Юридически въпрос

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Юридически въпрос

Мнениеот Един » Съб 18 сеп 2010 23:08

в РПУ-то ще й кажат да си гледа работата, но проблемът си е личен като се е хващала с "мухльо".

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Нед 19 сеп 2010 2:22

Един написа:в РПУ-то ще й кажат да си гледа работата, но проблемът си е личен като се е хващала с "мухльо".

Виж какво колега: Съществуват така наречените документи за собственост (в случая талона на колата и договор за покупко продажба на чието основание е издаден талона) има такива в които фигурират имената на двама,трима или повече собственици и винаги един от тях е титуляр и имената му стоят на първо място в този документ което говори,че титуляра малко или много има повече права от останалите с което самите собственици са се съгласили при съставянето на този документ и от тук нататък,ако има някакъв спор м-у тях той се решава по съдебен път,ако р-се не може доброволно,но това са подробности. Тук в случая до колкото става ясно в талона фигурират само имената на жената,което значи,че тя е собственикът и полицията трябва да се съобразява с нейните искове,жалби и тн. т-е при подаване на жалба от нейна страна полицията би трябвало да разпита и двамата и ако установи,че има спор по между им да задържи колата до решаване на проблема по съдебен път.

Последна промяна от danii на Нед 19 сеп 2010 14:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 19 сеп 2010 12:32

danii написа:
Един написа:в РПУ-то ще й кажат да си гледа работата, но проблемът си е личен като се е хващала с "мухльо".

Виж какво колега: Съществуват така наречените документи за собственост

Звучи ми логично, ако колата се обяви за крадена предполагам, че е достатъчно само талона да представиш. Но в случая става дума да я обяви за издирване (защото "откраднаха ми колата" няма да отговаря съвсем точно на истината) и като каже, че мъжът и я е взел колата и я държи при него имам подозрения, че полицията ще каже "ами разберете се по съдебен ред" и може би ще бъдат прави.

Разбира се има го варианта наистина да каже "откраднаха ми колата". Тогава полицията ще я издири и може би ще я конфискува да изясняване на обстоятелствата, поне мухльото няма да се разполага с нея.

Благодаря на всички включили се.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 19 сеп 2010 17:30

Ако я обявиш за открадната и се окаже, че не е няма да има само "разберете се по съдебен път", а ще има последствия за подалия сигнала за кражба. Последствията като за първа проява ще са във вид на глоба глоба, нека специалистите да кажат в какъв размер би била. Но предполагам в закона е предвиден и затвор за декларация с невярно съдържание - все пак зависи кой го прави и колко сериозни последствия има.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 21 сеп 2010 14:05

Колега Дани, вземи малко прочети нормативната уредба по въпроса (аз съм я чел само 6 години в университета, отделно след това не съм спирал), и после давай съвети, от които някой да си навлече беля.

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Вто 21 сеп 2010 23:15

dobrin написа:Колега Дани, вземи малко прочети нормативната уредба по въпроса (аз съм я чел само 6 години в университета, отделно след това не съм спирал), и после давай съвети, от които някой да си навлече беля.

Ами може и да си прав,ще прочета по въпроса,кото имам време.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”