Абе тука в тая тема само глупости чета,как да пуснеш някой да те изпревари при положение,че зад теб има кола на 2-3 метра,ми аз ако набия спирачките заради поредния идиот с дизелова астра,за да може той да се мушне между мен и предната аз да съм виновника за катастрофата ли???
евала

истинска история която ми се случи миналата година на път за лятната ми почивка. Минавам "Подслон" след Ст. Загора към Бургас. Пътя е двулентов, разрешено изпреварване, 90км/ч. ограничение. Карам в колоната, която се движи със 100км/ч. дистанцията ми от предния е към 15м., изпреварват ме постоянно, аз намалявам и си оставям пак същата дистанция от 15тина метра. В един момент пред мен гледам светват стоповете, зад мен кара Фият Пунто с СА регистрация. В момента който светнаха стоповете аз бия спирачките и пускам аварийките за Фията, за да му покажа,че цялата колона спира. Спирам аз без да ударя предния на 2-3 метра зад него, Фията спира и той на 1-2метра зад мене. И в този момент поглеждам в лявото огледало и виждам Гофл 3 се изнася на спирачка, занася и право в задната ми лява гума и калник, завърта се и с задницата удря колата пред мене. Ако този с Голфа беше спазвал дистанция като мене, и момчето с Фията зад мене, щеше да спре и нямаше да се ядосва никой после.
Що се отнася до не пускането на шофьор да те изпревари е те тва вече е малоумщина, достойна за аплодисменти. Караш по-бавно искат да те изпреварят, зад теб има кола на 2-3 метра а от среща се задавт коли и изпреварващия иска да се прибере. Сигурно за вас е шах с пешка какво да направите в тази ситуация. Ми чукни спирачката да премига и да уведомиш този зад тебе, за намерението си да намалиш. Все пак и той вижда че до тебе напира кола да се прибере. И намалявате двамата и така, човека влиза пред теб и точно след 3сек. вече го няма тъй като е изпреварил отново, а ти си кроткай зад тир-а след като не можеш да го изпревариш. Ако не го пуснеш, се превръщаш в убиец. Недай си боже след като не си го пуснал, шофьора решава или да те изтласка със сила в канавката, или да си остане на пътя...челна катастрофа, при 70км/ч. и ти го отнасяш, колите се завъртат и помитат всичко покрай тях. От помитането и теб те изтласкват от пътя губиш контрол над колата и се забиваш в крайпътното дърво. Оставаш инвалид и цял живот се псуваш, защо не си натиснал спирачката и да го пуснеш пред теб.