! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Bobi_S13 » Нед 19 сеп 2010 12:25

Абе тука в тая тема само глупости чета,как да пуснеш някой да те изпревари при положение,че зад теб има кола на 2-3 метра,ми аз ако набия спирачките заради поредния идиот с дизелова астра,за да може той да се мушне между мен и предната аз да съм виновника за катастрофата ли???

евала :applause: :applause: :applause:

истинска история която ми се случи миналата година на път за лятната ми почивка. Минавам "Подслон" след Ст. Загора към Бургас. Пътя е двулентов, разрешено изпреварване, 90км/ч. ограничение. Карам в колоната, която се движи със 100км/ч. дистанцията ми от предния е към 15м., изпреварват ме постоянно, аз намалявам и си оставям пак същата дистанция от 15тина метра. В един момент пред мен гледам светват стоповете, зад мен кара Фият Пунто с СА регистрация. В момента който светнаха стоповете аз бия спирачките и пускам аварийките за Фията, за да му покажа,че цялата колона спира. Спирам аз без да ударя предния на 2-3 метра зад него, Фията спира и той на 1-2метра зад мене. И в този момент поглеждам в лявото огледало и виждам Гофл 3 се изнася на спирачка, занася и право в задната ми лява гума и калник, завърта се и с задницата удря колата пред мене. Ако този с Голфа беше спазвал дистанция като мене, и момчето с Фията зад мене, щеше да спре и нямаше да се ядосва никой после.

Що се отнася до не пускането на шофьор да те изпревари е те тва вече е малоумщина, достойна за аплодисменти. Караш по-бавно искат да те изпреварят, зад теб има кола на 2-3 метра а от среща се задавт коли и изпреварващия иска да се прибере. Сигурно за вас е шах с пешка какво да направите в тази ситуация. Ми чукни спирачката да премига и да уведомиш този зад тебе, за намерението си да намалиш. Все пак и той вижда че до тебе напира кола да се прибере. И намалявате двамата и така, човека влиза пред теб и точно след 3сек. вече го няма тъй като е изпреварил отново, а ти си кроткай зад тир-а след като не можеш да го изпревариш. Ако не го пуснеш, се превръщаш в убиец. Недай си боже след като не си го пуснал, шофьора решава или да те изтласка със сила в канавката, или да си остане на пътя...челна катастрофа, при 70км/ч. и ти го отнасяш, колите се завъртат и помитат всичко покрай тях. От помитането и теб те изтласкват от пътя губиш контрол над колата и се забиваш в крайпътното дърво. Оставаш инвалид и цял живот се псуваш, защо не си натиснал спирачката и да го пуснеш пред теб. :applause: :applause: :applause:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 19 сеп 2010 12:39

Ето едно обективно мнение.
Само дето на мене при такава случка багажникка ми стана с 20 сантиметра по къс. От такива "карачи" преди 3 години. На правата след бояна спирам понеже един изпреварваше камион и нямаше как да се разминем. След 30 секунди. 2 километра зад мен двама подобни "крачи" не ме виждат, че съм спрял, за да предотвратя челен удар и след кратки спирачки право в мене и двамата. :screwy
Сигурно пак съм бил аз идиота, за да спирам така ненадейно и причината те да не спазват дистанция. Как ли пък не съм се замислил. :063: Да ама от КАТ друго казаха. :063:
И колко сцени съм гледал точно от такива селски изпълнения дето си карат така "чинно" в колонката на 5 сантиметра един зад друг. И изведнъж се набучили всичките 10 коли един в друг. :063:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 19 сеп 2010 12:41

black` написа:Псувай и по себе си тогава. Ти си длъжен да се движиш на такова разстояние от предния, че каквото и да става да можеш да спреш безопасно. Отделно по закон си длъжен да не ми пречиш докато те изпреварвам. Щом запушваш :arrow: пречиш. От тука идва вече и закона за дистанцията. А не другия да ходи в канавката заради твоите комплекси и злоба. :063: :063: :063:
По тая вашта изкривена комплексарска логика никой не трябва да изпреварва в българия. Щото колоните от по 10 коли са през 1 километър. :063: :063: :063:

