Колеги моля за информация.Твърдо съм решил в скоро време да си сменям мотора с ABF.Та,какво ще мога да използвам от моите и какво няма да мога-скоростна кутия,сиединител,електроника,изобщо за всичко, което е под капака.
На всички отзовали се благодаря предварително!
П.п. Моля само без коментари от сорта продай я доплати и купи АБФ,не е вариант за мен.
За смяна на двигател - от 2E на ABF
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
нищо... енджин мениджмънт, ел. инасталация, компир, скоростите, комплект с жилата (2Е е на щанги) всичко + мотора трябва да е от АБФа... от 2Е-нищо не става да остане.
още трябва да се ъпгрейдне окачването (да се провери точно с какво) и спирачките (пак да се види). евентуално АБС от твойта кола би могъл да остане-ама пак не съм сигурен съвсем...
още трябва да се ъпгрейдне окачването (да се провери точно с какво) и спирачките (пак да се види). евентуално АБС от твойта кола би могъл да остане-ама пак не съм сигурен съвсем...
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За смяна на двигател - от 2E на ABF
може ли да обесниш защо не е варянт за теб ? в смисел имаш безплатен АБФ ''донор'' ли ,ако е така си заслужава но иначе нека Ваското1 ти каже к'ви пари ще ти излезе части и монтажиpatron1276 написа:Колеги моля за информация.Твърдо съм решил в скоро време да си сменям мотора с ABF.Та,какво ще мога да използвам от моите и какво няма да мога-скоростна кутия,сиединител,електроника,изобщо за всичко, което е под капака.
На всички отзовали се благодаря предварително!
П.п. Моля само без коментари от сорта продай я доплати и купи АБФ,не е вариант за мен.

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Голяма врътня е.Ако знаех на какво се подлагам ,май и аз нямаше да го правя.Гледай мако тук : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=21608 .
От време на време пиша по малко.
- Voodoo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:...
Разбиха ми се фантазиите.АБС нямам.Малко не съм в час с работите та какво е енджин мениджмънт?За датчиците ли става въпрос?Бензинова помпа,водна помпа и те ли не стават?
В сегашното състояние колата почти перфектна.Откакто я взех от Горубляне съм сменил половината скоростна кутия(с нови чаркалъци,втора употреба кутия не намерих),съединител-целия, гумички на клапаните,гарнитура на главата+шлайфане на същата,тампони,маншони и 2 шарнира,вчера нови накладки-предни,задължителните като ангренажен ремък,ролка,филтри и т.н.Тези дни и нова ламбда и 4 гуми
Тръгна ли да я продавам трябва да я подаря на някой,до тук колата ми излиза към 8000лв грубо(без козметичните кичове).Вярно в перфектно състояние е,ама за тея пари няма кой да я купи.Това е първата причина,за да не я продавам.Втората и по-съществена причина е,че колата има сантиментална стойност(много висока) за мен
Надявах се да мина с мотор,дюзи,компир и евентуално скорости,но...

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Vasseto написа:Голяма врътня е.Ако знаех на какво се подлагам ,май и аз нямаше да го правя.Гледай мако тук : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=21608 .

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=10964
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”