Проблем с бензинова помпа 1.8 ABS - Разрешен :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Проблем с бензинова помпа 1.8 ABS - Разрешен :)

Мнениеот MaRtiNsKi » Нед 19 сеп 2010 19:56

Колеги имам Голф 3 1.8 ABS. Вчера без да искам се заслушах и не си чух бензиновата помпа да бучи :shock :shock :shock Погледнах първо бушона и ооо чудо гледам поченял :063: Смених го викам си хайде да я покарам на бензин слагам контакт тръгвам да я пала .... а дано ама надали :evil: Решавам да извадя помпата да видя каква е хватката вадя мултицети простотии ама нищо... от там подавам и +12 директно само пляка... с бащата решаваме,че е сдала багажа :D

От колега във форума намерих помпа за същия мотор,взех я слагам я всичко ток и жица.... давам контакт и за малко да припадна :shock няма го старото бучене.... от там решавам да завъртя въртя малко и хоп запали :banana Сглабям си колата всичко точно щастлив и си тръгвам от село ( на 30км от Перник) и си карам по пътя решавам да я покарам малко на бензин,вкл я и си карам без грешка :) Прибирам си се в Перник палих си я,карах си я както си пише в дебелите книги,но до преди 5 мин,когато реших да ходя до един магазин.....

Реших да я запаля на бензин слагам си контакта тръгвам да паля и всичко приключи :cry: ... Бензин има в резервоара да ме удави,но колата неще и да го помирише mhihi

Бушона проверих,здрав е :да:

И от тук питам аз къде да търся проблема ....

Помпата е нова....
Бушона е здрав .....
Бензин има ....

Копчето газ/бензин :roll:
Има ли нещо клапан за бензина :roll:

п.п Има ли значение,че клемореда ми е прее*ан и си паля колата с бутон :shock До контакт проблем нямам,но когато тръгна да въртя става дискотека и един приятел ми я направи на бутон :D

Само да кажа,че след монтажа на бутона си работеше и на бенз/газ ;)

Въпроса е сериозен и очаквам само сериозни коментари,които биха ми били в помощ :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Последна промяна от MaRtiNsKi на Пон 20 сеп 2010 14:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Проблем с бензинова помпа 1.8 ABS

Мнениеот PuShE_ » Нед 19 сеп 2010 20:24

като за начало си разглоби ключа за газта и дай директно само на бензин и виж дали ще го имаш пак проблема,ако не може да е хлабава връзка някаде

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 19 сеп 2010 20:33

като за начало залегни и свали бензиновия филтър може да е задръстен и да товари помпата и "новата" нова ли е или 2ра у-ба ? има и реле за помпата май 57 освен бушон ...

Потребителски аватар
MaRtiNsKi

Мнениеот MaRtiNsKi » Нед 19 сеп 2010 20:39

Помпата е second hand :Mr Green Fun Помпата работеше! Пробвахме я на място с колегата :!:

Копчето за газ/бензин отпада от класацията :Mr Green Fun Преди 2 мин го пробвах с него и без него пак не става :(

Това с релето ще го пробвам утре мерси колега :да:

Други предложения :cry:

п.п Пробвах с изключване на + клема на акумулатора за около 10-на мин не става :cry:

Потребителски аватар
Beat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beat » Нед 19 сеп 2010 22:07

дюзата е прекъсната с реле ,виж него наи-напред :да:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi

Мнениеот MaRtiNsKi » Нед 19 сеп 2010 22:09

Beat написа:дюзата е прекъсната с реле ,виж него наи-напред :да:

Колега утре ще сменя релето :да:

Само реле 57 ли за нещата свързани с помпи момпи ала-бала или има и други :063:

Потребителски аватар
Beat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beat » Нед 19 сеп 2010 23:28

това реле се слага когато са ти монтирали газовата уредба,с него прекъсват дюзата да не пръска бензин,тои е вместо бензинов клапан някаде около моното е с 4ри кабела търси него,2та кабела които идват от буксата на моното ги извади от релето и ги вържи един за друг и така пробваи ако запали на бензин значи е в него проблема,може и да има още едно реле с него да са прекъснали помпата когато си на газ да не работи.

Потребителски аватар
MaRtiNsKi

Мнениеот MaRtiNsKi » Пон 20 сеп 2010 14:37

Колеги оказа се,че съм взел калпава помпа :cry: Колегата ми каза,че работила,но се оказа че за нищо не става :bishop

Като и се подаде един път ток (демек на контакт) помпата тръгва и спира и когато се завърти на стартера тя отново почва да работи.... да ама тази работи само до контакта :shock На 5-6 контакта да забучи я има я няма 2 пъти :063:

Свалих я отново и когато и подадох той от акумулатора завъртя,но когато и подам пак ток неще.Все едно затяга нещо вътре в нея ...... Е капнах и малко масълце :063: и я сглобих.След като свърших със сглобяването запали от раз на бензин цели 2 пъти mhihi и я изгасих..... повече не посмях да я паля,защото 100 % нямаше да запали .................

Просто късмет... попаднах на кофти помпа :horror:

Благодаря за помоща колеги :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown Т

Темата може да се заключи :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”