МК4 голфчето се спъна
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
МК4 голфчето се спъна
Здравейте колеги!Преди една седмица голфчето се спъна.Както си карах,при натискане на по-рязко газ колата започна да се чуди оборотите се вдигат,а колата не ще да набира.В сервиза майсора видя,че въздуховода е скъсан.Нави му тиксо и каза,че така всичко е решено,но до 2 месеца трябва да го сменя.Тръгнах,но колата си продължи по същия начин.След това ми каза,че е дебитомер.Сменихме го 270 кинта Хитачи на Ваг.Колата тръгна като си беше преди,но днес направи същия проблем.Възможно ли е да е от въздуховода? Колата си вървеше добре само 5-6 дена.Моля помагайте.Смених горивен филтър.Съединителя на 3-та с дръпната ръчна на 3000 оборота гаси колата.Оборотите са нестабилни дросела го почистихме без разглобяване.Свещите са добре.Компютара не дава грешки.Моля за съвети.
Двигателя е AKL 1.6 SR 101 коня.

- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем Голф 4
колега махнал ли си катализатора
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
zelkata_ok1_ написа:колега махнал ли си катализатора
да още при покупката.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Виж въздуховода да не се е разлепил. Оправил ли си го или е само на тиксо?
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:Виж въздуховода да не се е разлепил. Оправил ли си го или е само на тиксо?
Не съм го оправил все още търся от къде да го купя.
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги моля за помощ.Няколко дена колата си вървеше добре и отдеве,като спрях на светофара и изгасна едвам запалих.Мощността се изпари.Възможно ли е да е отвъздуховода,че е лепен с тиксо. Така като го гледам е добре опакован и не вярвам да влиза въздух.Дебитомера е нов,но явно не е той причината.Оборотите са стабилни.Някаква идея от какво може да е?Моля още веднъж за помощ,че тука няма никакви свести сервизи.Дадох сума ти пари и нищо.Въздуховода от къде мога да го купя,че Автотрейд май е много пари.Дросела е чистен.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
viewtopic.php?f=5&t=211567&start=15
попрегледай тази тема.Не съм сигурен дали ще ти помогне, но мога да те посъветвам да си смениш температурния датчик/отляво на двигателя на маркуча с антифриз-когато се скапе да ваг ком показва различни отклонения и то само при загрял двигател.Т.Е. както е 90градуса и изведнъж показва 60-50-70.Случва се и да покаже -40 и двигателя се форсира до 4-5000оборота.Предполагам че ако покаже над 100и нещо градуса също може да загасне колата.
Друг вариант е неизправно стъпково моторче и износени писти на дроселова клапа.
попрегледай тази тема.Не съм сигурен дали ще ти помогне, но мога да те посъветвам да си смениш температурния датчик/отляво на двигателя на маркуча с антифриз-когато се скапе да ваг ком показва различни отклонения и то само при загрял двигател.Т.Е. както е 90градуса и изведнъж показва 60-50-70.Случва се и да покаже -40 и двигателя се форсира до 4-5000оборота.Предполагам че ако покаже над 100и нещо градуса също може да загасне колата.
Друг вариант е неизправно стъпково моторче и износени писти на дроселова клапа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: МК4 голфчето се спъна
van405975 написа:Здравейте колеги!Преди една седмица голфчето се спъна.Както си карах,при натискане на по-рязко газ колата започна да се чуди оборотите се вдигат,а колата не ще да набира.В сервиза майсора видя,че въздуховода е скъсан.Нави му тиксо и каза,че така всичко е решено,но до 2 месеца трябва да го сменя.Тръгнах,но колата си продължи по същия начин.След това ми каза,че е дебитомер.Сменихме го 270 кинта Хитачи на Ваг.Колата тръгна като си беше преди,но днес направи същия проблем.Възможно ли е да е от въздуховода? Колата си вървеше добре само 5-6 дена.Моля помагайте.Смених горивен филтър.Съединителя на 3-та с дръпната ръчна на 3000 оборота гаси колата.Оборотите са нестабилни дросела го почистихме без разглобяване.Свещите са добре.Компютара не дава грешки.Моля за съвети.Двигателя е AKL 1.6 SR 101 коня.
Само на мен ли ми изглежда като съединител?
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
И аз залагам на съединител
.....Колега усещаш ли вибрация на волана при потегляне ( с по ниски обороти ) 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Съединител...
( Поне според мен )

( Поне според мен )

- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
това ми звучи като някъф изпит за компетентност , първо колегата каза че като дава газ оборотите се вдигат а колата не ще да набира пък в същото време на ръчна с 3к оборота я гаси . ха е баси и странната работа и на свичко отгоре като е сменил дебитомера колата се оправила за някои друг ден .
за да пробваш съединителя както трябва - трябва да я припомпиш повече от 3к оборота и тогава ако изгасне на момента може да не го сменяш щото си е добре но моето мнение е щом като даваш газ и оборотите се вдигат а километрите не особено на голяма предавка си направо за съединител

за да пробваш съединителя както трябва - трябва да я припомпиш повече от 3к оборота и тогава ако изгасне на момента може да не го сменяш щото си е добре но моето мнение е щом като даваш газ и оборотите се вдигат а километрите не особено на голяма предавка си направо за съединител
според мене е имал предвид че си дига бороти но не ги дига като преди... но вие вечно трее да изпъкнете
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги не вярвам да е съединител.Онзи ден колата си изгасна при натиснат педал на съединителя на светофар.И след това,като я запалих от 4-5 път нямаше никаво ускорение.Едвам се прибарах на другия ден като я запалих все едно нищо не се е случило.Вече 5 ден колата си върви без проблем,но ме е страх да тръгна на път.
За сега мисля да сменя гумените пръстени на колектора и нов въздуховод.Интересното е,че го прави само при загрял двигател 90 градуса.Ще пробвам така да видя съмнява ме,че смуче въздух а и след чистене дросела не беше адаптиран.Някъде четох тема на колега със същия проблем и се оказало датчик на разпределителния вал.Дали може да е от него?
За сега мисля да сменя гумените пръстени на колектора и нов въздуховод.Интересното е,че го прави само при загрял двигател 90 градуса.Ще пробвам така да видя съмнява ме,че смуче въздух а и след чистене дросела не беше адаптиран.Някъде четох тема на колега със същия проблем и се оказало датчик на разпределителния вал.Дали може да е от него?
Последна промяна от van405975 на Пон 20 сеп 2010 7:58, променено общо 1 път.
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
kat007 написа:И аз залагам на съединител.....Колега усещаш ли вибрация на волана при потегляне ( с по ниски обороти )
Не колега няма никакви вибрации.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”