MK4 GTI - IHI VF30

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: МК4 22-ра стр. :D

Мнениеот morfei1 » Чет 16 сеп 2010 1:43

Този 4-motion не го слагайте така лесно, понеже има инженерни разлики между двето купета на Golf 4, които разлики не е много ясно дали ще станат с побългаряване. Цената също няма да е малка. Крайният ефект е много под съмнение.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Чет 16 сеп 2010 8:58

morfei1 написа:Този 4-motion не го слагайте така лесно, понеже има инженерни разлики между двето купета на Golf 4, които разлики не е много ясно дали ще станат с побългаряване. Цената също няма да е малка. Крайният ефект е много под съмнение.

:да:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 16 сеп 2010 9:03

morfei1 написа:Този 4-motion не го слагайте така лесно, понеже има инженерни разлики между двето купетa...

Дам, във Вортекса имаше подробна тема със снимков мат'рял на конверсията. Да започнем със това, че се сменя тунела и пода на багажника.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Чет 16 сеп 2010 11:02

Я дайте един линк да видим :)

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 20 сеп 2010 20:16

Иба*ии майката.. километража свърщва, оборотомера не... :lol:
По някакво чудо на механиката или на автомобилостроенето, снощи около 15мин, преди да се излее дъжд над София, съединителят реши да се смили над мен и ме дари с работа без приплъзване :lol: Направо не повярвах, нададох цялата газ на втора и се чу само свистене на гуми... 3-та... 4-та... на 210м/ч и 6900 оборота на 4-та реших да поотпусна малко тоя крак, че започнахме да настигаме трафика много бързо. :D Сега разбирам Генчо, като ми казваше, че с по-високия прекасвач, ще е съвсем друга работа.
Лаг почти няма, абе яката работа! Заради такива моменти забравяш всички дни чакане и всички похарчени пари..
Преди това си направихме една разходка по Искърското дефиле с приятелката, на 3-4 пъти пробвах да изпреварвам бавно движещи се автомобили и честно да си кажа, по безопасни изпреварвания здраве му кажи! Връщаш на 2-ра и подавая леко газ.. 1, 2, 3 сек и си задминал колата пред теб. Е вътре се седи само със шлемофон, ама това е друг въпрос :D

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 20 сеп 2010 20:30

Колега, състезател...
Въобще не съм писал в този раздел, това ми е първо мнение и съжалявам, че трябва да прозвучи така:
Не се засягай, ама ограничението градско е 50 деба, на бул България е 70, на Околовръстното и Цариграско е 80 км/ч... Всички караме с по 10-20-30 км отгоре, а ти защо ги вдигаш 200 и нам-си-колко-си в София? Защо бе деба? Писти (Калояново и т.н.) за тебе няма ли бе, играч?
За твое сведение днес си разхождах кучето на локалното на Бояна. Знаеш ли, колко некролога имаше на едно 16-ГОДИШНО МОМЧЕ? Въпроса е риторичен - явно не знаеш, защото въпросната отсечка е одавна осеяна със заспали полицай и рацери като теб могат да седят само с ръцете в гъза там...
Мисли с горната си глава поне като возиш приятелката си, защото явно на теб живота ти не е мил...

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 20 сеп 2010 20:43

А човек и ти не си ме разбрал, по скоро не съм се изразил правилно ;)
Аз приятелката не си я возя рисково. Ако се трепя, се трепя сам! Попринцип нито ми се умира, нито пък ми се лежат невинни хора! (второто още по-малко). Калояново колега е единствената писта май, на която можеш да си платиш и да си караш, само че е на 150км от тук ;) А това че всеки кара с по 20-30 отгоре, особенно на Бояна е малко не сериозно! Или може би не минаваш събота и неделя, когато мотористите минават на задна гума пред ОМВ-то с такава скорост, че да не можеш да видиш какъв цвят е мотора ;) Нищо лично колега, ама нали се сещаш, че никой не си прави колата силна, само за да каже че е! Тези работи винаги ще си ги има, говоря за скоростите и некролозите!
Но ще те помоля да го погледнеш от тази гледна точка.
Оглеждаш колата, гумите са ОК, напомпани, сравнително нови, масли има, спирачките са изправни, заставаш в края на правата и изчакваш колите зад теб да отминат и да се отдалечат! Идват твойте 20 секунди! Концентрираш се на 100%, защото знаеш какво може да стане, нареждаш предавките с газ до дупка и след 20-25сек. отпускаш газта и си намаляш!
А я сега се сети за 70-80% от шофьорите тръгнали за морето и къде загиват, най-много души!
Не се оправдавам в никакъв случей! И определено никой не е застрахован, но така ще е докато не се намери легален начин!