къде ги видя тия колоно през 1 километър ти си знаеш, но освен че изпреварвания не трябва да пречи/ не си мисли че оправдавам идиотите които скачат на газта като ги изпреварват/, има правила и за изпреварващия, а именно:

Чл. 88. (1) Водач, който има намерение да предприеме изпреварване, е
длъжен:
1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че движещото се след него пътно
превозно средство не е подало сигнал за изпреварване, че не го изпреварва друго
пътно превозно средство и че движещото се отпред пътно превозно средство не е
подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;
2. след като е подал сигнал, да се убеди, че има видимост, свободен път на
достатъчно разстояние за изпреварване и може да заеме място в пътната лента пред
изпреварваното пътно превозно средство, без да го принуждава да намалява
скоростта или да изменя посоката на движение.
(2) Водач, който изпреварва, е длъжен по време на изпреварването да
осигури достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно
превозно средство.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 19 сеп 2010 12:48

black` написа:Също така всеки участник в движението е длъжен да оставя дистанция от предностоящия.

Представям си обяснение пред КАТ:

"Тръгнах аз да изпреварвам, но колата пред мен се движеше много близко до предния автомобил и аз не можах а се прибера, затова се натресох челно в идващия отсреща ТИР. Моля, другарко, накажете колата пред мен"

Какъв ли ще е резултата... :dontknow:

Струва ми се, че винаги имаш представа какво е разстоянието между двете коли пред теб и минаго можеш да прецениш, дали можеш да се прибереш между тях

Petrolhead написа:
Чл. 88. (1) Водач, който има намерение да предприеме изпреварване, е
длъжен:

достатъчно разстояние за изпреварване и може да заеме място в пътната лента пред
скоростта или да изменя посоката на движение
.

:applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 19 сеп 2010 12:55

maxpayne написа:
black` написа:Също така всеки участник в движението е длъжен да оставя дистанция от предностоящия.

Но не си ти органа който да го контролира това чрез избутване в канавката май! Той който не е оставил дистанция си носи отговорност, и си има органи които да го санкционират. Не знам колко човека трябва да ти го кажат - в тази ситуация ти си главния нарушител с това изпреварване!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 19 сеп 2010 12:55

Абе вие не разбрахте ли че и изпреварвания има отговорност и към останалите изпреварващи го водачи по закон. Ами продължавате да спорите като магарета.
Цитирайте целия закон за изпреварването, не само удобните ви членове. Както си е редно!
Чл. 89. Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.
Щом запушваш :arrow: пречиш по всякакъв начин на изпреварването. Това съм го цитирал още предните постове.
Та кой закон точно съм нарушил ми цитирайте? Има голяма видимост. Има достатъчно място в колоната. Какво точно съм нарушил не ми е ясно? Не съм го карал да изменя посоката на движение. Той е длъжен да остави място от камиона. Това че идва отсреща кола аз не съм длъжен заради такива злобари да я ударя челно. По абсолютно никой закон. :screwy :063:
Айде чао голфаджии прости... :lol:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 19 сеп 2010 13:05

Вари го, печи го, не, той си знае неговото, всички са длъжни да намалят скоростта и да му правят път, за да може да изпревари. Не цитираме само това което ни е изгодно, този цитат за кой се отнася -

скоростта или да изменя посоката на движение.

, за теб май а. Аз си карам с постоянна скорост, не ускорявам и не ти преча, ти нямаш право да ме принуждаваш да намалям, или променям посоката си на движение, а че аз карам на 2 метра, си нося отговорност, аз на теб не ти преча да изпревариш! Ти като почваш да изпреварваш не виждаш ли че няма място пред изпреварваната кола, така както го пише в закона???

