Здравейте колеги.
Дълго мислих какво да правя със задната линия на Пасатора Б3. Това което ми дойде като идея е:
СД- то DEH-2920MP
предните говорители в таблото, а другите два канала за говорители в предните врати.
В багажника някаква туба с усилвател. Как ги виждате вие нещата и каква комбинация от говорители и филтри бихте ми препоръчали, говорим за говорители само за отпред, баса го оставяме за сега настрана. За говорителите отпред, не мисля да ползвам усилвател поне за сега, ще е опция. Парите са до 200лв.
Размера на говорителите съответно е 10см. за таблото и 17см. за вратите.

Пасат Б3, двата канала в таблото, двата в предните врати?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Пасат Б3, двата канала в таблото, двата в предните врати?
dimi_5 написа:Размера на говорителите съответно е 10см. за таблото и 17см. за вратите.
Грешка ще направиш. Слагаш една двулентова система отпред 17см във вратите високите от системката в таблото. Ако сложиш 10cm + 17cm и 2-те двулентови ще имаш твърде много среди и високи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мислех си за нещо подобно:
отпред в таблото DLS 224 - http://www.caraudio-bg.com/carspeakers/DLS/224.html
във вратите DLS R6 midbass drivers - http://www.caraudio-bg.com/carspeakers/ ... oduct.html
с подходящи филтри. Проблема е, че "малко" си надхвърлям бюджета.
Какво мислите за подобно решение?
Поздрави.
Другото решение може би е да ползвам 17см.-вия говорител на
Hertz DSK 165 - http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... tz-dsk-165
за вратата без пищялките и филтрите.
отпред в таблото DLS 224 - http://www.caraudio-bg.com/carspeakers/DLS/224.html
във вратите DLS R6 midbass drivers - http://www.caraudio-bg.com/carspeakers/ ... oduct.html
с подходящи филтри. Проблема е, че "малко" си надхвърлям бюджета.
Какво мислите за подобно решение?
Поздрави.
Другото решение може би е да ползвам 17см.-вия говорител на
Hertz DSK 165 - http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/ ... tz-dsk-165
за вратата без пищялките и филтрите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:dimi_5 написа:Размера на говорителите съответно е 10см. за таблото и 17см. за вратите.
Грешка ще направиш. Слагаш една двулентова система отпред 17см във вратите високите от системката в таблото. Ако сложиш 10cm + 17cm и 2-те двулентови ще имаш твърде много среди и високи.
напълно подкрепям,колегата е прав.Най добре купи двукомпонентна система и направи една излоция на вратите,че на Б3-те акустиката е отврат от вратите/какви и говорители да сложиш без изолация нищо не се чува/
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трети вариант,
взимам двукомпонентната система Hertz DSK 165 за предните врати и пищялките в таблото
и същата Hertz DSK 165 за задните врати. Влизам и в бюджета от 200лв.
взимам двукомпонентната система Hertz DSK 165 за предните врати и пищялките в таблото
и същата Hertz DSK 165 за задните врати. Влизам и в бюджета от 200лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
става,ще имаш еднакво звучене и на двете линии.
Само ,че не очаквай много ниски честоти.Хертцовете свирят/този модел/прилично безз усилвател,захранвани само от плеара.
Ще имаш прилично звучене в купето,а ако поставиш и някаква изолация във вратите ще паднеш след като чуеш ефекта.
Само ,че не очаквай много ниски честоти.Хертцовете свирят/този модел/прилично безз усилвател,захранвани само от плеара.
Ще имаш прилично звучене в купето,а ако поставиш и някаква изолация във вратите ще паднеш след като чуеш ефекта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за предложенията, ако има някой да казва още нещо...
И да попитам, някой пробвал ли е да монтира този говорител Hertz DSK 165 в задната врата на пасатора, ще се събере ли? Благодаря предварително.
И да попитам, някой пробвал ли е да монтира този говорител Hertz DSK 165 в задната врата на пасатора, ще се събере ли? Благодаря предварително.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
dimi_5 написа:Благодаря за предложенията, ако има някой да казва още нещо...
Ами принципно в задните врати на Б3 няма места за колони, освен ако сам не си направиш или поне при мен няма. Врата като врата, само че е с малко по-малък обем. Предполагам че ще се чува по-същия начин като седнеш отзад както и в предната врата седнал отпред.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Мисля, че колегата питаше дали ако изреже дупка на кората на задната врата дали ще може да монтира мидбаса от DSK 165 без да опира някъде
Аз тази гимнастика не съм я правил и не мога да потвърдя.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така, въпроса ми беше дали някой е монтирал тези DSK 165 говорители в задните врати на пасата. Има ли място за тях или ще трябват приспособления, фланци? Благодаря.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Ето това в вратата (прикачения файл), макар че при мен не е такава.
Иначе ето още малко инфо + снимки:
viewtopic.php?f=12&t=92087&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8
viewtopic.php?f=12&t=47474&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8

Иначе ето още малко инфо + снимки:
viewtopic.php?f=12&t=92087&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8
viewtopic.php?f=12&t=47474&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8

-
- Автомобил:
- Двигател:
На таблото и предните врати по едни говорители през филтър на двата канала.На другите два канала едни добри елипси в кутии в багажника(ако е комби,ако не елипсите на кората) - много добре се получава. В задните врати не си струва да слгаш нищо. Говоря за добри говорители обаче.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Здравейте!Аз също така направих-2 Херца в таблото,изрязах корите на предните врати и сложих старите Сонита.Плеърът е Сони и като пуснах да чуя кво се е получило-паднах.Все едно звук на радиоточка.Та как викате да направя изолация на вратити?Вече имам и буфер в багажника,но ако може още малко да повешем качеството на акустеката в купето ще бъде добре!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”