проблем при празен ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

проблем при празен ход

Мнениеот barezifranko » Нед 19 сеп 2010 23:26

при празен ход шума прилича все едно е двутактов мотор. Потегля ли шума изчезва или поради подаването на газ не го чувам. Преди седмица имах проблеми с оборотите. Вдигаше ги до 3000 и плавно плавно ги сваляше и се нормализараха. Водих я при един майстор. Обясни ми че дърпала въздух от тампона на моното. Незнам точно какво е правил, но след това оборотите се нормализираха но пък разхода ми достигна 20 на 100.(за газ става въпрос) След това ходих при газ-анализатор. Аз му казах че предишния майстов е споменал за тампона на моното. Пръска с някакъв спрей и вика да сменя тампона и взе 10 лева за 5 минути. Пък аз го свалих този тампон и го гледам здрав е отвсякъде. Вече незнам какво да правя

П.С голф 3 АБУ 93-та година

Потребителски аватар
yordankl
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем при празен ход

Мнениеот yordankl » Пон 20 сеп 2010 8:36

Проблема с тампона на моното няма да се оправи само с пръскане, а с смяна.Струва към 40 лв.
И аз сменях.Наистина като го гледаш може да изглежда здрав но го наложи върху моното
и ще видиш откъде смуче здраво въздух,ако проблема е от там.Не се мъчи да слагаш гарнитури щото аз минах от там
и не се получи.Направо си вземи един нов тампон.Развива се отдолу на 4 гайки се държи.Просто от бензина вътрешния отвор на гумата се разтваря и тя се разширява и оттам почва да смуче въздух по едни канали отдолу.
Надявам се да съм ти помогнал.
А ефекта при мен беше че не държеше обороти,ту падат ту се вдигат или гаснеше и така.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пон 20 сеп 2010 8:59

Колега би ли обяснил как свали гайките. Аз 3-те ги свалих но при четвъртата самия колектор пречи да се пъхне гаечен ключ там. Благодаря :beer

Потребителски аватар
yordankl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yordankl » Пет 24 сеп 2010 10:09

barezifranko написа:Колега би ли обяснил как свали гайките. Аз 3-те ги свалих но при четвъртата самия колектор пречи да се пъхне гаечен ключ там. Благодаря :beer

Ами използвай друг ключ :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”