Потребителски аватар
wierdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wierdo » Пон 20 сеп 2010 21:18

От де тръгна, а де стигна ралтата ...

Нали кола правихте ...

Към автора: Четете и мислете повече. Реши какво искаш от тази кола. Карай внимателно.

Успех.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 21 сеп 2010 16:50

nosex написа:Колега, състезател...
Въобще не съм писал в този раздел, това ми е първо мнение и съжалявам, че трябва да прозвучи така:
Не се засягай, ама ограничението градско е 50 деба, на бул България е 70, на Околовръстното и Цариграско е 80 км/ч... Всички караме с по 10-20-30 км отгоре, а ти защо ги вдигаш 200 и нам-си-колко-си в София? Защо бе деба? Писти (Калояново и т.н.) за тебе няма ли бе, играч?
За твое сведение днес си разхождах кучето на локалното на Бояна. Знаеш ли, колко некролога имаше на едно 16-ГОДИШНО МОМЧЕ? Въпроса е риторичен - явно не знаеш, защото въпросната отсечка е одавна осеяна със заспали полицай и рацери като теб могат да седят само с ръцете в гъза там...
Мисли с горната си глава поне като возиш приятелката си, защото явно на теб живота ти не е мил...

А ти що караш с 30 км/ч отгоре. Или със 110 не може да се размажеш като гнида?! mhihi mhihi mhihi Гледам, че си активен в тема за некви рибари. Това е автомобилен форум, а това е раздел за Силов тунинг, не го забравяй. :bishop

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Сря 22 сеп 2010 5:18

Kozunak написа:
nosex написа:Колега, състезател...

А ти що караш с 30 км/ч отгоре. Или със 110 не може да се размажеш като гнида?! mhihi mhihi mhihi Гледам, че си активен в тема за некви рибари. Това е автомобилен форум, а това е раздел за Силов тунинг, не го забравяй. :bishop

И все пак трябва да се внимава и да се подбират правилно местата за цялата газ :?:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 26 сеп 2010 20:04

Kozunak написа:...

Виж си ЛС-то, г-н Тунинг :wink:
П.С. Съжалявам за спама в темата на колегата, като се надявам да ме е разбрал с горното ми мнение!
Успех и умната! :да: :beer

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Re: MK4 GTI - Happy End!

Мнениеот sk. » Вто 12 окт 2010 20:42

Колеги, дойде времето да напиша и последните 2 модификации по колата за тази година.
Минлата седмица вкарах Голфчето за съединител. 2 дена по-късно Генчо го издаде с чисто нов съединител, (притискател, маховик, лагер, помпа и т.н). Старият съединител беше станал на мармалад. Целият е на пльски, защото е зацепвал на места. На това отгоре от зор е бил застанал накариво и се е търкал в корпуса на скоростната кутия.
Новият съединител е прекрасен. Очаквах да имам проблеми докато свикна с отделянето, но всичо беше екстра. Лошото беше, че трябваше да го разработвам 400-500км.
Ей едвам ги дочаках! Само до тоалетната не ходих с тая кола за да ги мина по-бързо, тия 400км.
Боядисах си и лайсната на задната броня и сега имам 2 сини лайсни, вместо една синя и една сива :D.
Най-хубавото беше, че едно сервизче от Перник дори и пари не ми взеха.. Питаха ме колко кубика е колата и аз си викам скромното 1.8 и си трая :)

И за финал на таз годишната драма, се прибирам снощи от Витоша (ходих да правя нощни снимки на София) и на Бояна се счепкахме с един кисел чичка с Мерцедес S320 CDI. Е не му се вярваше, колко лошо ще се получи... :D На няколко пъти се чу, свистене на турбо, съединител и блоу-офф, придружени от умопомрачаващия рев, който излиза от крайното гърне и последното което чух от моя конкурент, е че май ще сменя мерцедеса и ще взима Голф ;)

Поздрави!

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Вто 12 окт 2010 21:55

S клас не е кола за гонки приятелю. Незнам какво стана модерно напоседък да се състезавате с S класи Q7-ици и подобен клас автомобили? Дреме им на к*ра че ги е изпреварил някой

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 12 окт 2010 21:56

Абе да ти кажа тъпичко им става mhihi

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Вто 12 окт 2010 21:59

Абе и на комшията S63 Brabus-a беше електронно ограничен на 250 ама като изключеше ограничителя на 250 и ме залепяше на седалката

Върни се в “Силов тунинг”