие!
Причина: редактирано заглавие!
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Датчик за затворен багажник
Най-вероятно не контактува хубаво датчика щом от време на време гасне...
Разгледай вратата къде точно е палчето на датчика, предполагам се крепи на едно болтче , свали, почисти, напръскай с някаква смазка и предполагам ще ти се реши проблема
Разгледай вратата къде точно е палчето на датчика, предполагам се крепи на едно болтче , свали, почисти, напръскай с някаква смазка и предполагам ще ти се реши проблема

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще трябва да го потърся това чудо къде са го сложили. Идея си нямам къде може да е тоя датчик ама ще разгледам основно по багажника дано го намеря. 

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Мисля ,че е изпълнено с контактна брава ,както при по старият модел 6N Разглобяваш задната кора докато видиш бравата на вратата и отива ли жичка там : там е и датчика 

Подобен проблем и при мен - Поло 6N2, 2000 г.. Отскоро не ми свети крушката в багажника, свалих я и реших, че е изгоряла. Отивам, купувам нова за 0.90 лв, сменям я и пак не свети. Веднага се усъмних в този датчик, защото доскоро всичко беше нормално и нямаше как проблема да е в кабелчетата. Пробвах на отворен багажник дали ми свети лампата на таблото за багажника и се оказа, че само в момента на отварянето на багажника лампичката на таблото леко присвятква и после пак угасва. Вероятно същото става и с капмата в багажника.
Та въпроса ми към колегата е дали успя да го намери този датчик и дали е решил проблема, защото и аз не намирам датчика поне външно... явно наистина е заврян някъде около бравата и ще се наложи сваляне на кората...
Та въпроса ми към колегата е дали успя да го намери този датчик и дали е решил проблема, защото и аз не намирам датчика поне външно... явно наистина е заврян някъде около бравата и ще се наложи сваляне на кората...
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има микроключ вътре в самата брава на багажника и не е евтин! 
Ако ви успокоява! Често се случва да замине, особенно ако имате проблем с пръскалката на задната чистачка и тя го мокри! Така че .... Честито!

Ако ви успокоява! Често се случва да замине, особенно ако имате проблем с пръскалката на задната чистачка и тя го мокри! Така че .... Честито!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мммм да, както е казал колегата Koksan, в самата брава има една пластмасова джаджа, дето има 2 медни писти, които с времето се изтриват и за това няма контакт и спира да свети лампата в багажника. Тая джаджа, не знам как се казва, aмa е доста малка и черна на цвят, но в същото време е наистина доста скъпа. Аз я сменях миналата година горе - долу по това време и струваше около 28 лв. с не знам си какви отстъпки.
Последна промяна от kostenurko на Съб 18 сеп 2010 19:01, променено общо 1 път.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
kostenurko написа:Мммм да, както е казал колегата Koksan, в самата брава има една пластмасова джаджа, дето има 2 медни писти, които с времето се изтриват и за това няма контакт и спират да свети лампата в багажника. Тая джаджа, не знам как се казва е доста малка и черна на цвят, но в сащото време е наистина доста скапа. Аз я сменях миналата година горе - долу по това време и струваше около 28 лв. с не знам си какви отстапки.
Не можели да се побългари това животно.Примерно малките копчета,които се слагат по техниката,според мен варианти много

- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Anbuch написа:Мисля ,че е изпълнено с контактна брава ,както при по старият модел 6N Разглобяваш задната кора докато видиш бравата на вратата и отива ли жичка там : там е и датчика
На голф 3 е така, няма палчета няма нищо, като отвориш багажника свети обаче ако натиснеш бравата да се затвори дори и без да затваряш багажника изгасва лампата, после натискаш копчето да се отвори и хоп има светлина
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че няма начин да се побългари това чудо за съжаление. Или зимаш ново и има светло в багажника, или просто не свети. Все пак обаче според мен трябва да се разглоби бравата на багажника, да се извади тая джаджа и да се види дали в същност проблема е в нея.
Koksan написа:Има микроключ вътре в самата брава на багажника и не е евтин!
Като каза това за пръскалката на задното стъкло, се сещам, че преди време пръсках с WD-40 вътре в ключалката на багажника и може тогава да съм омазал работата... посъветваха ме да пръскам с WD-40 в ключалките за да се смажат, защото имах проблеми с тази на шофьорската врата.
Ако става въпрос за 28 лева бих ги дал ако е заминал този механизъм, защото е кофти без лампа в багажника, рядко се налага да се ползва, но е наистина неприятно!
Само информативно да добавя по темата, че снощи бях приятно изненадан, че лампичката в багажника ми вече свети... явно някъде около този датчик има хлабава връзка, която не винаги прави контакт.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен не светеше. Разглобих цялата брава и въпросното ключе. Почисти и смазах бравата. Разглобих ключето, и го почистих с шкурка. Има едни медни пластини дето се окисляват с времето и не дават хубав контакт.
Почистване и смазване ми е майката на всичко по колата

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи и моята лампичка в багажника не свети.Купих си крушка но това не реши проблема та от изчетеното до момента не разбрах къде е този датчик и дали трябва да се сменя или там с някакви шкурки да бъдат изшкурени некви клеми ??/1??!?!( полото е 2000г 6н2 ) също и задната чистачка не пръска вода ако това е от значение
silvesterjunior написа:И при мен не светеше. Разглобих цялата брава и въпросното ключе. Почисти и смазах бравата. Разглобих ключето, и го почистих с шкурка. Има едни медни пластини дето се окисляват с времето и не дават хубав контакт.
Колега ако може разкажи лесно ли се разглабя бравата и как точно се прави?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”