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 19 сеп 2010 13:08

Трябва да си ****** (звездичките могат да бъдат заменени с много думи :D) за да се залепиш за предния без намерение да го изпреварваш. Двама такива нямат изпреварване с по-бавна кола. Т.е нямат безопасно изпреварване.

И никаква отговорност не носиш като караш на 2 метра, защото като се блъснеш е в този пред теб, а не в дърво.

Последна промяна от theultimate на Нед 19 сеп 2010 13:10, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Нед 19 сеп 2010 13:08

А на мене пак не ми стана ясно защо трябва да се изпреварва колона от 20+ коли при положение, че си последен или в края на колоната.

Не ме разбирайте погрешно. Не защитава и тези, които стоят на 1 метър зад колата пред тях, обаче да изпреварваш дълга колона и да се надяваш някой да те пусне да минеш пред него според мен е безумие.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 19 сеп 2010 13:12

[quote="Re5Pec7"]А на мене пак не ми стана ясно защо трябва да се изпреварва колона от 20+ коли при положение, че си последен или в края на колоната.

Е те тава е екзестенциалният въпрос който и мен ме мъчи.... газ докато дойде някой отсреща и после какво правим? Някой трябва да ни направи място, за да няма смъртни случаи...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 19 сеп 2010 13:16

theultimate написа:Трябва да си ****** (звездичките могат да бъдат заменени с много думи :D) за да се залепиш за предния без намерение да го изпреварваш. Двама такива нямат изпреварване с по-бавна кола. Т.е нямат безопасно изпреварване.

И никаква отговорност не носиш като караш на 2 метра, защото като се блъснеш е в този пред теб, а не в дърво.

Обикновено хората се залепват за предния когато искат да го изпреварят, или поне аз така правя, и съм на 2 метра, да ако набие спирачки ще го ударя, ама пък не мога да се засиля от 50 метра за да го изпреваря!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 19 сеп 2010 13:17

Щом изпреварват тия тогава защо караха всички 10 минути така. Залепени е въпроса?
Ако не оставяш дистанция ще я намалиш скоростта. Дори и аз да съм идиота. Искаш не искаш. Защото пак по закон си ти длъжен и виновен. Запушвайки ме създаваш опасност от челен удар и тежко ПТП. А щом съм те изпреварил ти ставаш автоматично задната кола и пак си длъжен да ми оставиш дистанция. Ако се ударим познай кой ще изкарат виновен. Мене отпред или тебе дето ме запушваш и ме удряш отзад. Не ви ли стана ясно още?
Чл. 24. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да намалява скоростта
рязко, освен ако това е необходимо за предотвратяване на пътнотранспортно
произшествие.
(2) Преди да намали значително скоростта на движение на управляваното от
него пътно превозно средство, водачът е длъжен да се убеди, че няма да създаде
опасност за останалите участници в движението и че няма да затрудни излишно тяхното
движение. В този случай водачът на пътно превозно средство, което няма стоп -
светлини или те са повредени, подава своевременно сигнал с ръка.

Последна промяна от black` на Нед 19 сеп 2010 13:24, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 19 сеп 2010 13:18

всички да се спрат моля

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 19 сеп 2010 13:25

След 3 страници уроци как се изпреварва, има ли още някой на който не му е ясно ? Айде спрете се с тоя тъпанарски спор !!! Карайте на 1 см от предния, не пускайте никой, засичайте, изпреварвайте по 18 коли на 1 път - ДРЕМЕ МИ НА КАРОТО ВАЛЕ !!! По пътищата има повече паметници отколкото на гробищата заради такива като вас които винаги са прави по форумите а на пътя са абсолютно неорентирани ИДИОТИ !!!

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Нед 19 сеп 2010 15:21

А случвало ли Ви се е да тръгнете да изпреварвате и колата да тръгне да ускорява, след което да се откажете да изпреварвате,а колата да реши да се гаври с вас и да намали и докат се разберете да карате около километър един до друг понеже на онзи умник колата е по-вървяща,а същевременно вие сте нямали толкова опит като шофьор :screwy

Върни се в “Пътеводител”