Как да си намаля данъка на колата?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Как да си намаля данъка на колата?

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 19 сеп 2010 17:38

altanivan написа:....
Така,че на който му се вижда хубав пътя да плаща данъци :bowdown

Това също е друга тема :wink:
Иначе си мисля че за да ти начислят данъците за годините в които не си плащал или трябва да си я декларираш със закъснение или да те сбарат данъчните с някаква насрещна проверка с базата данни на КАТ /поне се приказваше че ще имат достъп до базата някога/

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 19 сеп 2010 17:39

altanivan написа:
PagocmuH написа:Така е братле,аз затова моята кола я регистрирах на инвалид и данъка ми е 0.0лв.

До 2000кубика и 150 коня на инвалид.
На баджанака неговата е 1.8 125 коня данъка е кум 150 лева Той регистрира колата на майка си тя е инвали,понеже колата е регистрирана на маика му,баща му атоматично придобива 1/2 от колата и плаща полувиния данък само в размер на 75 лв.
По добре е от 150 лева :beer

Аз друго съм решил ,прехвърляме на мое име колата... майка ми (като собственик) отива с договора и си я отписва от нейно име,аз пък за сметка на това нея регистриран на мое и колата остава без данък :mrgreen: Дали ще стане така :talk:

Така трябва да стане. И ти я декларираш в общината като 1,8 90 кс с катализатор

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 19 сеп 2010 17:46

Данъците са за да се плащат. Който не ги плаща подлежи на съд!
Ако смятате, че ви е удобно да живеете на ръба в очакване да ви хванат или да минете метър не плащайте. Рано или късно ще затегнат положението и много кирливи ризи ще лъснат death

Всичко е елементарно просто! Искаш мощна кола = плащаш дебел данък.
Като не ти изнася си взимаш поло 1.0 45 коня и плащаш 11 лв данъче.
Аман от хитреци и дребни кокошкари в тая държава... :beat_butt2

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Нед 19 сеп 2010 17:53

И за годишен технически преглед ще ти трябва платен данък, така че не е оферта неплащането на данъци, но всеки сам си решава.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 19 сеп 2010 17:58

groznika написа:...Аман от хитреци и дребни кокошкари в тая държава... :beat_butt2

В такава държава ,какви да са хората ... Кара кола за 1000лв(със заем купена),взима заплата 300лв и кво 150лв от тях само да данък ли трябва да плати... !

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 19 сеп 2010 18:03

groznika написа:Аман от хитреци и дребни кокошкари в тая държава... :beat_butt2

Тая държава е съвсем откровен разбойник, мисля, че всеки може да даде предостатъчно примери.
Ако по-някакъв начин мога да и попреча да ме ограби аз съм длъжен да и попреча.
Колега, за да минеш преглед на доста места искат бележка за платен данък, скоро изобщо няма да е възможно да минеш преглед без да си платил данъка.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 19 сеп 2010 18:10

ktamen написа:
groznika написа:Аман от хитреци и дребни кокошкари в тая държава... :beat_butt2

Тая държава е съвсем откровен разбойник, мисля, че всеки може да даде предостатъчно примери.
Ако по-някакъв начин мога да и попреча да ме ограби аз съм длъжен да и попреча.
Колега, за да минеш преглед на доста места искат бележка за платен данък, скоро изобщо няма да е възможно да минеш преглед без да си платил данъка.

Абе то,че ще става по лошо е ясно... ама трябва някак си да се замазва по-малко положението .. :)

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 19 сеп 2010 18:15

Един приятел така, 3 години не я декларира, и си мисли че ще мине по перваза, ся се чуди отде да вземе 450 лв, щото вече трудно се минава ГТП без данък! Вярно много са високи, ама по добре криво ляво да ги плащаме, щото в живота има само две сигурно неща - смъртта и данъците!

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 19 сеп 2010 18:32

altanivan написа:
PagocmuH написа:Така е братле,аз затова моята кола я регистрирах на инвалид и данъка ми е 0.0лв.

До 2000кубика и 150 коня на инвалид.
На баджанака неговата е 1.8 125 коня данъка е кум 150 лева Той регистрира колата на майка си тя е инвали,понеже колата е регистрирана на маика му,баща му атоматично придобива 1/2 от колата и плаща полувиния данък само в размер на 75 лв.
По добре е от 150 лева :beer

Аз друго съм решил ,прехвърляме на мое име колата... майка ми (като собственик) отива с договора и си я отписва от нейно име,аз пък за сметка на това нея регистриран на мое и колата остава без данък :mrgreen: Дали ще стане така :talk:

Пак ще дължиш, данъчните не пасат трева. Ако те спрат куките и питат за данъка какво правиш? Или ако решиш да я продаваш? Просто си плати. Аз платих 182 лв преди месец.

Последна промяна от dragozow на Нед 19 сеп 2010 18:33, променено общо 1 път.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 19 сеп 2010 18:32

Ами кво да се прави тогава, надявах се да мина по леко с катализатора.. но сега като гледах на калкулатор каква е разлика със/без ... някакви 3-4лв някъде :( :( :(

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 19 сеп 2010 19:14

Моя данък е 230 лв на колата от гаража. Искам да карам турбо пила 150 коня и си го плащам като поп заедно с гражданската, каското, техническия и тн.
Така се случи, че доста месеци останах без работа. Ако това положение ми се беше задържало щях да продам колата и да си взема голф двойка 1.8 моно на газ и да му плащам данък 23 лв.

Кой какво работи и какви пари изкарва си е негова работа, но е редно да се простира според чергата. Като нямаш пари за данъци и тн. ще слезнеш едно стъпало по-надолу. Никой не ви натиска да карате бургии с по над 100 катъра!

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Нед 19 сеп 2010 19:18

Катализатора сваля данъка с 50%.Тъй , че няма как да си отчел разлика с 3-4 лева.. освен ако не го слагаш на 112 к.с както е регистрирана в момента.
За да важи трябва колата да е до 81кв. (100 к.с) мисля.. вече 101 к.с отиваш в голямата панерка :drunk
Вариантите за смъкване на данъка са много.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 19 сеп 2010 19:18

Чичи, страшно си прав! :да:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Нед 19 сеп 2010 19:20

Кой какво работи и какви пари изкарва си е негова работа, но е редно да се простира според чергата. Като нямаш пари за данъци и тн. ще слезнеш едно стъпало по-надолу. Никой не ви натиска да карате бургии с по над 100 катъра![/quote]

:bowdown Ей това мислене убягва на голяма часто от нацията. Браво. Много правилно го формулира. Според чергата ... Дай Боже някой ден всички така да почнат да мислят.

Потребителски аватар
sweetboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetboy » Нед 19 сеп 2010 19:35

колега разбирам какво точно питаш, а отговора на този въпрос се крие в закона за местните данъци и такси. Та с 50% могат да се намалят данъците на леките коли само при положение че са с мощност до 2000 кубика и 74 kW, а ти заради мошността не си в тази графа, за съжаление. Двете предпоставки трябва да са на лице кумулативно, т.е едновременно

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”