Обезвъздушаване на спирачки Passat В5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Обезвъздушаване на спирачки Passat В5
Здравейте, имам следното питане - Как точно се извършва обезвъздушаването на спирачките на Passat-a. Направих го като започнах от най отдалеченото колело, помпене докато излезе въздуха, след това при натиснат педал до упор (и задържане) завих пробката. Така и на 4-те колела. Спира много добре, но забелязах, че педала е доста твърд и при движение леко се затоплят дисковете. Да не би нещо да не съм направил както трябва, така и инерцията на колата е по-малка. Причината за тези манипулации беше, че сменях гумените уплътнения на всичките апарати заедно със спирачната течност.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Обезвъздушаване на спирачки Passat В5
Проблема по-скоро може да дойде от гумените уплътнения които си сменил. Ако не си обезвъздушил както трябва педала по-скоро ще бъде мек
-
- Автомобил:
- Двигател:
Странното е че след като ги смених обезвъздуших системата сам и тогава я покарах малко сам, към 15 км. И тогава сякаш имаше по-добра инерция, за дисковете не съм ги проверявал дали загряват. След това направих отново цялата манипулация, с човек който помпеше педала. За това ми стана странно.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Ами слез от колата и я бутни....ако тръгне значи не задържат и всичко е ок.Другото което е покарай и после пипни барабаните...ако греят значи не е добре.