Това е
много полезна джаджа, лично съм се убедил, браво за покупката (дано не си се набутал много)!
От какъв Опел са частити и колко ти излязоха?
НЯМА проблеми да го монтираш където ти е кеф, височината му изобщо не оказва влияние (е, стига да не е на тавана де

). Важното е да има директно обдухване от струята въздух при движение на колата. Затова в коша и зад радиатора не са добри варианти.
Ако не ти пречи да се вижда, най-добре го монтирай под предната броня (както е на снимката на бежавото Поло). Хем е красиво, хем се обдухва най-добре. Недостатъци - вижда се и се начуква от камъчета...
Ако не искаш да се вижда - гледай да го вградиш вертикално до радиатора (както е на тъмното Поло). Изобщо да не те притесняват заводските опелски магистрали - ти си го монтирай където ти пасва най-добре, а маркучи и накрайници валяло! Аз нямах никакви маркучи, само радиатор и плочката с термостатчето
(НЕ прави грешката да махаш термостата!!!) и в един завод ми направиха маркучи с желаната от мен дължина и запресовани накрайници (дават гаранция до 70 или 100 bar, забравих).
Ето аз как го монтирах: